22 Ιαν 2009

Τι θα γίνει με τα φανάρια;;;

Ρε παιδιά ένα θέμα που εδώ και καιρό με απασχολεί είναι όλοι αυτοί οι τύποι στα φανάρια. Τελευταία το θέαμα έχει παραγίνει. Σε κάθε φανάρι μεγάλης οδικής αρτηρίας στη Θεσσαλονίκη υπάρχει τουλάχιστο ένας τύπος που ζητιανεύει.
Πρώτα από όλα όμως επειδή το θέμα είναι αρκετά ευαίσθητο ας ξεκαθαρίσω τη θέση μου.
Γενικά θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι δυο κατηγοριών:
Α) Πραγματικά άνθρωποι που είναι ανάπηροι και έχουν μείνει στο έλεος του Θεού και
Β) Άνθρωποι που ούτως ή άλλως είναι στο έλεος του Θεού και εκμεταλλεύονται την όποια πάθηση έχουν για να βγάλουν λεφτά ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ.
Έχω τύχει μπροστά σε προκαθορισμένο ραντεβού ενός τυπά, με μικρά παιδιά εκείνη την εποχή, για να τους πάρει τα ψιλά που είχαν μαζέψει. Άρα υπάρχει η πιθανότητα και για αυτό το ενδεχόμενο.
Όπως και να έχει όμως οι υπεύθυνοι αυτής της πόλης (οι ποιοι;;;ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) δε μπορεί να μην τους έχουν δει. Αποκλείεται. Είναι μπροστά στα μάτια τους σε κάθε τους βήμα. Απορώ λοιπόν, ενώ το φαινόμενο έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και παίρνει συνεχώς διαστάσεις, γιατί ένας χριστιανός δεν έχει νοιαστεί για αυτούς τους ανθρώπους.
Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν που μαλώνουν για το ποιος αγαπάει πιο πολύ τη χώρα και τη Μακεδονία ρωτώ:
Είναι εικόνα πόλης αυτή; Αν κάποιος δηλαδή έρθει από το εξωτερικό (πράγμα που υποστηρίζετε πάντα όλοι εσείς όταν κάτι άλλο γίνει) θα πάει να περάσει το δρόμο τσούπ! ένα απλωμένο χέρι. Θα πάει στο επόμενο φανάρι τσούπ! ένα άλλο και πάει λέγοντας. "Τι σκατά;" θα αναρωτηθεί. "Κανείς μα κανείς δεν υπάρχει στην πόλη αυτή να περιθάλψει αυτούς τους ανθρώπους;"
Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν που μαλώνετε για το ποιος είναι περισσότερο Χριστιανός πάτε όλοι στην εκκλησία και λατρεύετε όχι το Θεό αλλά τον Άνθιμο,
τι θα κάνετε γι' αυτούς;
Όπως και να έχει, είτε δηλαδή είναι απατεώνες είτε όχι κάποιος πρέπει να τους νοιαστεί. Η πλειονότητα τους έχει κινητικά προβλήματα. Αν, λέω τώρα αν, κάποιος κάφρος οδηγός τρέξει να προλάβει το φανάρι για να μπορέσει να κολλήσει στην κίνηση δέκα μέτρα παραπέρα και παρασύρει κάποιον από αυτούς θα κλάψετε πάλι κροκοδείλια. Κάντε κάτι επιτέλους.

Και για να σας βοηθήσω:

Στα φανάρια της Βούλγαρη προς την Χαλκιδική είναι πάντα κάποιος διαφορετικός. Έχω πετύχει ακόμα και μια κοπελίτσα με αναπηρική καρέκλα μέσα στη βροχή.
Στα φανάρια της Βούλγαρη προς την πόλη είναι ΠΑΝΤΑ ένας τύπος με κομμένα χέρια που έχει κρεμασμένο στο λαιμό ένα κουβαδάκι για να του βάζουν τα ψιλά.
Στα φανάρια στις δωδεκαόροφες πέτυχα την προηγούμενη εβδομάδα ένα τύπο να πουλάει αρωματικά αυτοκινήτου με το κλασσικό ταμπελάκι "Είμαι εδώ μόνος. Η οικογένεια μου έμμεινε στον πλανήτη Κρύπτον και καταστράφηκε". Ο τύπος μάλωνε με μια γύφτισσα με ένα μωρό στην απέναντι πλευρά του δρόμου σχετικά με το σε ποιον ανήκει το φανάρι.
Στα φανάρια της Λαγκαδά με Εγνατία είναι πάντα δυο τύπισσες που σου καθαρίζουν το τζάμι. Κουβαλάνε μαζί και ένα μωρό.
Στο σταυροδρόμι του Carffour είναι και από ένας διαφορετικός σε κάθε πλευρά του δρόμου.
Στην πλατεία της ΧΑΝΘ σήμερα ήταν ένα παιδί με πρόβλημα στα πόδια και ένα καρεκλάκι αναπηρικό.
Δραγούμη με Κουντουριώτου ένας παππούς που κάνει υπόκλιση όταν σου χτυπάει το τζάμι.
Στα φανάρια της Βιαμίλ ένας τύπος με πατερίτσες. Τον πέτυχα να βάζει κόκκινο φοσφοριζέ για να ξεχωρίζει και να μην τον χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο.

