7 Ιαν 2009

ΧΑΜΟΣ

Λοιπόν, οι μέρες και οι νύχτες των κρυστάλλων είναι εδώ. Το παρακράτος ζει, η κυβέρνηση πιστεύει ότι ευνοείται απ' την μεγαλύτερη προβοκάτσια των τελευταίων ετών, οι μπάτσοι κρώζουν σαν βατράχια και το παίζουν αδικημένοι, οι ρουφιάνοι των μμε, εκεί που τους τα έχωναν, τώρα αποτάσουν την μύγα και την στέλνουν αλλού, ενώ η καταστολή και η βία της εξουσίας θα θεριεύει. Πάντως, η φαιδρότητα δεν έχει όρια. Μετά την επίθεση στον άτυχο αστυνομικό και θύμα των πολιτικών σχεδίων της εξουσίας και του παρακράτους (για μένα είναι ξεκάθαρο αυτό) οι μπάτσοι αλώνιζαν στα Εξάρχεια και προχωρούσαν σε ομαδικά προγκρόμ: θαμώνες, νοικοκυρές, γάτες, συνήθεις ύποπτοι, ζαρντινιέρες, περίεργες μπύρες με πολλά σύμφωνα, βιβλιοπωλεία με εκπτωτικές δυνατότητες, φτηνά μαγεριά, χλιδάτες γκόμενες με μίνι φούστες, κεριά, σπασμένα γυαλιά, μισογραμμένα ποιήματα, ξεχασμένα φιλιά που λίμναζαν σε ετοιμόρροπα νεοκλασικά, βρισιές που πνίγονταν μες στη βροχή, όλοι κι όλα,εν δυνάμει τρομοκράτες. Λες κι αυτοί που επιτέθηκαν στο παιδί (αυτοί οι αχρείοι) κλείδωσαν το κουμπούρι στο οπλοστάσιο μιας καφετέριας κι άραξαν, όμορφα και ήσυχα, για ν' απολαύσουν τους ήχους του Ibrahim Ferrer και των Gotan Project πίνοντας ρούμι και κουβεντιάζοντας για τον Ντεμπορ. Δυστυχώς για κάποιους, διαθέτουμε ακόμα μυαλό. Και στην πορεία της Παρασκευής, καλό θα ήταν να το αποδείξουμε μαζικά. Δεν λέω ειρηνικά, γιατί ξέρω πως κάποιοι δεν θα το επιτρέψουν. Το άλλοθι εξάλλου είναι ισχυρό. Και οι μπάτσοι θα χτυπήσουν άσχημα. Κι όσο βλέπω αυτόν τον αυγωμένο ροφό να μιλάει για δημοκρατία κτλ, με πιάνουν τα γέλια...

6 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Αδερφέ Νικολάκη, δεν ξέρω αν ήταν οντως προβοκάτσια ή όχι, σίγουρα πάντως εντέλει λειτουργεί προβοκατόρικα...

(κρίμα που γράφεις τόσο ωραία κείμενα για τόσο άσχημες καταστάσεις...)

Go_Go είπε...

Λυπάμαι και γω που δίνεται τέτοιο πάτημα σε όλα αυτά τα φασιστοειδή του κρατικού μηχανισμού, που μπορεί να φανώ υπερβολική, αλλά όσο περισσότερες καταστροφές γίνονται και όσο περισσότεροι άνθρωποι χάνονται ένθεν και ένθεν, τόσο περισσότερο δείχνουν να το απολαμβάνουν. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να σημάνει το τέλος των εξεγέρσεων από το φόβο των συνεπειών. Απλά περισσότερη προσοχή και συνειδητοποίηση.

Ρε συ, ο αυγωμένος ροφός πως στο καλό σου'ρθε; Είσαι μεγάλος ποιητής μπαγάσα τελικά ...

MenieK είπε...

Γμτ...Δεν φόραγα το γυαλί της μυωπίας και ο ροφός από αυγωμένος (ουαου) έγινε αγχωμένος... και η διόρθωση μόλις φόρεσα το γυαλί μού ανέτρεψε ένα τόσο ντεμπορικό (και ντεριντιανό μη σας πω) ερώτημα: γιατί αγχώνονται οι ροφοί?

kostasK είπε...

"...αλλά όσο περισσότερες καταστροφές γίνονται και όσο περισσότεροι άνθρωποι χάνονται ένθεν και ένθεν, τόσο περισσότερο δείχνουν να το απολαμβάνουν..."

Go-Go, θέλω να πιστεύω ότι ήταν σκέψη της στιγμής αυτή και μόνο. Αν όχι, τότε αν σκεφτόμαστε έτσι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους ηλίθιους που βρίσκονται στη γραμμή των μπάτσων και θεωρούν όλους τους διαδηλωτές ως τρομοκράτες.

Nikolakidiasele, όσο κι αν συμφωνώ μαζί σου με τις προγκρόμ μεθόδους, άλλο τόσο εξεπλάγην που τελικά βρήκαν όντως πολύ πράμα από όπλα και τέτοια εκεί μέσα. Άρα μάλλον κάτι ήξεραν. Άρα μάλλον κάποιος σφύριξε?...(λέω εγώ τώρα)

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Διάσελε γαμάς. Αυτό έχω να πω.

nikolakisdiaselos είπε...

Πάνε, μάλλον έχω βρει τον τρόπο να με νοσταλγείς...
γκο-γκο: για τη διατροφική αξία του αυγωμένου ροφού νομίζω είσαι ειδική, μιας και σπεσιαλίστας της γαστρονομίας...
μενιεκ, οι ροφοί αγχώνονται γιατί ήρθε η ώρα να αποσυρθούν στην παραθαλάσσια κατοικία...
κώστακ, δεν έχεις άδικο, αλλά μιλάμε πια για μια επαναγκετοποίηση της περιοχής...
ιωάννη, όπως θα έλεγε και ο σαλαδίνος μας, καλύτερα, καρφώνω...