22 Δεκ 2008

Παπαρίγιες...

Είδα χθες την Αλέκα να ομιλεί στην Βουλή.
Και μου την έδωσε...
Σας παραθέτω το απόσπασμα που με εκνεύρισε. Τα υπόλοιπα ήταν καταδίκη του προϋπολογισμού και επίθεση κατά του δικοματισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού λοιπόν (Από τα πρακτικά της βουλής:
"Και με την ευκαιρία, λαϊκή δράση έχουμε, λαϊκή παρέμβαση έχουμε, αφύπνιση έχουμε, διάθεση του λαού να βγει στους δρόμους έχουμε. Αυτό ορισμένα κόμματα το αποκαλούν «λαϊκή εξέγερση». Οι κουκουλοφόροι, όμως, τώρα έχουν φτάσει στους δέκα χιλιάδες. Τους έχω μετρήσει. Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η γελοιοποίηση και ο εκχυδαϊσμός της λαϊκής εξέγερσης και δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή εξέγερση. Και να πάψουν –να το πω καθαρά- να μιλάνε –δεν μπορούμε να τους το απαγορέψουμε- για λαϊκή εξέγερση.
(2KO)
Ποια είναι η λαϊκή εξέγερση; Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ένα τζάμι. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αιτήματα και στόχους. Θα έχει πολιτικό σκοπό. Δεν θα είναι απλώς αγανάκτηση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση, ακριβώς επειδή θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός σε αυτόν τον τόπο, δεν θέλει να την καταστρέψει. Γιατί να καταστρέψει επιχειρήσεις; Γιατί να σπάσει μηχανήματα; Γιατί να κάψει επιχειρήσεις; Γιατί να καταστρέψει Τράπεζες; Λαϊκή περιουσία θέλει να τα κάνει. Κοινωνικοποιημένη, συνεταιριστική, ανάλογα. Θα σεβαστεί τον κόπο του κόσμου, που απεικονίζεται σε εργοστάσια, σε επιχειρήσεις. Την καπιταλιστική ιδιοκτησία θα βάλει σαν στόχο, αν πάρει ένα τέτοιο χαρακτήρα η λαϊκή εξέγερση. Πρόκειται για γελοιοποίηση, για την πιο χυδαία μορφή εμφάνισης.
Να πούμε και το εξής: Το αν είναι 10 χιλιάδες κουκουλοφόροι στελέχη πολιτικά, που ακούω στην τηλεόραση, τι σημαίνει; Εγώ σας λέω ότι έχουμε 50 χιλιάδες κουκουλοφόρους. Αυτό σημαίνει πως αυτό είναι λαϊκό κίνημα; Ο αριθμός είναι που κάνει το κίνημα; Όταν έχουμε γνωρίσει στην ιστορία πολύ πιο μαζικά λαϊκά, αντιδραστικά κινήματα. Λαϊκά, με την έννοια ότι έπαιρναν μέρος οι λαϊκές μάζες.
Για πηγαίνετε στη Βενεζουέλα. Ποιοι κάνουν τις διαδηλώσεις εναντίον του Τσάβες; Και φοιτητές. Βεβαίως, δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα εδώ στην Ελλάδα. Διότι σήμερα στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, σαν κατάκτηση λαϊκή, υπάρχουν και παιδιά από τα λαϊκά στρώματα και, βεβαίως, εξεγείρονται. Στα πανεπιστήμια της Βενεζουέλας δεν είναι τα παιδιά από τις φαβέλες. Είναι τα παιδιά μεσαίων, ανώτερων στρωμάτων και της αστικής τάξης. Και αυτό το φοιτητικό κίνημα δεν είναι με τη θέση του Τσάβες. Το λέω αυτό, γιατί ό,τι είναι εξέγερση, ό,τι είναι μαζικό δεν σημαίνει ότι είναι και προοδευτικό. Σε καμία περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση δεν θα δικαιολογηθεί να προχωρήσει σε διεύρυνση του κράτους καταστολής και της βίας. Υπάρχουν τρόποι το ίδιο το λαϊκό κίνημα, με την κοινωνική του κριτική και όχι με αστυνομικά μέσα και με μέσα βίας, να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
Άκουσα ένα Βουλευτή που διάβασε σε αυτήν την Αίθουσα ένα ποίημα του Ελύτη για τα παιδιά με τα πρησμένα πόδια που τα έλεγαν κάποτε αλήτες. Ε, ο Ελύτης δεν έγραψε το ποίημα για τους κουκουλοφόρους! Για άλλα παιδιά το έγραψε. Όχι και έτσι πια!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος)
Έχει χάσει την έννοια ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, η αυταπάρνηση. Λέει πόσο ήρωας μπορεί να γίνει ο καθένας. Ε, όχι!
Η δική μας θέση είναι καθαρή. Γίνονται θετικές διεργασίες σήμερα μέσα στο λαό. Δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα. Θέλουμε να συμβάλουμε στο να πείσουμε. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς ούτε να επιβάλουμε.
Λαϊκό, μαζικό κίνημα δεν μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα. Τουλάχιστον, δεν έχει γραμμή καθαρή κατά των μονοπωλίων και κατά της εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν αρκεί η αντιπαράθεση με την εκάστοτε Κυβέρνηση. Γιατί το θέμα δεν είναι να αλλάξει η Κυβέρνηση.
Εμείς λέμε καθαρά: Στόχος – προοπτική – λαϊκή εξουσία".

