24 Οκτ 2007

Γιατί κλαις;


Τι του κάνατε καλέ του νομάρχη και πνίγει τα αναφιλητά του στην αγκαλιά του Αβραμόπουλου;
Ορίστε η απάντηση, από τους στρινγκογράφους του ΑΠΕ:
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 23/10/2007 19:06 (ΑΠΕ-ΜΠΕ) Θεσσαλονίκη: για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση παραπέμπεται να δικαστεί ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης, επειδή προέβη σε μείωση επιβληθέντων προστίμων της προηγούμενης διοίκησης σε βάρος πρατηριούχου.
Για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση παραπέμπεται να δικαστεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, επειδή προέβη σε μείωση επιβληθέντων προστίμων της προηγούμενης διοίκησης σε βάρος πρατηριούχου. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία που έκανε τον Ιούνιο του 2005, ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Ηλίας Τυχαλάκης. Σύμφωνα με τον τελευταίο και όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο κ. Ψωμιάδης δέχθηκε αυθαίρετα τον Ιανουάριο του ιδίου χρόνου την αίτηση πρατηριούχου υγρών καυσίμων για μείωση των σε βάρος του επιβληθέντων διοικητικών προστίμων σχετικά με παραβάσεις της νομοθεσίας περί καυσίμων. Τα πρόστιμα -συνολικού ύψους 89.000 ευρώ- είχαν επιβληθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Νομαρχίας, έπειτα από σωρεία παραβάσεων που διαπίστωσαν τα αρμόδια συνεργεία ελέγχου της Νομαρχίας, σε διάφορες χρονικές περιόδους, το 2000 και το 2001. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο επιχειρηματίας προέβη σε νόθευση της ποιότητας των υγρών καυσίμων που διέθετε προς πώληση. Τα επιβληθέντα πρόστιμα ήταν συνολικά πέντε και αφορούσαν χρηματικά ποσά από 10.000 έως 29.000 ευρώ. Ο πρατηριούχος προσέφυγε στη νέα διοίκηση της Νομαρχίας -ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου του 2003- ζητώντας τη μείωση του προστίμου. Η νέα διοίκηση, κρίνοντας ότι η απόφαση της προηγούμενης διοίκησης ήταν υπερβολικά αυστηρή, δέχθηκε να μειώσει το συνολικό ύψος των προστίμων, στο ποσό των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με το βούλευμα, τα όργανα της διοίκησης της Νομαρχίας έκριναν ότι οι αποφάσεις του προηγούμενου νομάρχη ήταν “εξουθενωτικά αυστηρές, εξόχως υπερβολικές, υπερβαίνουσες το εύλογο μέτρο και αντίθετες προς την αρχή της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας”. Υιοθέτησε δε στο σκεπτικό του τη θέση ότι η απόφαση κατέτεινε στην “οικονομική εξουθένωση του ελεγχόμενου”.Νωρίτερα, ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, υποβάλλοντας αίτηση για την τροποποίηση των προστίμων και την επιβολή επιεικέστερων. Για ένα εκ των προστίμων απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα, ενώ για τα υπόλοιπα τέσσερα ανεστάλη η εκτέλεσή τους μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση.
Η αλήθεια για τη φωτό: Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος (Δ) συναντήθηκε με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη (Α), την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007, στο υπουργείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

6 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Είπε να κεράσει κάτι τις ο νομάρχης μας κι εσείς κάνατε την τρίχα τριχιά για στρινγκ.
ΥΓ Πού 'ν΄οι φωτό;

ΠανωςΚ είπε...

Ουρίστε; Ποιες φωτό; Μία είναι, πάνου πάνου, με το Δημήτρη και τον Παναγιώτη=LFE!

Τριχιά ξετριχιά πάντως, τι να κάνωμεν τώρα;
Εχομεν ένα πάθος κι ημείς, του νομάρχου τα στρινγκς!

βα.αλ. είπε...

Καλά ο νομάρχης "σας" είναι μεγάλο λαμόγιο. Πριν μπόλικο καιρό είχα διαβάσει ότι είχε σβήσει ένα σωρό πρόστιμα που είχε ρίξει το υπουργείου εμπορίου σε διάφορους. Με το σκεπτικό ότι θα τους "εξωντόσουν" και θα "πεινάσουν". Τα πρόστιμα αφορούσαν κατα βάσην υγειονομικές και εμπορικές παραβάσεις χονδρέμπορων και βενζινάδων και τα είχε κόψει το υπουργείο εμπορίο. Αλίμονο μην πλήρωναν οι μαυραγορίτες και πρόστιμα. Αυτοί βγάζουν κυβερνήσεις 50 χρόνια τώρα.

βα.αλ. είπε...

Να συμπληρώσω οτι αυτά που λες στην δημοσίευση είναι ένα μικρό μέρος αυτών των προστίμων που πεσαν τότε, και τα οποία δεν σβήστηκαν.

παράλληλος είπε...

Τί θέλετε?
Να εμποδίσετε την παραγωγικότητα?

ΠανωςΚ είπε...

Τι θέμε; Τον Ψωμιάδη πρωθυπουργό!