30 Ιαν 2009

Καταραμένη ακρίβεια...

Αίσχος.
Αυτή η λέξη είναι που ταιριάζει στην περίπτωση που θα περιγράψω παρακάτω.
Το κράτος μέσα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, προχωράει σε μια ακόμα αύξηση τιμών σε προϊόντα που προσφέρει.
Και η αύξηση είναι κάτι περισσότερο από τρεις φορές πάνω.
Ο πλέον επικερδής λοιπόν οργανισμός του κράτους, αυτός του ΟΠΑΠ, ανέβασε τις τιμές στις στήλες των παιχνιδιών του.
Προσέξτε:
Η τιμή της κάθε στήλης ήταν 15 λεπτά. Πλέον είναι 50 λεπτά. Φοβερό;
Και κάτι ακόμα. Ο ΟΠΑΠ καθιέρωσε πλέον νέα δελτία. Πριν στο ΛΟΤΤΟ και το ΤΖΟΚΕΡ είχες τη δυνατότητα στο μεν πρώτο να παίξεις μέχρι τρεις στήλες σε κάθε δελτίο ενώ στο δεύτερο μόλις δυο. Πλέον τι έκαναν; Έβγαλαν ένα καινούργιο δελτίο στο οποίο μπορείς να παίξεις μέχρι 6 και 7 στήλες. Το ίδιο δελτίο επίσης μπορεί να κατατεθεί για περισσότερες από μια κληρώσεις. Δηλαδή αν έχεις τη μανία να παίζεις τους ίδιους αριθμούς σου λέει κατέθεσε το και εσύ μια φορά και καθαρίζεις για καμιά 400αριά κληρώσεις. Φυσικά με το ανάλογο αντίτιμο. Κάντε τα μαθηματικά και δείτε πόσο κόστιζε το δελτίο πριν και πόσο τώρα.
Με τη μανία που έχουν οι Έλληνες στο τζόγο και μάλιστα στον κρατικό και με τον ΟΠΑΠ με τις προηγούμενες τιμές να βγάζει τρελά λεφτά τα οποία δίνει στη συνέχεια όχι στον πολιτισμό όπως κόπτονται οι ιθύνοντες αλλά στα καπρίτσια της εκάστοτε κυβέρνησης προσπαθήστε να αναλογιστείτε πόσα παραπάνω λεφτά θα μεζέψει το κράτος από αυτήν την ιστορία.
Σου λέει:
Λεφτά δεν έχω τα πήρε ο κάθε παππάς.
Φόρους δεν μπορώ να βάλω.
Άρα;
καλό κόλπο δε νομίζετε;
διαβάστε αν σας κάνει κέφι και εδώ αλλά και εδώ.


Και μια φωτογραφία για το τέλος...


Είναι η σχολή τυφλών επί της οδού Μεγάλου Αλέκου. Έχω την ελαφρά εντύπωση ότι η σχολή έχει μεταφερθεί. Αν κάνω λάθος, τότε ευτυχώς οι άνθρωποι δε μπορούν να δουν πως το κράτος τους έχει παρατήσει σε τέτοιο βαθμό...

ΥΓ Ο μικρός παίκτης έχει βρογχιολίτιδα. Αν την έχω γράψει σωστά. Αναπνέει και ακούγονται τα χρατσαρίσματα από την πλάτη του. Δε μπορεί να πάρει ανάσα για να κοιμηθεί το βράδυ και έχω στεναχωρηθεί πολύ. Μας έδωσε κάτι φάρμακα ο γιατρός και σήμερα ήταν κάπως καλύτερα.

ΥΓ2 Συγνώμη αλλά δεν θα αντέξω άλλο να το παίζω ήρεμος και χαλαρός...
ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΜΑΓΚΙΑ Ο ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΡΕ!!Ο ΜΠΑΛΑΦΑΣ!!!ΚΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ...
α) Ο ΠΑΟΚ την πρόκριση. Ο ρούλης τα @@ του Καράμπελα....
β) Το αγαπημένο σήριαλ του Άρη: Χαρά. Αγνοείται.
γ) ΠΑΟΚ σ αγαπώ ΠΑΟΚ είσαι ο ένας κόκκινη στα πέναλτι δεν έφαγε κανένας. Α ρε Μπαλάφα μας κούφανες...

Πέρα από την πλάκα τώρα...έχω να δω παιχνίδι με τόση αγωνία και ενδιαφέρον από το EURO 2004...

