14 Μαρ 2009

It ain't necessarily so (everything you know is wrong)

Έχει πολύ πλάκα πλέον να ακούω τις ειδήσεις από την Ελλάδα. Δεν έχω αίσθηση τι πραγματικά συμβαίνει γιατί δε βρίσκομαι εκεί. Κατά συνέπεια η μόνη μου αλήθεια είναι μέσα από τα δελτία ειδήσεων. Τώρα είναι η μοναδική φορά που νιώθω σαν τη νοικοκυρά μέσα στη γυάλα που ακούει τον Πρετεντέρη να της λέει "Άβατον έχουν γίνει τα Εξάρχεια, τρομοκρατημένοι οι πολίτες δεν μπορούν πια να περπατήσουν". Έτσι και εγώ αφήνοντας τα Εξάρχεια εδώ και καιρό και ζώντας στο Μαρέ λεω "πωπω τι να γίνεται εκεί στα Εξάρχεια, χαμός, αλήτες με τσεκούρια τρομοκρατούν τους φιλήσυχους πολίτες".
Μετά ακούω τον μεγάλο αναλυτή Μανώλη Καψή "Που είναι η αστυνομία;Μπορεί ένα τσούρμο χουλιγκαν να καταστρέφει τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα του κοσμάκη"; Και σκέφτομαι μέσα μου"πωπωπω ακόμα και εγώ που είμαι της δημοκρατικής αριστεράς δεν το ανέχομαι να καταστρέφουν το ψιλικατζίδικο του κυρ Γιάννη και το ζάσταβα της φίλης μου της Νίτσας". Και φυσικά μέσα από τη γυάλα μου φαντάζομαι ότι καταστήματα ψιλικών, γαλακτοπωλεία, καταστήματα ΠΡΟΠΟ, μηχανήματα ανάληψης τσιχλοφουσκών, πάγκους λαϊκής αγοράς, ζάσταβα, λάντα, μοτοποδήλατα κ.α. τέτοια κατέστρεψαν οι "χούλιγκανς, αντιεξουσιαστές, ληστές, αναρχικοί, εγκληματίες", όπως τους χαρακτήρισε ο Τζων Π. στο δελτίο του Μέγκα. Άλλωστε μόνο τέτοια δεν έχει στο Κολωνάκι; Κάτι πήρε βέβαια το μάτι μου για τράπεζες και Μπένετον και Ζάρα και κάτι αμάξια διπλωματών άλλα και αυτά του κοσμάκη είναι.
Αχ τι γίνεται σε αυτή τη χώρα μου. Δεν υπάρχει αστυνομία να περιφρουρήσει τον πολίτη (όπως έκανε στη ληστεία τράπεζας στο Βύρωνα) . Και σε αυτά τα Εξάρχεια μετά τις 9 το βράδυ είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς. Το είπε και Πρετεντέρης χθες στο δελτίο. Και συμπλήρωσε πάλι ο αγαπημένος μου Μανώλης Καψης "Είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που έχει μια γειτονιά χωρίς έλεγχο της αστυνομίας". Και όμως Μανόλο:

It ain't necessarily so

It ain't necessarily so

It ain't necessarily so
De things dat yo' liable to read in de Bible
It ain't necessarily so
Li'l David was small but oh my
Li'l David was small but oh my
He fought big Goliath who lay down and dieth
Li'l David was small but oh my

Oh Jonah he lived in de whale
Oh Jonah he lived in de whale
For he made his home in dat fish's abdomen
Oh Jonah he lived in de whale

Li'l Moses was found in a stream
Li'l Moses was found in a stream
He floated on water 'til ole Pharaoh's daughter
She fished him she says from that stream

It ain't necessarily so
It ain't necessarily so
Dey tell all you chillun de debble's a villain
But 'taint necessarily so

To get into Hebben don' snap for a sebben
Live clean, don' have no fault
Oh I takes de gospel whenever it's pos'ble
But wid a grain of salt


Methus'lah lived nine hundred years
Methus'lah lived nine hundred years
But who calls dat livin' when no gal'll give in
To no man what's nine hundred years

I'm preachin' dis sermon to show
It ain't nessa, ain't nessa
Ain't nessa, ain't nessa
It ain't necessarily so


Το "It Ain't Necessarily So" προέρχεται από την όπερα Porgy and Bess (1935) των George Gershwin και Ira Gershwin, στην οποία ο έμπορος ναρκωτικών Sportin' Life το τραγουδάει, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για την αλήθεια των κηρυγμάτων της Βίβλου.
Και επιφυλάσσομαι να επανέλθω με μερικές φωτογραφίες από τα αγαπημένα προάστια του Παρισιού με τους όμορφους καλογυμνασμένους Γουαδελούπιους και τους λιτούς αλλά μεστωμένους Μαγκρεμπίνους, που αν κυκλοφορήσει εκεί βράδυ ο Μανολο και πουλήσει τα παραμύθια που πουλάει απο το δελτίο των 20.00 δεν τον σώζει κανένας γνωστός άγνωστος.
Νικ τα μερ Μανολο και Τζων Π!!

υ.γ. Το κομμάτι ερμηνεύουν στη γέφυρα St Louis οι Outsiders!!

8 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Σαλαδίνε, είναι εξαιρετικά γελοία η κατάσταση. Δες στο μπλογκι μου τι πραγματικά έγινε χτες στα Εξάρχεια.

ΠανωςΚ είπε...

Ορέ λεβέντη, Σαλαδίνε, ετούτο το έγραψες πριν ή μετά απ' αυτό;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Υπέροχο!
Λέει «Εικοσιένας αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και οκτώ άνθρωποι σαν χθες. Που σημαίνει; Οι αστυνομικοί δεν είναι άνθρωποι;

Salah ad-Din είπε...

Σκύλε ωραίες φώτο από το παρκάκι στα Εξάρχεια. Άντε να δούμε πόσο θα κρατήσει πριν επελάσει ο δήμαρχος με τις μπουλντόζες. Έβλεπα τις φώτο με τα παιδιά που βρήκαν έστω ένα μικρό χώρο να παίζουν και σε σκεφτόμουν σήμερα που πήγα για πικνικ στο κέντρο του Παρισιού σε ένα πάρκο-δάσος γεματο οικογένειες με καρότσια, ζευγαράκια, μετανάστες ηλικιωμένους να κάνουν ηλιοθεραπεία. Το πάρκο που σου λέω είναι πέντε φορές το Πεδίο του Άρεως με λίμνες, δέντρα και καταρράκτες. Και φυσικά γεμάτο κόσμο να αράζει. Μακάρι όλα τα πάρκινγκ στα Εξάρχεια να γίνουν πάρκα σαν αυτό που μόλις φτιάχτηκε στη Ναυαρίνου!

ΠανωςΚ είπε...

Ψηλέ, το βίντεο όμως δεν κατάφερα να το παίξω. Κολλάει στο πέμπτο δευτερόλπτο γαμώτη μου...

Salah ad-Din είπε...

Χαμηλέ δεν ξέρω τι φταίει, δύο φορές το ανέβασα αλλά τζίφος. να στο στείλω να το φιξάρεις να ούμε;

ΠανωςΚ είπε...

Στείλτο να στο φιξάρω.
Στο honeydiver ατ gmail τελεία com.
Αλλά αύριο θα στο φιξάρω, είναι αργά λέμε εδώ.

ΠανωςΚ είπε...

Τι έγινε; Το φίξαρες μόνος σου;
Πάντως τώρα παίζει. Αναρωτιέμαι τι μαλακία είχες κάνει πριν.

Φυσάει εις Παρισίους ε;