15 Ιαν 2009

Zeitgeist

Προσπαθώ εδώ και κάποιες ημέρες να βρω χρόνο να κάνω απλά πράγματα. Με ωράριο όμως 9-5 δε γίνεται. Επιστρέφω από τη μισθωτή σκλαβιά περί τις 5.20 (η δουλειά μου είναι αρκετά κοντά στο σπίτι πάλι καλά). Μέχρι να βρω πάρκινγκ πάει 5.45. Να φάω κάτιτις που έχει ετοιμάσει η αγαπημένη Άφρο (από το Αφροξυλάνθη φυσικά) θα πάει 6.00. Εκείνη την ώρα θα κοιμηθεί ο μικρός παίκτης. Μετά από κανά 45λεπτο που έχει αναλωθεί στο να δω λίγο την Άφρο ο μικρός ξυπνάει. Τρέχουμε μαζί στο διάδρομο, πάμε και ανάβουμε τα ρεσό (πολύ του αρέσει αυτό) πάνω στο ράφι της τηλεόρασης και ανοίγουμε και κλείνουμε πέντε-έξι φορές το ραδιόφωνο. Κάνουμε το ίδιο και με την τηλεόραση. Θα πέσουμε ένα-δυο φορές και μετά πρέπει να φάει. Μετά κάνουμε λίγο παιχνίδι και μετά πρέπει να κάνει μπάνιο. Μετά περνάει λίγο χρόνο και με την Άφρο και μετά κοιμάται. Αυτό κάτα τις 11. Κάπου εκεί μάλλον ξεθεωμένος αυτό που με νοιάζει είναι να την πέσω στον κουβερτόλακο.
Ήθελα που λέτε να σας γράψω για το zeitgeist (ευχαριστώ τον JustAnotherGoneOff) αλλά ακόμα να φανταστείτε ότι δεν έχω καταφέρει να το δω ολόκληρο. Και επειδή πολύ ταινία έπεσε σε αυτό το μπλόγκ τελευταία ήθελα να γράψω τώρα και όχι μετά που θα έχει περάσει αυτή η τάση.
Τους δυο πρώτους μύθους του πρώτου ντοκυμαντέρ έχω δει και για αυτούς θα σας πω. Θα επανέλθω όταν δω τον τρίτο.
Πριν ξεκινήσω να πω ότι από ότι κατάλαβα η ταινία απευθύνεται στον μέσο Αμερικανό redneck κάτι που έχει και αυτό τη σημασία του. Επίσης θα είμαι λιττός γιατί οι μισοί δε το έχετε δει οπότε και δε θέλετε να σας περιγράψω ακριβώς τι γίνεται και οι άλλοι μισοί το έχετε δει οπότε και δε χρειάζεστε πολλές λεπτομέρειες.

Μύθος πρώτος: Θρησκεία και προκαταλήψεις.
Παρουσιάζονται διάφορα κοινά στοιχεία ανάμεσα στις θρησκείες. Δίνονται στοιχεία για το αλληγορικό του πράγματος με βάση τους αστερισμούς στους οποίους πίστευαν πολύ οι πολύ πολύ παλαιότεροι εκ των ημετέρων. Λένε ας πούμε για τους συσχετισμούς της Βίβλου με το έπος του Γκιλγκαμές με ιδιαίτερη βαρύτητα στον κατακλυσμό. Σύγκρίνονται διάφορες θεότητας με την ίδια ακριβώς ιστορία (διδασκαλία, μαθητές, σταύρωση ανάσταση). Σύμφωνα με τους δημιουργούς του zeitgeist ο Ιησούς έχει την ίδια ακριβώς ιστορία ακόμα και με τον Διόνυσο αλλά και τον Ώρος. Με την απάντηση στην ερώτηση πως γίνεται όλοι αυτοί να έχουν την ίδια ιστορία παρουσιάζεται μια ενδιαφέρουσα εκδοχή.
Τι κράτησα: Ότι φιλαράκι εμείς σου δείχουμε ότι ουσιαστικά Θεός δεν υπάρχει αλλά άμα πάλι θες πίστευε όπου θες αλλά μη σε πιάνουν και κορόιδο και από πάνω.

Μύθος δεύτερος: Δίδυμοι Πύργοι, τρομοκρατία και Επιτροπή 9/11
Εδώ δε μπορώ να πω πολλά ειδικά για αυτούς που δεν έχουν δει το ντοκυμαντέρ. Ενδιαφέροντα όσα δείχνουν αλλά τα περί συνομωσίας θέλω πολύ ακόμα για να τα ασπαστώ 100%.
Τι κράτησα: Την προσπάθεια συγκάληψης που έκαναν οι Αμερικανοί αξιοματούχοι μέσω της επιτροπής της 9/11. Ναι εκεί παίζει πρόβλημα και έχει ενδιαφέρον. Δείτε πάντως τι λένε ειδικά για τα αεροπλάνα που έπεσαν στην Πενσυλβάνια και το Πεντάγωνο αλλά και το κτίριο 7 του Παγκόσμιου κέντρου εμπορίου.