Αυτό είναι το κομμάτι που με εκνεύρισε. Δηλαδή αυτό που εγώ κατάλαβα ρε παιδιά, και τώρα που το ξαναδιάβασα πάλι το ίδιο συμπέρασμα βγάζω, ότι ο κόσμος ξεσηκώθηκε αλλά δεν έγινε και τίποτα γιατί δεν έχει χαρακτήρα λαϊκού κινήματος απέναντι στην πλουτοκρατία και τα μονοπώλια. Και επίσης φρόντισε να τονίσει και πάλι τις μαλακίες περί έξωθεν σχεδίων. Ασύμμετρη απειλή δηλαδή ρε Αλέκα; Δηλαδή sorry τώρα αλλά, και φυσικά ήταν μεγάλη ανοησία η τυφλή βία δε το συζητώ, όταν ο πιτσιρικάς, που τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ δεν έχει κάνει και τίποτα σοβαρά βήματα να τον προσεγγίσει, σπάει τη βιτρίνα γιατί το κάνει; Μόνη σου ρε Αλέκα παραδέχεσαι ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι αυτοί που παρουσιάζονται αλλά είτε είναι τύποι που έχουν μπει βαλτοί για να στραφεί το ενδιαφέρον αλλού και όχι στην αντίδραση του κόσμου (έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό) αλλά και τύπου που σπάνε χωρίς λόγο έτσι για να σπάσουν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που σπάνε γιατί τους την έχει δώσει η κατάσταση με τις τράπεζες και τα μαγαζί που σου πουλάνε το παραμύθι "έλα και αν δεν έχεις λεφτά πάρτο με 350 δώσεις θα σου δώσουμε εμείς πιστωτική". Αυτοί δηλαδή τι κάνουν; Δε τα βάζουν με τα μονοπώλια;
Επίσης πόσο καλή δουλειά έχει κάνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια στο να εξηγήσει στους νέους χωρίς ξύλινες γλώσσες και φούμαρα τι σκατά είναι αυτή η πάλη των τάξεων και γιατί πρέπει να τη διεκδικούν; Πόσους βουλευτές μικρούς σε ηλικία (και όταν λέμε μικρούς λέμε κάτω των 45) έχει το ΚΚΕ;
Τι πάει να πει ο κόσμος έχει διάθεση αλλά ακόμα δεν θα του πούμε ή δεν έχουμε αποφασίσει;

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ;;;;;