8 σχόλια:

Λασπογαρίδας είπε...

Περαστικά στον μικρό σου. Πόσο είναι; Συνηθισμένη η βρογχιολίτις σε μικραί ηλικίαι. Μια από τα γίδια. Κι εμένα ο κούκλος μου είχε αρρωστήσει. Αναρρώνει τώρα... Άτιμος μήνας ο Γενάρης στις ασθένειες γενικά...

Περαστικά και σε σας που περάσατε στο Κύπελλο και θα αντιμετωπίσετε τον Γαύρο!

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Τι να πεις, αγαπητέ Ioanni, σκέφτομαι καμιά φορά ότι τον τζόγο και την παραπαιδεία καμία οικονομική κρίση δεν μπορεί να "χτυπήσει"... Ο ΟΠΑΠ ποτέ δεν πεθαίνει!

Τα περαστικά μου στον μικρό παίκτη.

ΠανωςΚ είπε...

Μεσιέ Λασπογαρίδα, εγώ το υπονοούμενο απειλή στην τελευταία πρόταση του σχολίου σας το έπιασα. Μένει να δούμε τι θα πιάνει ο κηπουρός σας...

demetrat είπε...

περαστικά στο Μικρό Παίχτη, και χαιρομαι πολύ που οι νέοι μπαμπάδες έχουν μεγάλες στεναχώριες εστω και γιά τις μικρές αρρώστιες των μαναριών τους.
δ

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μπεραζτικά στον Μπαογκτσή, ρε!
Ποιός είν΄ο Μπαλάφας, ωρέ Σκορδοπέογλου και μας τονε κοπανάς; Ε;

ΠανωςΚ είπε...

Σκυλάκο μου, ο Ballαφας είναι αμυντικός χαφ στον μπάογκ, σχετικά πιτσιρικάς, σχετικά φλώρος, ο οποίος λόγω αμπαλοσύνης ακούει τα σχολιανά του στην Τούμπα, συχνά αδίκως: Τόσο μπορεί το παιδί τόσο παίζει. Στο πρόσφατο ματς με τον Αρη μεσα στο Χαριλάου έκανε μια παγκόσμια πρωτοτυπία: στη διαδικασία των πέναλτι κατάφερε να φάει κόκκινη κάρτα, διότι αφού έβαλε το πεναλτί του, πήγε μπροστά στους οπαδούς του άρη, έβγαλε τη φανέλα και αρχισε να την ανεμίζει προκλητικά ωσάν σημαία...

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

@ Λασπογαρίδα:
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια για τον παίκτη.Περαστικά και στον κούκλο...Ο μικρός παίκτης κοντεύει να χρονίσει σε καμιά δεκαριά μέρες.
Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος αλλά δε μας νοιάζει. Το ματς θα έχει τρελό χαβαλέ. Ειδικά αν η μαμά Ντιόγκο αφήσει το μονάκριβο να έρθει.
@ Ανέφελη:
Συμφωνώ για ΟΠΑΠ. Ποτέ δε πεθαίνει...Ευχαριστώ για τις ευχούλες σου...
@ Πάνω:
Το ψαλίδι του θα πιάνει...χε χε
@ Demetrat:
Σε ευχαριστώ D! You are the best!
@ Snoop Doggy dog
Ο Μπαλάφας δεν είναι ο τυπάς με τις περιπέτειες με τις αστυνομίες. Είναι ένας παίκτουρ του ΠΑΟΚ με τον οποίο μέχρι τώρα είχαμε αγανακτήσει γιατί έμπαινε μέσα στο γήπεδο και τον κατάπινε το άγχος. Ενώ είναι καλός έδειχνε ότι δεν έχει κότσια. Αλλά με το λήκι-σκου έδειξε ότι το λέει η καρδούλα του.

Go_Go είπε...

Καταρχήν Ιωάννη, έβαλες πολλά θέματα σε ένα ποστ και μπλόκαρα. Δεν ξέρω τί να πρωτοσχολιάσω.

Αυτό που κατάλαβα πάντως (επειδή ακριβώς δεν κατάλαβα τίποτε) είναι ότι το Στοίχημα και όλα τα συναφή του ΟΠΑΠ θα πρέπει να αρχίσουν να διδάσκονται στα πανεπιστήμια μαζί με την πυρηνική φυσική.