Αυτά έχω δει μέχρι τώρα. Ευελπιστώ να δω κάποια στιγμή και το τελευταίο κομμάτι.
Μέχρι τώρα πάντως θεωρώ ότι είναι μια καλή αφορμή για ψάξιμο. Άνοιξε μια εγκυκλοπαίδεια ρε φίλε να δεις. Ψάξε λίγο. Αρκεί δηλαδή να μην πέσουμε στη λούμπα που πέφτουν όλοι αυτοί που σατηρίζουμε. Αν δηλαδή ορισμένοι πιστεύουν τυφλά τι λέει η Αγία Γραφή, ας μην κάνουμε και εμείς Αγία Γραφή τέτοιες ταινίες. Όπως έλεγαν οι "απο εκεί" μελετάτε τας γραφάς ή πίστευε και μη, ερεύνα ας τα μετουσιώσουμε και εμείς με το δικό μας τρόπο στα "δικά μας" "συγγράματα".

Αλήθεια πως θα αισθανόσασταν εσείς αν σας έβαζαν αλμυρό ορό στη μύτη και μετά σας έχωναν στη μύτη αυτό το ματζαφλάρι και ρουφούσαν τις μύξες σας;
Εγώ πάντως άσχημα...αλλά ο μικρός παίκτης δε ξέρει ακόμα να φυσάει τη μύτη του και φοβόμαστε για ωτίτιδες...

9 σχόλια:

demetrat είπε...

πρώτον.
μωρέ παιδιά, τι είναι αυτό το τσάϊτ γκάϊστ;που με παιδεύει και μένα που δεν καταλαβαίνω;
δεύτερον, πρόσεχε γιατί η επόμενη κίνησι μετά το άναμμα είναι το πέταμα.
τρίτον, μιά και αποφάσισες να μαθεις στο μικρό παίχτη πως αναβοσβήνουν τα ηλεκτρονικά του σπιτιού, κάτσε και σχεδίασε από τώρα τι θα αγοράσεις.
Μόνο μη σε ακούσω του χρόνου να ουρλιάζεις που σου χάλασε τα μηχανήματα.
(φωτό γιά την καινούρια χρονιά δέν έχει;)
δ

demetrat είπε...

α, δεν είδα τον ορό.
εντελώς πληροφοριακά ,μη το χωνετε και πολύ βαθειά ρε παιδάκι μου και σεις.Εξ' άλλου, η μύξα είναι νόστιμο πράμμα, και ο μικρός παίχτης το γνωρίζει.
δ

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Zeitgeist είναι ένα ντοκυμαντέρ που έχει βγει χωρίς πνευματικά δικαιώματα και είναι ελεύθερο για download. Μάλιστα στο site τους δίνουν το torrent για να το κατεβάσεις στο σπίτι σου ή μπορείς να το δεις στο http://video.google.com/videoplay?docid=-4539685261180437718&hl=en με ελληνικούς υπότιτλους.
Δεύτερον το πέταγμα είναι καλό μόνο αν δεν το κάνει σε εμένα.
Τρίτον ας τα χαλάσει όλα. Κι ας φωνάξω.
Τέταρτον θα κανονίσω άμεσα το θέμα της φώτο.
Πέμπτον η μύξα είναι νόστιμη. Η ωτίτιδα όχι.
Και κάτι για ένα δικό σου πόστ:
Εσύ καλά έκανες με την Έλενα. Εγώ στο τσάκ δεν έβαλα 20 έουρος στος Lordi για πλάκα και μετά έπαθα πλάκα. Έδιναν απόδοση 200.

demetrat είπε...

βρε σου λεω,μη το βαζετε πολυ βαθεια για να ενοχλείτε τον παιχταρά, ρουφιέται και από πιό έξω το μίγμα.
Εννοώ ό,τι μείνει αραιόν αραιόν το καταπίνουμε.Απαπαα πα πρωί πρωί τι με κάνετε και θυμάμαι.
στα δικά μου ποστ, να έρχεστε να τα λέτε εκεί.Τεμπελχανάδες.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Σορρυ βρε στο δικό σου ήθελα να το αφήσω αλλά ήμουν στη δουλειά και εκείνη την ώρα κάποιον φώναξε και το αμέλησα. Ε, και είπα άντε τώρα που την έχω μπρόσκαιρη (που λέμε εις την Κρήτην) να της το πω. Πρέπει πάντως να είμαι ο μόνος που έχω αφήσει σχόλιο για ένα μπλόγκ στο δικό του μπλόγκ...

demetrat είπε...

ύστερα αναρωριόμαστε γιατί οι εξεγέρσεις αποτυγχάνουν;
:))))
δ

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Δεν έχεις και άδικο...

bunnysuicides είπε...

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
μετά λεέι για το τραπεζικό σύστημα. κ μετά για το τσιπάκι που θα μας βάλουν.
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
εντάξει, ως τα τρία πρώτα ήμουν σύμφωνος (για τους δίδυμους πύργους θέλω να κρατάω επιφυλάξεις), αλλά για το τσιπάκι, λίγο υπερβολικό μου κάνει. είσαι πίσω πάντως, τώρα έχει βγει κ το zeitgeist2.
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
ρε μη το βασανίζετε το παιδάκι ρεεεεε!!! μέχρι κ το γκουαντανάμο θα κλείσει σε λίγο ρεεεεεε!!!!!!
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Έχω και το δυο αγαπητέ κούνελε. Χρόνο δεν έχω.
Εύκολο που είναι το έουρο να το γράφεις ε;;