Δηλαδή τι περιμένεις ρε Αλέκα; Ο κόσμος που τόσα χρόνια λούφαζε είναι στο δρόμο και εσάς δε σας ικανοποιεί γιατί δεν έχουν πολιτική ατζέντα; Ο κόσμος που βγήκε δεν έχει πολιτική ατζέντα γιατί δεν τη θέλει. Έχει βγει αυθόρμητα έξω ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;;;Αν θες να έχει πολιτική ατζέντα αυτός που θα πάει στο δρόμο τότε πήγαινε να του τη δώσεις. Μη περιμένες να σου έρθει.
Πότε θα αποφασίσετε;
Ρε μπας και ξύπνησε ο Σιάντος και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Τότε που ο Άρης ελευθέρωνε το ένα χωριό μετά το άλλο και ο παίκτης έλεγε ότι δεν είναι δα και τίποτα γιατί δεν είναι αντάρτικο πόλης ή δεν γίνεται με πορείες σους δρόμους της Αθήνας; Ξέρω ξέρω συγκρίνω τη βούρτσα με την τσαπού αλλά από τα υπερβολικά παραδείγματα βγαίνει καμιά φορά συμπέρασμα.
Δε ξέρω γιατί αλλά εγώ βλέπω πανικό. Πανικό ότι ο κόσμος που βγήκε στο δρόμο θα τους πάρει ψήφους προς ΣΥΡΙΖΑ πλευρά. Και γίνεται αυτό. Ακόμα και αν το πράγμα ξεφουσκώσει που μάλλον έτσι θα γίνει μη γελοιόμαστε αλλά και πάλι κάτι έχει πετύχει, δώσε βρε στο κόσμο κάτι διαφορετικό. Στήριξε τον. Μην τον αφήνεις. Γιατί αυτό είναι το παράπονο τους. Ότι κάθε φορά ξεσπάει μια αντίδραση και στη συνέχεια την αφήνουν να ξεφουσκώσει. Δε τη στηρίζουν.
Αλέκα, μου φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτού του 8% είναι μεγάάάάάάάάλοι σε ηλικία.
Σε λίγο θα φύγουν.
Πρόσεχε.
ΥΓ Μιας και σήμερα τα έχω βάλει με την Αλέκα. Βγάλτε τη κρατική διαφήμιση από το Ριζοσπάστη. Αλλάξτε και καμιά φορά τη γραμματοσειρά και βγάλτε το πολύ μπλά μπλά από τα κείμενα. Τον έχετε κάνει Αρχιδοσπάστη.
ΥΓ1 Ήρωας δε μπορεί να γίνει ο καθένας; Οποία μοιρολατρία...
ΥΓ2 Αν το κίνημα δεν είναι όπως το θες δώσε γραμμή να μη ξανακατέβει το ΠΑΜΕ στο δρόμο.
ΥΓ3 Νομίζω ο Βα.αλ. τα λέει πολύ πιο ωραία και πολύ πιο λιτά εδώ
ΥΓ3 Τι σόι παίκτης είναι κάποιος που ονομάζεται Σουμαϊλά Κουλιμπαλί; Έχουμε τον Ιμπραχήμα να πατάει τη μπάλα και να πέφτει μόνος του. Δε θέλουμε άλλον.

9 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

E, δεν το πιστεύω!
Πρώτον, σκεφτόμουν να κάνω κι εγώ μια ανάρτηση περί της χτεσινής αλέκας στη βουλή με τον ίδιο τίτλο!
Δεύτερον, καλύτερα που δεν την έκανα και την έκανες εσύ.
Τρίτον, το ΚΚΕ ποτέ δεν ακολουθεί το λαό. Ο λαός πρέπει να ακολουθήσει το ΚΚΕ, κι αν δεν το κάνει δεν είναι λαός.
Τέταρτον, περί των χειροκροτημάτων προς την Αλέκα, επειδή κι εγώ το είδα στην τιβί: Μία βουλευτινα όλη κι όλη χειροκρότησε αυτές τις μπούρδες και ναι σωστά μαντέψατε ήταν η Λιάνα Κανελλη, κι όταν σε χειροκροτεί η Λιανα Κανέλλη τότε κάτι δεν πάει καλά...

