10 Οκτ 2007

Ρε είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι

Θυμάστε τον... "Τσελεμεντέ του αναρχικού", αγγλιστί "Anarchist Cookbook"; Αν δεν τον θυμάστε, καλά κάνετε, διότι πρόκειται για μια παντελώς ανάξια λόγου ηλιθιότητα, ανάλογης αξίας και επικινδύνοτητας με τα διάφορα χαζά που προωθούνται μαζικά μέσω email, μόνο και μόνο για να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων, στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς καν να ανοιχτούν. Και όμως στην Αγγλία ο Τσελεμεντές του Αναρχικού εμπίπτει στις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου. Σύμφωνα με το ΜπιΜπιΣι, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, τον τελευταίο καιρό, δύο έφηβοι έχουν συλληφθεί για το λόγο αυτό και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή υλικού με σκοπό τις τρομοκρατικές ενέργειες καθώς και για κατοχή πληροφοριών για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών. Και στις δύο περιπτώσεις οι νεαροί αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και τους έχει οριστεί δικάσιμος για τις 25 Οκτωβρίου.
Τι σου είναι αυτοί οι Αγγλοι... Τρομοκρατία είναι να χάνει η Λίβερπουλ μεσα στο Ανφιλντ από τους παλιοφραντσέζους, τρομοκρατία είναι ο Γκαργκάνας, όχι ο Τσελεμεντές της αναρχικιάς κυρά Βέφας...

Τεσπά, αν θέτε κι εσείς να γίνετε τρομοκράτες, κατεβάστε τον Τσελεμεντέ.

9 σχόλια:

βα.αλ. είπε...

Για την ιστορία πιο πολύ ορίστε ένα λινκ που περιέχει και ένα σχετικά πρόσφατο γράμμα του συγγραφέα.

http://www.righto.com/anarchist-cookbook-faq.html

Να επαναλάβω και γω ότι το βιβλίο είναι μία απίστευτη παπαριά.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Αφού επαναλάβω κι εγώ ότι το βιβλίο είναι μια απίστευτα ηλίθια κι επικίνδυνη μπούρδα, μπας και το δει κάνα μλκισμένο που στο μέλλον θα ψάχνει στο Google να δει πώς φτιάχνουν βόμπες από σκουπόξυλο, βαμπάκι και υγρό αναπτήρων, να προσθέσω ότι οι άγγλοι είναι τόσο τρομοκρατημένοι από την αντιτρομοκρατία τους, που σε λίγο θα απαγορέψουν μέχρι και το «Απόψε κάνεις Μπαμ».

ΠανωςΚ είπε...

Βααλ και Σκύλε, η λύση είναι μία: να καταστεί παράνομη η βλακεία αυτή καθ' αυτή μπας και εκτιμήσουμε επιτέλους την ιδιαίτερη αισθητική και τολμώ να πω πω παιδευτική της αξία.

παράλληλος είπε...

Οι Εγγλέζοι έχουν μείνει πίσω.
Στην Ελλάδα είχαμε σύλληψη για το εν λόγω βιβλίο πριν από πολλά χρόνια.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ναι, τον Καράμπελα που το μετέφρασε.

ΠανωςΚ είπε...

Εχμ, σεις, οι δύο κύριοι που ξέρετε τα πολλά, δεν λέτε και κάτι παραπάνω σχετικά και σε μας τσι νέοι που γνωρίζουμε τα ολίγα;
Ποτε πού ποιος κτλ;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ο Καράμπελας, μωρέ, ένας δημοσιογράφος που τη δεκαετία του '80 ζούσε στις παρυφές του χώρου κι έκατσε και μετέφρασε αυτή τη μλκία και τον πήγαν μέσα για λίγο κι έγινε ήρωας κι όταν βρήκαν κάποιο αντίτυπο στις γιάφκες της 17Ν, τον ξανακυκλοφόρησε με γαντάκια πλαστικά στη συσκευασία, μην βρεθούν -λέει- τ' αποτυπώματα όσων αγοράζουν τη μεγάλη σοφία.

ΠανωςΚ είπε...

Πσς... Πολύ CSI-Eξάρχεια ο τύπος!

παράλληλος είπε...

Σκύλε, μου το δανείζεις?