23 Ιουλ 2007

Ματιές γεμάτες νόημα

Δύο φωτογραφίες, τέσσερις πολιτικοί, και βλέμματα που λένε όσα κρύβει η γλώσσα. Μονόπλευρο το ειδύλλιο στην πρώτη φωτό, καθώς η Μέρκελ κοιτά ελαφρώς ψυχρά τον μεσόγειο γόη Κωστάκη. Το βλέμμα της Παπαρήγα προς τον Πάγκαλο δεν χρειάζεται σχόλια: Τον κοιτά και φαίνεται ότι ποθεί διακαώς να τον στείλει διακοπές στην εξωτική Σιβηρία...

Της τραγουδά: "Σαν με κοιτάς, ηλιοβασίλεμα στα μάτια σου, φωτιά, καίγομαι μέσα στη δική σου τη ματιά, λιώνω σαν φλόγα την αυγή, σαν με κοιτάς"



Του τραγουδά το γνωστό άσμα του Παντελή Καναράκη:
Μη μιλάς, βγάλε το σκασμό, είσαι ένα μελάτο αυγό, μην κοιτάς σαν τη γαρίδα, μαζί σου προκοπή δεν είδα...


2 σχόλια:

Niemandsrose είπε...

Χμμ... δε το σημειολόγησες λεπτομερώς. Να κάνω μια προσπάθεια κι εγώ.
Η 1η φωτό δείχνει και το θαυμασμό του μικρού Κωστάκη στη Δασκάλα του Νεοσυντηρητισμού-Νεοφιλελευθερισμού, ενώ ταυτόχρονα δείχνει και την επιφυλαξη της έμπειρης Δασκάλας στο τί θα ξεστομίσει ο νεαρός μαθητής.
Η 2η φωτό δείχνει μεν μία επιφύλαξη από μέρους της Γ.Γ. του ΚΚΕ αλλά όχι ότι τον μισεί κιόλας. Μαθημένη στις Παγκαλίσιες δηλώσεις κατά διαστήματα δείχνει την απαιτούμενη κατανόηση. Δες πχ το σώμα της, όχι μόνο το πρόσωπο. Έχει κλίση προς τον Πάγκαλο, είναι τα χέρια λυτά, είναι ακουμπισμένη πίσω χαλαρά. Όλα αυτά δείχνουν πόσο cool το έχει πάρει το θέμα με τις δηλώσεις Π. κατά Ριζοσπάστη.

Α, και μια που είπα cool:
http://niemandsrose-niemandsrose.blogspot.com/2007/07/cool.html

;)

ΠανωςΚ είπε...

Φχαρστω βρε niemandsrose, νιώθω πιο ολοκληρωμένος τώρα...
Την επόμενη φορά να βάλω τη φωτογραφίες, να βάλεις τις λέξεις, και να βρούμε και κάποιον να βάλει τις μπίρες;