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Το επιβεβαιώνω για την Κανέλλη. Είχε και το ύφος πες τα ρε Αλέκα γμ την πτν μου γμ, άντε γιατί μας τα έχετε πρήξει και τέτοια.
Ξέχασα να αναφέρω το πιο γαμάτο περιστατικό. Στο ζάπινγκ πέτυχα Αλητική Κυριακή (όχι το θ δε λείπει κατα λάθος) και πέτυχα τα κλωτσομπούνια στο Πανιώνιος-Αιγάλεω στο μπάσκετ. Τι είχαν σαν τίτλο;
Σκιάστηκε (ούτε καν επισκιάστηκε) απο...εξωγηπεδικούς!!Και εκεί κουκουλοφόροι;;;
Στους 10.000 προσθέστε και αυτούς παιδιά...

MenieK είπε...

θέλετε να σας θυμήσω αγαπητοί, ότι το Κ.Κ.Ε. ήταν ΚΑΤΑ του Πολυτεχνείου το 73, επισήμως γιατί οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες, στην πραγματικότητα γιατί δεν έλεγχε την κίνηση?

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Σίγουρα είναι και αυτό ένα από τα "λάθη"...

nikolakisdiaselos είπε...

το ΚΚΕ παιδιά κάνει ότι κάνει κάθε μεγάλο και συντηρητικό κομμουνιστικό κόμμα ανά την Ευρώπη: όταν του ξεφύγουν οι εξελίξεις ανοίγει γραφείο τελετών για το κίνημα. απλά. να αναφέρω παραδείγματα; Μαης του '68, εμφύλιος στην Ισπανία, άνοιξη της Πράγας, Πολυτεχνείο, ακόμα ακόμα και συμφωνία της Βάρκιζας. Θέλω να πω και κάτι άλλο. επειδή πολλοί μου έχουν αναφέρει τελευταίως ότι συμφωνούν με τον γιανναρα, σ' αυτά που είπε για τα τελευταία γεγονότα, μπήκα στον κόπο να τον διαβάσω. Ομολογώ ότι δεν το περιμένα ποτέ απ' τον ίδιο, ο οποίος κράζει τους πάντες, να έχει ως μόνη πρόταση αυτή του νέου τσάρου. είναι γελοία αυτά που λέει, δέστε τον...

avanti_maestro είπε...

O κουλιμπαλι λεει ο κωλομπουρδας ειναι πολυ πολυ καλος δες http://www.paokmania.gr/content/view/1075/1/
Κατα τάλλα τι να πω
ΚΚΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΕΦΡΑΙΜ

demetrat είπε...

ε καλά ρε παιδιά.
Μετά από 35 χρόνια, οι 350 αναρχικοί και προβοκάτορες, μεγάλωσαν παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά κι αγγόνια, και έγιναν 10000κουκουλοφόροι.Σιγά ταυγά.
δ

kostasK είπε...

Με κίνδυνο να λιθο-ποστ-βληθώ, εγώ είμαι με την Αλέκα σε αυτά που είπε (ΟΚ,όχι σε όλα αλλά στο ζουμί). Λαική εξέγερση η οποία παίρνει "ρεπό" λόγω εορτών, δεν έχω ματαδεί. Λαική εξέγερση χωρίς συγκεκριμένο στόχο-αίτημα δεν έχει γίνει. Σε κάθε μπλογκ και έντυπο ο καθένας μάχεται ή "μάχεται" για το δικό του πρόβλημα. Είτε λέγεται τράπεζα, είτε πολυεθνική, είτε ανεργία, είτε ακρίβεια, είτε παιδεία, είτε αστυνομία. Δεν υπάρχει το απαραίτητο ενιαίο μέτωπο -και δε θα μπορούσε να υπάρχει κατ'εμέ, όταν η αιτία μετατρέπεται μαγικά σε "αφορμή"- που όλες οι κοινωνικές εξεγέρσεις απαιτούν. Τέσπα, μπορεί να μη λέω σωστά αυτό που θέλω να πω, όμως όσο κι αν θα θέλαμε αυτό να ήταν λαική εξέγερση, δυστυχώς δεν είναι.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ιωάννης, πάνε εδώ, να γίνεις άρχοντας...