12 Ιουλ 2009

Crash test: Κεραυνός vs Έρωτας

Του Πάνου Αστροπελέκη

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, λέει το άζμα του γνωστού αηδού Μανταρίνογλου με το συγκρότημά του, τους Fuckμέ.
Λογικά λοιπόν, ο έρωτας μπορεί να hurts, αλλά σίγουρα δεν σκοτώνει. Αντίθετα ο κεραυνός μπορεί και να σε αφήσει στον τόπο. Αρα η αγάπη δυναμώνει, ο κεραυνός σε αποτελειώνει. Αυτός είναι ο κανόνας και εξαιρέσεις σε αυτόν δεν χωράνε.
Ωστόσο, είναι αυτή η βαλίτσα εδώ; Is that the case here?
Ας μιλήσουμε λίγο για τον Ρόι, τον παλιόφιλο Ρόι Σάλιβαν, τον έφιππο δασοφύλακα στο Shenandoah National Park επί 36 συναπτά έτη, ξεκινώντας απ΄ το 1940. Ο Ρόι, σε πρόσφατη έρευνα του ονλάιν περιοδικού Cracked, κατατάχθηκε εις την τρίτη θέση των πλέον κακότυχων ανθρώπων στην ιστορία!
Ο λόγος; Επτάκις εχτυπήθη από κεραυνό στη διάρκεια της ζωής του! Κι επέζησε και τις επτά φορές, με μοναδικές απώλειες δύο αγαπημένα του Στέτσον καπέλα!

1942: Ο Σάλιβαν βρίσκεται σε ένα παρατηρητήριο. Ο κεραυνός τον βλέπει να στέκεται αμέριμνος και πέφτει απάνω του με μανία. Ο Ρόι δεν μασάει μία. Απώλεια: Ένα νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του.
1969: Ο Ρόι Σάλιβαν οδηγεί το φορτηγάκι του κάπου σε έναν ορεινό δρόμο. Ο κεραυνός τον βλέπει, θυμάται τότε, πριν από 17 χρόνια, που παρανυχίδα τον άφησε στον τόπο, και του την πέφτει. Απώλεια: Οι ασθήσεις του (προσωρινά) και τα φρύδια του.
1970: Ο Ρόι αράζει, άρα ζει, παρά τα κεραυνοχτυπήματα της μοίρας, στην αυλή του σπιτιού του. Ο παλιοκεραυνός, μνησίκακος ων, του καίει τον αριστερό ώμο. Απώλεια: Το 1970 ήταν μια χρονιά με μεγάλες απώλειες στο χώρο της ροκ μουσικής: Τζίμι Χέντριξ, Τζάνις Τζόπλιν... ουπς, σόρι, αυτό είναι από άλλο άρθρο.
1972: Ο κεραυνός τα ΄χει πάρει στην κράνα και σημαδεύει το κρανίο του Ρόι, παρότι ο τελευταίος βρίσκεται σε στεγασμένο χώρο, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα μαλλιά του. Απώλεια: Ο μπαρμπά-Γιάννης κανατάς χάνει μία απ’ τις κανάτες του, καθότι ο Σάλιβαν αποφασίζει να έχει πάντα μαζί του μία κανάτα γεμάτη νερό.
1973: Και πάλι ο Σάλιβαν βρίσκεται στο αυτοκίνητό του, και πάλι τρώει τον κεραυνό κατακέφαλα. Μετατρέπεται μάλιστα σε ανθρώπινη οβίδα και εκτοξεύεται αρκετά μέτρα μακριά απ’ το αμάξι του. Απώλεια: Το αμάξι του Σάλιβαν. Το οποίο πήρε φωτιά.
1974: Ο Σάλιβαν κάνει κάμπιγκ (μα κι αυτός, ουδεμία προφύλαξη;). Βλέπει ένα σύννεφο, καταλαβαίνει τι πρόκεται να συμβεί και το βάζει στα πόδια. Το σύννεφο τον καταδιώκει. Ο κεραυνός τον βρίσκει στον αστράγαλο. Απώλεια: Ο κεραυνός έχει χάσει πια την αυτοπεποίθησή του.
1977: Ο Ρόι Σάλιβαν -δεν γαμεί που δεν γαμεί- έχει πάει για ψάρεμα. Ο κεραυνός τον βρίσκει απροετοίμαστο, ωστόσο και πάλι αποτυχαίνει. Ο Σάλιβαν τη γλιτώνει με εγκαύματα στο στήθος και στην κοιλιά. Απώλεια: Κάμποσες τρίχες απ’ το στήθος και την κοιλιά του Ρόι, ο δε κεραυνός, έχοντας απολέσει την υπομονή αλλά και την αξιοπρέπειά του, καταφεύγει στον Ερωτα και ζητά τη βοήθειά του.
1983: Ο Ρόι Σάλιβαν στα 71 του αφήνει την τελευταία του πνοή, αφού αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα. Οι φήμες λένε πως οδηγήθηκε στην αυτοκτονία λόγω ερωτικής απογοήτευσης.

