11 Φεβ 2009

Ακαδημαϊκή μασονία?;!?


Έλαβα πριν από λίγες μέρες στο υπηρεσιακό μου mail το κάτωθι κείμενο, το οποίο σας παραθέτω αυτούσιο:

****************************
AMA DEN SE LENE XRISTIANAKH, XESE MESA,.....

"Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντήστε.

Στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κοσμήτωρ είναι η Ελένη Χριστινάκη, καθηγητής ο Παναγιώτης Χριστινάκης.
Από κει και πέρα παρακολουθήστε την πορεία της οικογένειας:

Η κόρη Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη τότε Πρόεδρο του Τμήματος που ήταν επιβλέπων του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές της για διδακτορικό στη Νομική
Αθηνών και στη Νομική Θράκης. Σε λίγους μήνες εκλέγεται... κατ΄ ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια, παρακάμπτοντας το νόμο που απαιτεί κάποια χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού. Χαρακτηρίστηκε διεθνούς κύρους επιστήμων!!! και άκουσον άκουσον μέσα σε τρία χρόνια το 2008 σε ηλικία 35 ετώ! ν γίνεται τακτική ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!!, παρακάμπτοντας πάλι το νόμο.

Στη συνέχεια ο γαμπρός Χριστινάκη, Αθανάσιος Γλάρος και σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα. Ο αδελφός του γαμπρού Χριστινάκη, Γεώργιος Γλάρος ετοιμάζεται και αυτός για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα.

Η άλλη κόρη του Χριστινάκη, Όλγα Χριστινάκη, ετοιμάζεται και αυτή για τη Σχολή και πήρε θέμα διδακτορικού με επιβλέπουσα την αδελφή της, Ειρήνη Χριστινάκη.

Ο άλλος γιός Χριστινάκη, Επαμεινώνδας Χριστινάκης, πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δάσκαλος στην Κύπρο, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ που είναι απαραίτητο, γίνεται και αυτός υποψήφιος διδάκτωρ και στην επιβλέπουσα επιτροπή ορίζεται πάλι ο καθηγητής Χριστινάκης.

Κύριε Πρύτανη τι έχετε να πείτε στους φοιτητές που αξίζουν και αγωνίζονται τίμια αλλά δεν έχουν το προνόμιο να είναι παιδιά καθηγητών;

Τι έχετε να πείτε στους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς;

Γιατί συμφωνείτε με την προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας Χριστινάκη;


ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΟΜΠΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ!

ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ............

**********************************************

Δεν μπορώ να επαληθεύσω τα όσα καταγγέλει ο αποστολέας του μηνύματος. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω είναι να μπω στην ιστοσελίδα του τμήματος και να βεβαιωθώ ότι όντως τα ονόματα αυτά υπάρχουν και καταλαμβάνουν τις αναφερόμενες θέσεις. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, αν τίθεται θέμα καταπάτησης του νόμου, ας ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα.

Το μόνο που ξέρω καλά είναι ότι ο νεποτισμός εδώ και χρόνια κυριαρχεί στον ακαδημαϊκό χώρο, χρόνια και γω εργάζομαι και έχω δει να παρακάμπτονται το ΑΣΕΠ και κάθε "αξιοκρατική" οδός κατάληψης θέσεων. Τα έχουμε και μεις στο σπίτι μας. Πολύ αγαπημένος φίλος, εξαιρετικό παιδί φυσικά και γι'αυτό δεν το κάνουμε περισσότερο θέμα, καρπώθηκε θέση διοικητικού σε κάποιο πανεπιστήμιο εν μια νυκτί. Αν δεν ήταν βέβαια αυτός ο ανιψιός του τάδε, θα ήταν κάποιος μπατζανάκης του δείνα. Τί τα ψάχνετε...

Εντάξει, άμα έχεις κάποιον γνωστό, συνήθως είναι πιο εύκολο να κάνεις οτιδήποτε. Και γω αν ήμουν καθηγήτρια (λέμε τώρα, είστε με τα καλά σας; Όταν το ρομάντζο αναδειχτεί σε πανεπιστημιακό κλάδο, ίσως στρωθώ και γω με τη σειρά μου να διαβάσω!) μάλλον θα δεχόμουν αίτηση της αδερφής μου για επίβλεψη της διατριβής της (και δω πάλι, αν το θέμα ήταν οι αθλητικές εφημερίδες, διότι είναι το μόνο έντυπο που η αδερφή μου καταδέχεται να μελετήσει...). Βέβαια, θα ήμουν μεγάλη σκύλα μαζί της για να μάθει να μου γκρινιάζει όταν έχω ανοιχτό το φως τη νύχτα που διαβάζω και μυξοκλαίω συμπάσχοντας με την ηρωίδα... Αφήστε που δε μ'αφήνει να βάψω το εξωτερικό του σπιτιού φούξια...

Για να σοβαρευτώ και λίγο, η εκπόνηση διδακτορικού παρακάμπτοντας το θέμα του μάστερ μπορεί να γίνει με κάθε νομιμότητα, από τη στιγμή που στο τμήμα δεν υπάρχει μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Το γνωρίζω αυτό και από τη δική μας σχολή, παλιά, πολύ παλιά... Συνήθως συμβαίνει σε νεοσύστατα τμήματα, που καμιά φορά η διδασκαλία γίνεται κάτω από τα πεύκα ή σε καφενέδες ελλείψει αιθουσών.

Τώρα αν σε λένε Χριστινάκη κατά πως φαίνεται σου χτίζουν και πανεπιστήμιο. Αλλά σας ξαναλέω, τηρώ κάποιες επιφυλάξεις, αν και δε θα με παραξένευε καθόλου να είναι όλα αλήθεια, γι'αυτό και σας το μεταφέρω.

4 σχόλια:

demetrat είπε...

άμα δε σε λένε Χριστινάκη, κόπιασε, θάχουμε γλαρόσουπα.
δ

MenieK είπε...

είναι από αυτά που κυκλοφορούν ως urban legends, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ανάλογα φαινόμενα δεν υπάρχουν...

MenieK είπε...

λοιπόν το παίρνω πίσω... Μολις γούγλισα τα τρία ονόματα και γκες γούατ... είναι και τα τρία λελούδια καθηγητές στην Κοινωνική Θεολογία... Τι ποσοστά δίνεις να είναι αλήθεια και για τους υπόλοιπους????

Go_Go είπε...

Βρε Μενιέκ, είπαμε δεν είμαι και ο Σέρλοκ Χολμς του διαδικτύου σαν τον ΠάνωΚ., αλλά ένα τσεκαρισματάκι στα πεταχτά και γω το'ριξα. Είπαμε, τα πρόσωπα και οι καταστάσεις είναι υπαρκτές, τα νήματα που τις κινήσαν και οι λεπτές αποχρώσεις μας ξεφεύγουν.

Demetrat, δε φτιάχνεις καμιά ντοματόσουπα με γνήσιο πράμα από τον κήπο σου λέω γω καλύτερα;