31 Ιουλ 2007

Συγγνώμη κύριε, τι είστε;


Πολύ μεγάλη μαλακία ότι τα γραπτά μένουν. Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Έτσι λοιπόν, αν είσαι δημοσιογράφος, οφείλεις να είσαι πολύ προσεκτικός, για να μη φας τη λεγόμενη κεφαλιά. Αν πάλι είσαι… μισθογράφος, που το παίζεις δημοσιογράφος, πρέπει να είσαι έτι προσεχτικότερος, να τηρείς τα προσχήματα, να έχεις ένα κάποιο τακτ, ειδικά όταν υπογράφεις κείμενο που εκφέρει άποψη, και μάλιστα άποψη τόσο κραυγαλέα φιλοκυβερνητική, τόσο εξόφθαλμα υποκινούμενη, τόσο φανερά αντίθετη με την πραγματικότητα και το λαϊκό συναίσθημα.
Ακόμη χειρότερα για τους φίλους μας τους μισθογράφους, που επιδίδονται σε τέτοιες πρακτικές, είναι όταν η άποψή τους διαψεύδεται εν μία νυκτί από τα ίδια τα αφεντικά τους…
Παράδειγμα: Εδώ, παρουσιάζεται η άποψη ότι δεν υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για τις πυρκαγιές, αλλά ότι “πρόκειται για ένα εξαιρετικό γεγονός ως συνισταμένη πολλών συνιστωσών με κυρίαρχες αυτές των καιρικών συνθηκών και των παράλληλων μετώπων σε κάθε γωνιά της χώρας που δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπιστούν”.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να είναι κάποιος δεξιός. Δεν έχω πρόβλημα με το να είναι κάποιος δημοσιογράφος. Δεν έχω πρόβλημα με το να είναι κάποιος και δεξιός και δημοσιογράφος. Αλλά, λυπάμαι, έχω πρόβλημα όταν κάποιος είναι είτε αριστερός είτε δεξιός μισθογράφος.
Αφού λοιπόν η κυβέρνηση δεν φταίει, γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος ζητά σήμερα συγγνώμη; Και κυρίως γιατί “κρεμά” έτσι τον… υπάλληλό του;

3 σχόλια:

Kapetanios είπε...

Οι υπάλληλοι είναι αναλώσιμο "υλικό" και προορίζονται για κρέμασμα, ειδικά όταν εκφράζουν "προσωπική" άποψη διαφορετική απ των αφεντικών τους.
Μέχρις εδώ όλα καλά αλλά το ερώτημα που με βασανίζει απ την ώρα που διάβασα το ποστ σου είναι: πως είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ή ακόμη και που περνά από το μυαλό τους ότι οι δημοσιογράφοι πληρώνονται για να γράφουν????????
Λειτούργημα είναι κύριε πάνω κάτε μας η δημοσιογραφία και όχι επάγγελμα όπως αφήνετε να εννοηθεί στο ποστ σας!!!
Ο λαϊκισμός δεν θα περάσει.
Οι εκλογές θα αναδείξουν περίτρανα την πίστη του Έλληνα στα ιερά και τα όσια και θα παίξουν τον ρόλο της ταφόπλακας για αυτούς που ονειρεύονται την επανίδρυση του κράτους της δεξιάς.
Ζήτω ……. η Νέα Δημοκρατια.

ΠανωςΚ είπε...

Επάγγελμα είναι καπετάνιε μου, και σε κάποιες, όχι τις περισσότερες βέβαια, περίπτωσεις ιδιαίτερα προσοδοφόρο.
Ωστόσο μπορεί να είναι και λειτουργημα. Αρκεί να μην είσαι από αυτούς τους λιγους που όντας δημοσιογράφοι σε κάποιο ΜΜΕ, διατηρούν ταυτόχρονα και το γραφείο τύπου του χι νομάρχη ή του ψι δημάρχου, συμμετέχουν σε διάφορες παρα-κυβερνητικές επιτροπές, σε διάφορα υπουργεία, ή ακόμη ακόμη έχουν ταυτοχρονα με το λειτούργημα και δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, μμμμμ, πού να σου πω; Στην ΤΕΔΚ φερ' ειπείν...

ΠανωςΚ είπε...

Εννοείται ότι με τα παραπάνω δεν προσπαθώ να φωτογραφίσω κανέναν, ούτε τον συντάκτη του κειμένου, για τον οποίον δεν γνωρίζω και τίποτε...