Οι πιθανότητες να σε χτυπήσει κεραυνός μία φορά στη διάρκεια της 80ετούς ζωής σου, φίλε αναγνώστη, είναι περίπου μία στις τρεις χιλιάδες. Οι πιθανότητες να σε χτυπήσει δύο φορές κεραυνός και πάλι μέσα σε μια 80ετία είναι μία στα εννιά εκατομμύρια. Επτά φορές; 2.187.000.000.000.000.000.000.000!
Η ιστορία, φίλε αναγνώστη, που ενδεχομένως έχει μείνει στήλη άλατος απ’ αυτά που διαβάζεις, σαφώς μπάζει από παντού. Σαφώς είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για υπερβολές, ή και για κάποιον αστικό μύθο. Και σίγουρα διατυπώνονται λογικές ενστάσεις. (άλλες πηγές: 1, 2, 3, 4, 5, 6)
Αλλά ποιος νοιάζεται; Όλα αυτά ήταν μια καλή αφορμή για να ποστάρω αυτήν την τραγουδάρα, η οποία μου θυμίζει μίνι βανδαλισμούς στις καταλήψεις του 1991:



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάλι κάτι μου κάνει σε λαβ-στόρι αυτή η ιστορία. Απελπισμένες προσπάθειες του κεραυνού για χρόνια και χρόνια, και όταν πια αποσύρεται, ο Ρόι αντιλαμβάνεται ότι έχασε το νόημα της ζωής και αυτοκτονεί.

pipermaru είπε...

Εμένα αυτό μου θυμίζει εκείνες τις εισαγωγικές ιστορίες από την ταινία Μανόλια.
Με τους τρεις ληστές που σκοτώνουν έναν τυπά από την περιοχή Greenburry hill του Λονδίνου και τα ονόματά τους είναι Γκρην, Μπέρι και Χιλ.
Με εκείνον τον νεαρό που αποφασίζει να αυτοκτονήσει από την ταράτσα της πολυκατοικίας του και την ώρα που πέφτει του τη μπουμπουνίζει με μια καραμπίνα στο στήθος η μάνα του, μέσα από το διαμέρισμά τους, μερικούς ορόφους παρακάτω. Τον πατέρα του σημάδευε, τον γιό της έφαγε. Και δεν θα σκοτωνόταν κιόλας ο γιός από την πτώση γιατί έπεσε σε ένα δίχτυ ασφαλείας.
Ή το άλλο με τον δύτη που βρέθηκε νεκρός από καρδιακή προσβολή πάνω σ' ένα καμένο δέντρο επειδή τον μάζεψε κατά λάθος ένα καναντέρ που έσβηνε μια πυρκαγιά.

Ανώνυμος είπε...

Όχι, ο δύτης του τελευταίου παραδείγματος δεν ήμουν εγώ, ελπίζω.

ΠανωςΚ είπε...

Δύτη, ο Κεραυνός και ο Ρόι; Ερως μεταξύ δύο αρσενικών; Φωτιά θα πέσει και θα τους κάψει τους αμαρτωλούς...


Pipermaru, ρε συ τι μνημονικό είναι αυτό; Ετσι ξεκινά η Μανόλια; Εγώ δεν θυμάμαι τίποτε, μόνο τον Τομ Κρουζ με το άθλιο μαλλί στη μοναδική καλή του ερμηνεία και τον Φϊλιπ Σέημουρ Χόφμαν να είναι ο... Φϊλιπ Σέημουρ Χόφμαν.

Μετεωρίτης είπε...

ε, όχι και η μοναδική καλή ερμηνεία του Τομ!! Ο Τομ δεν ήταν υπέροχος στο τοπ γκαν; Στο κοκτέιλ; Όσο για τον Φίλιπ... εδώ, ναι, μιλάμε για ηθοποιούς, γιατί πριν μιλούσαμε για κολγκέιτ που κάνει το χαμόγελο να αστράφτει. Μου κάνει λίγο αστικός μύθος το στόρι. Εφτά φορές...; χμ. Δεν αποκλείεται να του είχχαν συμβεί κανά δυο περιστατικά και να τα ξεχύλωσε, να τους τράβηξε τα μανίκια... και να χτυπήθηκε 7 φορές, να σου πω την αλήθεια, χέστηκα, εγώ γέλασα με την περιγραφή!

πολλές χαιρετούρες,
έχω απίστευτη δουλειά και τα 'χω πάρει, αλλά θα στρώσει το πράγμα... κατά τα άλλα, σούπερ όλα! (σε βγάζω από τον κόπο να με ρωτήσεις αν είμαι καλά!)

φιλούρες!

ΠανωςΚ είπε...

Μετέω, κι εγώ για μύθο το κόβω το σκηνικό, αλλά χου κερζ; Η καλή ιστορία είναι καλή ακόμη και όταν είναι ψέμα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝΩ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Ο ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ...ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ!ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.