Μερικοί είναι αυτοί κύριοι της πόλης. Είναι και άλλοι πολλοί. Μην κάνετε τα στραβά μάτια σε ένα πρόβλημα που υπάρχει. Και για να το λύσετε δεν πρέπει να στείλετε την αστυνομία να τους μαζέψει. Βοήθεια χρειάζονται όλοι αυτοί.
Κάντε και κάτι καλό επιτέλους.

Υ.Γ. Λήστεψαν λέει την Πειραιώς στην Αγίου Δημητρίου και οι ληστές λέει γίνανε μαγκωτοί από τους πολίτες και από ένα αστυνομικό με πολιτικά. Μα'στα. Κάποιοι δηλαδή μπήκαν μπροστά για να υπερασπιστούν τα λεφτά της τράπεζας. Μα'στα. Εγώ πάντως δε θα έκανα τίποτα. Βεβαίως και να μπαίνει ο καθένας μέσα σε μια τράπεζα να σε απειλεί με όπλο και να αρπάζει τα λεφτά είναι ανήθικο και επικίνδυνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δε θα έκανα τίποτα. Μη σας πω ότι θα γούσταρα και το θέαμα.
Θα ενεργούσα με αυτόν τον τρόπο αν κάποιον προσπαθούσε να κλέψει μια γριούλα ή προσπαθούσε να βιάσει μια κοπελίτσα ή να αρπάξει ένα παιδί. Αλλά ένας ληστής που πάει να πάρει τα λεφτά ενός μεγαλύτερου ληστή...Είναι εσωτερικό τους θέμα....Δε μου πέφτει λόγος. Οι πληροφορίες πάντως που θέλουν τον Πάνω Κ. να είναι από τους πρωτεργάτες της κίνησης των πολιτών για τη σύλληψη των δραστών είναι μάλλον αναληθείς.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πάντως κάτι ακούστηκε ότι η τράπεζα θα δώσει 100.000 ευρουλάκια στους πολίτες που κάναν τη σύλληψη...

αυτό είναι! η ηθική του χρήματος φίλε μου όχι μαλακίες...
γιατί να κλέψεις μια τράπεζα που είναι και ανήθικο αν μπορείς να την υπερασπίσεις και να τσιμπήσεις το παραδάκι που είναι και νόμιμο?
και ως γνωστόν, ότι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Φίλος Αρσέν είσαι σίγουρος ότι τα 100.000 δεν είναι μέρος κάποιας ασφάλειας που ενδέχεται να λάβει η τράπεζα επειδή έπεσε θύμα ληστείας; Ανεξάρτητα από το ότι οι ληστές εμαγκανώθησαν.
Όχι τίποτα άλλο αλλά αρκετά δεν ακούστηκαν τελευταία για την πιστωτική ικανότητα της Πειραιώς και ότι θα ήταν η πρώτη που θα έμπαινε στο πακέτο σωτηρίας;
Αν κάνω λάθος πραγματικά διορθώστε με γιατί αυτά ήτο περισσότερο φήμες...

demetrat είπε...

παλιά μου άρεζε και μένα να ακούω πως ληστεύουν τράπεζες.
Όταν όμως έμαθα πως τα λεφτά τα ξαναπαίρνουν απ' τις ασφάλειες, ούτε που με νοιάζει.

και άσχετο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑ,ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΛΕ ΠΟΥ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ Η ΗΛΙΘΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΩΡΑ;
δ

bunnysuicides είπε...

έχω μαλώσει επανηλειμμένα με αυτές στη λαγκαδά,*δεν θέλω* να μου καθαρήσεις το τζάμι, ΤΩΡΑ το πλυνα!

γενικά πάντως, είσαι σίγουρος πως θέλουν να μπουν υπό την αιγίδα του κράτους όλοι αυτοί? νομίζω πως βγαζουν πολύ καλό μεροκάματο για να δεχτούν ένα σταθερό υποτυπώδες μηνιάτικο, ή μάλλον θα το δεχτούν κ θα ξαναπάνε στα φανάρια. τώρα τα παιδιά είναι άλλο θέμα.
κ στις δύο περιπτώσεις πρέπει να επέμβει το κράτος, μα οργανωμένα κ "έξυπνα", κ αυτό σημαίνει πως πρέπει να επέμβει ενα άλλο κράτος, όχι το δικό μας.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

demetrat δε καταλαβαίνω ακριβώς αλλά ελπίζω αυτο να βοηθήσει:
ΑΝ έχεις περάσει ψηφιακές φωτογραφίες με ημερομηνία στον υπολογιστή σου και η ημερομηνία είναι κάτω δεξιά τότε μπορείς να κάνεις crop.

Ανώνυμος είπε...

3ερω κι εγώ... ικανους τους εχω να πηραν τα λεφτα που λες. για ψυχικη οδύνη. άλλωστε και οι τράπεζες έχουν ψυχη

ΠανωςΚ είπε...

Αρσέν, Αρσέν, το μέηλ μου το πήρες; Σήμερα το πρωί που σου έστειλα;