γαργάλα τα γαργάλα τα.
Αφιερωμένο στο γάλα το αποψινό πόστ.
Όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε ο κάτωθι εικονιζόμενος είναι υιός μου:
Ο συγκεκριμένος παίκτης (ο οποίος από ότι βλέπετε στο φωτογραφικό ντοκουμέντο ΗΔΗ μαθαίνει μπόουλινγκ) από όταν έγινε ενός έτους τρέφεται, εκτός των άλλων, με φρέσκο γάλα. Όπως όμως μας είπε ο γιατρός θα πρέπει να βλέπουμε να παίρνουμε φρέσκο γάλα από συγκεκριμένες εταιρίες. Τις αναφέρω όχι για διαφημιστικούς λόγους αλλά γιατί αυτές μου είπε, κάτι παραπάνω θα ξέρει, οπότε σας το λέω μήπως σας φανεί χρήσιμο. Φάρμα Κουκάκη, Όλυμπος και Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.
"Το γάλα των υπολοίπων είναι μεταλλαγμένο και καλό θα ήταν να τις αποφύγετε" είπε ο γιατρός.
Δε φτάνει όμως μόνο αυτό. Φίλη που έχει να κάνει με τα γάλατα, τους κτηνοτρόφους και δε συμμαζεύεται με συμβούλεψε για ένα ακόμα πράγμα:
Τι νομίζετε λοιπόν ότι γίνεται το γάλα που περνάει η ημερομηνία λήξης του και μένει στο ράφι;
Επιστρέφεται θα μου πείτε στην εταιρία παραγωγής του.
Και πολύ σωστά μιλάτε. Και τι γίνεται μετά; Το καταστρέφουν μήπως;
Χα! Καααααλάάάάάάά.
Φυσικά και όχι. Περνάει από μια ωραιότατη διαδικασία και στο ξαναδίνουν πάραυτα. Μάλιστα αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.
(Εν τω μεταξύ ο ΠΑΟΚ έφαγε γκολ μέσα στην Τούμπα από τον Θρασύβουλο από κάποιον απίθανο εν ονόματι Φεντερίκο Μαρτορέλι.Τα υπουργεία μου μέσα. Κωλόμπατσοι...και μην ακούσω βλακείες. Δε πιάνεται. Δε φοράω κουκούλα)
Στο θέμα μας όμως. Ο Ιωάννης Σκορδοπούτσογλου σας έχει λοιπόν την απάντηση στο ερώτημα:
Πως σκατά θα καταλαβαίνω εγώ τι τρέχει και ποιο γάλα να παίρνω;
Το μπουκάλι κάθε γάλακτος έχει κάποιους κωδικούς. Ανάμεσα σε αυτούς έχει ένα αριθμό. Αν ο αναγραφόμενος κωδικός είναι "1" όλα καλά πάρτε το γάλα. Αν όχι και είναι κάτι σε "27" (ναι είναι πολύ πιθανό να τον βρείτε τον αριθμό) δε χρειάζεται μεγάλη σκέψη για να το αφήσετε στην άκρη. Ιδού και η φώτο:
Από ότι μπορείτε να διακρίνετε το συγκεκριμένο μπουκάλι αναγράφει "1" γιατί στο παιδί το δίνουμε και ψάχνουμε πάντα να είναι αυτός ο αριθμός.
Ακόμα κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει:
Μην αγοράζετε γάλα από Σούπερ Μάρκετ ειδικά από μεγάλες αλυσίδες. Τις περισσότερες φορές ο αριθμός ανακύκλωσης του γάλακτος σε αυτά τα ράφια είναι από μεγάλος έως πολύ μεγάλος. Προτιμάτε να αγοράζετε γάλα από κάποιο συνοικιακό φούρνο. Το γάλα που φέρνουν εκεί είναι σε περιορισμένες ποσότητες, άρα φεύγει όλο κάθε μέρα οι παραγγελίες δεν είναι μαζικές και τις περισσότερες φορές είναι με αριθμό "1".
Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα πάτε στο Σούπερ Κλέφτη.
Και μη ξεχνάτε:
Σας αγαπώ.
5 σχόλια:
ρε φίλος αυτό ισχύει και για τα γαλλικά γάλατα;
γιατί αν ισχύει την πουτσίσαμε, εδώ ένα 201 νούμερο βλέπω...
Αυτό που ξέρω σίγούρα είναι ότι στα ελληνικά γάλατα υπάρχει αριθμός 1 ως 5. κι αυτό γιατί ο νόμος επιτρέπει μέχρι 5 (απαράδεκτο) παστεριώσεις, σε περίπτωση που δεν πουληθεί το γάλα. μέχρι τον αριθμό 2, όλα καλά. και φυσικά,όταν γράφει 1 σημαίνει ότι κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην αγορά. τώρα τι κομπίνες και τα αλλα κάνουν, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω.
Αυτό για τα ελληνικά γάλατα το είχα δει και σε μία λίστα της GreenPeace σχετικά με προϊόντα που στην αλυσίδα παραγωγής τους εμπλέκονται μεταλαγμένα, ή οι εταιρίες δεν έχουν επιβεβαιώσει (ή δώσει απαντήσεις) για το αντίθετο. Πράγματι σ'εκείνη την λίστα, στον τομέα γάλατα, όλα τα ελληνικά γνωστά ήταν ή πορτοκαλί ή κόκκινα. Όλυμπος και 1-2 άλλα λιγότερο γνωστά ήταν πράσσινα (= επιβεβαιωμένο ότι δεν χρησιμοποιούνται πουθενά μεταλλαγμένα στην αλυσίδα παραγωγής τους)
Αυτά είναι για λελέδες!
Το παιδί να πίνει μπίρα. Άμστελ, λέμε, και δη από μπουκάλι!
@ Salah ad DIn: Φίλος δε ξέρω αν παίζει κάτι ίδιο στη Γαλλία αλλά φαντάζομαι πως ναι. Ευρωπαϊκή νομοθεσία ισχύει έχω την εντύπωση.
@ Nikolakis: Και όμως φίλος έχω βρει γάλα ακόμα και με νούμερο 27
@XKorakidis: Την ξέρω τη λίστα. Ήταν μια που κυκλοφορούσε ευρέως (να συλληφθεί αυτός ο Εβραίος) μέσω mail.
@ Σκύλος: Η Άμστελ είναι για τους κοινούς θνητούς. Εμείς είμαστε από Guiness και πάνω...
Δημοσίευση σχολίου