24 Μαρ 2009

Παραέγινε το κακό...

Ορίστε μια ιδέα για το σήμα που θα έχουν όσοι αστυνομικοί θα αποτελούν τη δύναμη κρούσης του "Μεγάλου Παπιού"
Καθαρίζει, καταπολεμά το πουρί, αρωματίζει και έχει και θαλασσινή φρεσκάδα. Για να πάνε τα απόβλητα της κοινωνίας εκεί που τους αξίζει, στο βόθρο, χωρίς να μένει τίποτα. Ούτε το ενοχλητικό πουρί.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα ζορίζουν. Επιστρέφουμε πίσω σε παλιές εποχές, άσχημες. Φτάσαμε σε σημείο να στηρίζεται μια ολόκληρη δικαστική ακροαματική διαδικασία σε μαρτυρίες αστυνομικών. Να στηρίζεται ολόκληρο κατηγορητήριο πάνω σε αυτές. Να δίδονται ποινές με βάση αυτές.
Θυμάμαι ότι η γιαγιά μου, μου έλεγε πόσο πολύ τρέμανε τους αστυνομικούς κάποια χρόνια. Το ίδιο πάνε να καλλιεργήσουν και τώρα με τις ευλογίες της "κοινής γνώμης". Αν βρίσεις ένα αστυνομικό ή τέλος πάντων του μιλήσεις άσχημα μπορεί να καταλήξεις με κατηγορίες αβάσταχτες.
Ποιους θέλουν να φοβερίσουν είναι γνωστό. Ρωτήστε τα παιδιά στη Λάρισα (αν δε κάνω λάθος) που έχουν κατηγορηθεί με βάση τον τρομονόμο. Κινδυνεύει το μέλλον τους. Παιδιά 15 και 16 χρονών. Με αστείες δικαιολογίες. Αυτό που θέλουν είναι να τρομοκρατήσουν τους γονείς για να ξέρουν ανά πάσα στιγμή που είναι τα παιδιά τους και να μη τα αφήνουν να φωνάζουν.

Πόσες φορές έχουν συλληφθεί άτομα χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή σε γεγονότα μόνο και μόνο για να πουν οι "αρμόδιοι" στην "κοινή γνώμη" ότι έχουν κάνει συλλήψεις;
Δε χρειάζεται να θυμίσω περιστατικά. Τώρα έχουμε προχωρήσει σε μυστήριους θανάτους (έτσι δόθηκε στη δημοσιότητα το θέμα αυτό που θα διαβάσετε στον αγαπητό ιστολόγο in love with life) όπως ακριβώς πήγε να αποδοθεί σε ερωτική διένεξη η ιστορία της Κούνεβα.

Να σας δώσω ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Η ιστορία με τον νόμο Ορφανού που τόσες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει ειδικά τελευταία από τους οπαδούς όλων των ομάδων.
Θα ήθελα σας παρακαλώ να δείτε κοινά στοιχεία και να τα αναφέρετε:
Άμεση φυλάκιση, χωρίς αναστολή ή εξαγορά της ποινής ή δικαίωμα έφεσης.
Σας θυμίζει κάτι;

Έτσι μπράβο.

Χθες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 3 έως οκτώ μήνες πέντε οπαδοί του ΠΑΟΚ για επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τα επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου. Είχαν ξεκινήσει μετά από την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας. Ένας από τους οπαδούς παραδέχτηκε ότι αυτός πέταξε μια πέτρα στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού. Ένας από αυτούς καταδικάστηκε επειδή είχε πάνω του ένα πυρσό. Τον ίδιο πυρσό που ανάβουν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Με βάση αυτό το νόμο μπορεί να βρεθείς στη φυλακή με τις προαναφερθείσες συνιστώσες ακόμα και επειδή έβρισες.

Και πάμε τώρα στο καλύτερο: Ένας από αυτούς που ευτυχώς εν τέλει αθωώθηκε (η κατηγορία που τον βάραινε ήταν ότι πέταξε μια πέτρα σε αστυνομικούς) είναι 57 χρονών και οπαδός του Άρη! Βρέθηκε απ' ότι λέει ο ίδιος τυχαία εκεί και τον τσάκωσαν οι αστυνομικοί. Αυτός καλά τη γλίτωσε τελικά. Ένας άλλος οπαδός του Άρη, πέρσι εξέτισε ποινή πέντε μηνών και εν τέλει αποδείχθηκε ότι ήταν αθώος!

