7 Φεβ 2009

Ακτή να'ναι κι όπου να'ναι

Έφυγα από το κομμωτήριο με νεύρα. Όσα λεφτά δεν έχω δώσει σε όλη μου τη ζωή σε τρίχες, μου τα βουτήξανε σήμερα το μεσημέρι. Μιλάμε για κανονική ληστεία. Και ας ήταν η αρχι-κομμώτρια που επέμενε να ξαναπάω για να διορθώσουμε τη βαφή που είχα κάνει μόλις πριν 2 βδομάδες και από μπεζ που ήθελα είχε βγει καροτί... Για να μη μιλήσω για το κούρεμα του χαρωπού κομμωτή που τα 3-4 δάχτυλα έγιναν παλάμες. Προφανώς θα νόμιζε ότι μιλούσα για τα δαχτυλάκια του Κινγκ Κονγκ.

Νόμιζα η κουτή ότι θα την έβγαζα λάδι και ετοιμαζόμουν να δώσω ένα δεκαρικάκι, έτσι, για τα "κορίτσια". Φαααπ, πάρ' τα 70...

Και οι συγχίσεις ήρθαν απανωτές...

Γιατί εκεί που αρμένιζα στους δρόμους προσπαθώντας να ξεθυμάνω και να αποφεύγω τις βιτρίνες με τις εκπτώσεις που θα μπορούσε ίσως να εκμεταλλευτώ αν δε μου τα τρώγανε από δω και από κει οι απατεώνες (εξ'όσων γνωρίζω, η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου μόλις έχτισε βιλάρα και έχει τις κοπέλες ανασφάλιστες... εμ, τι νομίζατε; Οι οικοδόμοι στις σκαλωσιές τις χτίζουν απλά τις βίλες, δε μένουν μετά σ'αυτές...), γιατί, έτσι και κόλλαγα με κανένα ωραίο ρουχαλάκι και σκεφτόμουν μετά τα κερατιάτικα που μου το στερήσαν, δε θα κοιμόμουν για μια βδομάδα τουλάχιστον, πέφτω πάνω σ' αυτό το φλάιερ..........




και γυρνώντας το από την άλλη για να χαρούμε ολοκληρωμένη την πρόταση........





Ποιός είπε ότι στην Πάτρα δεν τολμούν οι Χρυσαυγίτες να σηκώσουν κεφάλι; Εκτός και αν κάπου μπλέχτηκε η ήρα με το στάρι (που εμένα δε με ξενίζει καθόλου, δεν ξέρω εσάς). Ίσως θυμάστε τί έγινε στην Πάτρα μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τις αναταραχές που ακολούθησαν.

Αλλά πάλι, μπορεί στην Ακτή Ελεφαντοστού να είναι καλύτερα από ότι στην Ακτή Δυμαίων. Ίσως τα αυτοκίνητα που θα κινούνται εκεί δε θα βρίσκουν στις κακοτεχνίες και στους κρατήρες των δρόμων. Αλλά και να βρίσκουν, εκεί είπαμε, είναι η Ακτή Ελεφαντοστού και όχι η πολιτισμένη Πάτρα του καρναβαλιού και της χαράς.

4 σχόλια:

MenieK είπε...

Ναι τους λαθρομετανάστες χρειαζόταν η Πάτρα για να εκδηλώσει τους ρατσισμούς της, από χρυσαυγίτες και νοικοκυραίους...
Σε συνοικισμό (πολύ γνωστό) τρέχει πρόγραμμα ένταξης τσιγγανόπαιδων (κάποτε πρέπει να γράψω πόσο προσβλητικός είναι ο όρος αθίγγανος) και μπαίνοντας σε διάδρομο με πορτούλες τάξεων δεξιά και αριστερά, παθαίνεις ΤΟ σοκ, βλέποντας την επιγραφή σε πόρτα "Α' τσιγγάνοι"... Στην παρατήρησή μας πώς κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και φυσικά εκτός των σκοπών του προγράμματος, η απάντηση είναι πως αλλιώς οι ελληνες (διότι οι τσιγγάνοι ως γνωστόν είναι από την ακτή ελεφαντοστού) ΔΕΝ επέτρεπαν στα παιδιά τους να μπουν στην τάξη. Και στην ευλογότερη ακόμα παρατήρησή μας ΓΙΑΤΙ μπήκαν στο ρημαδοπρόγραμμα αν δεν σκόπευαν να το εφαρμόσουν, η απάντησή ήταν ανασήκωμα των ώμων, πώς αυτοί έκαναν ότι μπορούσαν (δλδ τπτ) και (άκουσον, άκουσον) πώς ο συνάδελφος που έκανε την αίτηση έφυγε με απόσπαση (μπουαχαχα).....
Υ.Γ. Με γεια το κούρεμα, μικρή μου?

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Ρεμάλια!
Όρνια, φελοί, παπαροπλυμμήρες!
Πώ πω συγχύστηκα. Γιατί να μην απελάσουμε αυτούς να τελειώνουμε;
Μπράβο ρε Go-Go ωραίο πόστ καλά έκανες και το πέρασες...είχα σκοπό να περάσω ένα χαριτωτό με κάνα δυο φωτογραφίες αλλά θα το αφήσω για να μείνει αυτό στην κορυφή. Να το δούμε όσοι μπορούμε και να ξεστραβωθούμε καμιά φορά.
@Meniek Οποία υποκρισία ρε...

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Μου σηκώθηκε η τρίχα με τα "αιτήματα" και κυρίως τη φρασεολογία των φασιστοειδών... Αφού τους ενοχλούν τόσο οι μετανάστες και οι διαφορετικοί από αυτούς γενικότερα, γιατί δεν επιστρέφουν στον Σείριο ή από όπου αλλού λένε ότι ήρθαν; Να βρούμε όλοι την ησυχία μας, δηλαδή. Σαν να μην έχουν αρκετά βάσανα οι άνθρωποι που μεταναστεύουν στη "μαγευτική" μας χώρα!

(Άσχετο, Go-Go μου, αλλά η δική μου κομμώτρια χρεώνει τα μισά από το κανονικό όποτε η βαφή βγαίνει εμφανώς αποτυχημένη. Μήπως θα έπρεπε να ζητήσεις κάτι ανάλογο;)

Go_Go είπε...

MenieK, εφόσον το ρατσισμό τον καλλιεργούμε μια χαρά στο σχολείο, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η όποια μετέπειτα τροπή. Όσο για το κούρεμα, με είχε κλαδέψει σαν τα δέντρα του Νικήτα πριν δυο βδομάδες, δεν έχει μείνει και τίποτε να πάρει. Μόνο βαφή αυτή τη φορά, οπότε καταλαβαίνεις τη ζοχάδα μου για τα 70...

Ιωάννη, προχώρα παιδί μου, το πήρα το πεντάλεπτο δημοσιότητας που μου αναλογούσε γι'αυτό το σαββατοκύριακο.

Ανέφελη, το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να τις κάψει το οξυζενέ το κρανίο την επόμενη φορά που θα βαφτεί.