Στο δικαστήριο που έγινε χθες, οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν ΟΛΟΙ αστυνομικοί. Από δυο σε κάθε κατηγορούμενο. Και θα έκοβαν και το λιλί τους για την ενοχή των οπαδών που βρέθηκαν στο ειδώλιο.
Τώρα θα μου πείτε ναι ρε φιλαράκι αλλά ο άλλος πέταξε πέτρα στο πούλμαν. Ναι ρε παιδιά να πληρώσει. Αλλά όχι και έτσι. Δε μπορεί ο έμπορος ναρκωτικών και ο δολοφόνος του ίδιου του παιδιού του να έχει δικαίωμα έφεσης και ένας οπαδός του οποίου η κατηγορία είναι ότι είχε πάνω του ένα πυρσό ή ακόμα ακόμα και ότι πέταξε μια πέτρα να δικάζεται χωρίς αυτό. Επίσης δε μπορεί ένας άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί για ένα τέτοιο πράγμα να πηγαίνει έστω και για μια ώρα στον ίδιο χώρο με εγκληματίες κανονικότατους.
Αν πάλι πιστεύετε ότι όλο αυτό το πράγμα δε σας ενδιαφέρει γιατί δεν έχετε σχέση με την μπάλα τότε σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τον κουκουλονόμο και το "μεγάλο παπί".
Ποιοι θα είναι μάρτυρες κατηγορίας;
Που θα στηρίζεται το κατηγορητήριο;
Ποιες θα είναι οι αποφάσεις;
ΠΟΣΟΙ ΑΘΩΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ;
Ήδη είναι αρκετοί...

Υ.Γ. Το πρόβλημα επίσης αντί να λύνεται εντείνεται. Οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ μιλούν πλέον για ανοικτό πόλεμο.

8 σχόλια:

Salah ad-Din είπε...

Και υπάρχει και η σάπια "πολιτική διανόηση" της χώρας μας που προσπαθεί επίμονα με την αρθογραφία του στην Καθημερινή εδώ και καιρό να επιβάλλει το ιδιώνυμο στην κουκουλοφορία και την προστασία των μπάτσων μαρτύρων κατηγορίας κατά διαδηλωτών και φυσικά φιλάθλων κτλκτλ
Δείτε άρθρο να φρίξετε:

http://giannaras.wordpress.com/2009/01/25/25-jan-2009/

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Τη βία, μόνο η (κρατική) βία δεν την διώχνει.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, Σαλαδίνε, ο Γιανναράς έχει ξεφύγει προ πολλού. Εγώ τα παίρνω με τους άλλους, τους "εκσυγχρονιστές" των "Νέων", π.χ., που τα ρίχνουν όλα στην "κουλτούρα της βίας" ή στους κακομαθημένους νέους που τα θέλουν όλα. Και από πάνω, νομίζουν ότι σκέφτονται ιστορικά και γράφουν και ιστορικά μυθιστορήματα.

nikolakisdiaselos είπε...

ρε σαλαδίνε, τι ασχολεισαι με τον γιανναρα και τους άλλους, τους παγιδευμένους στην εξουσία, τον ναρκισισμό, και τα επιχειρηματικά προγραμματα. ο φωτισμενος γιανναρας,προσφατως, αφού πρώτα τα έχωσε όλους και σε όλα κατέληξε στην βολταιρική λύση του τσάρου πούτιν σκέψου ρε συ να είσαι "φωτισμένο πνεύμα" και η πρότασή σου να είναι ο πούτιν. τίποτα, καμία ανάλυση, καμία πρόταση για διαμόρφωση ιδεών, καμια σοβαρή κοινωνιολογική ανάλυση. τι να λεμε τωρα. ποιος πνευματικός άνθρωπος θα βγει σήμερα μπροστα; έτσι όπως είμαστε, αυτούς τους πνευματικούς ταγούς έχουμε...

ΠανωςΚ είπε...

Εμένα ο κύριος Γιανναράς με αρέσει κι εγώ βρει πολλές φορές καταφύγιο στα βιβλία του...

Salah ad-Din είπε...

καλά και εμένα ο παλιός Σαββόπουλος μου άρεσε, αλλα οι τελευταίοι του δίσκοι είναι για τον...
Το θέμα είναι ότι οι απόψεις του Γιανναρα έχουν καταντήσει πιο επικίνδυνες και από της Χρυσής Αυγής. Είναι η "διανόηση" του Παπαχελά και του Πρετεντέρη. Δες άποψη ο κύριος καθηγητής:
http://giannaras.wordpress.com/2009/03/15/15_march_2009/

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Γκάιζ η αλήθεια είναι ότι εγώ τον παίκτη δεν τον ξέρω. Ασπάζομαι αυτά που λέτε. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί έχουν βρει έδαφος και λένε τις μαλακίες τους χωρίς να γίνεται τίποτα. Είναι η δικτατορία των μέσων...

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Επίσης μαθαίνω ότι ο 57χρονος ΔΕΝ ήταν αυτός που αθωώθηκε. Το αντίθετο μάλιστα. Απλώς εκμεταλλευόμενος μια αδράνεια των αστυνομικών έφυγε από την αίθουσα και μην τον είδατε. Τον ψάχνουν για να τον χώσουν μέσα...