18 Φεβ 2009

Μεγάλες κουβέντες νο 1.149

Παρακολουθώντας μόλις πριν από λίγο συγκεκριμένη ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τα blogs, για πολλοστή φορά με έπιασε μια "ιστολογική κρίση": Γιατί έχω μπλογκ και στην τελική τι σκατά μπλογκ έχω; Θυμάμαι, παλιότερα, που είχα δει σε linklists άλλων ιστολογίων να περιλαμβάνεται ετούτο το μικρό, ταπεινό και σε ό,τι αφορά τις δικές μου αναρτήσεις ανόητο μπλογκ ως "πολιτικό μπλογκ". Οχι, πολιτικό, σε καμία περίπτωση. Ουτε προπαγανδιστικό. Ούτε μουσικό. Ουτε αντι-Ψωμιαδικό, όπως σε κάποια φάση, που εγώ είχα παρασυρθεί, κόντεψε να χαρακτηριστεί. Ουτε επίσης ιστολόγιο σε φάση "να πω τη γνώμη μου", και σιγά την αποψάρα δηλαδή, και που στην τελική κωλοτρυπίδες έχουμε όλοι, ως γνωστόν. Ούτε ημερολόγιο είναι, ούτε τους προβληματισμούς μου καταθέτω, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις όπως αυτή εδώ. Σίγουρα επίσης το "evth you know iz wrong" δεν είναι ένα ιστολόγιο "δημιουργίας", δηλαδή δεν παρουσιάζω -εγώ τουλάχιστον, διότι ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ιστολόγιο που προσπαθεί να είναι ομαδικό- κάποιου είδους προσωπική δημιουργία (λογοτεχνική, μουσική, κινηματογραφική, εικαστική κτλ.). Εντέλει μάλλον ένα σημειωματάριο είναι, σαν αυτά τα ξεφτισμένα τεφτέρια που κάποιοι κουβαλούν ολημερίς στην μέσα τσέπη του μπουφάν, με ένα μπικ στιλό παραδίπλα, για να σημειώνουν ό,τι υπάρχει τριγύρω τους και τούς κάνει εντύπωση. Ε, αυτό το είδος ιστολογείν με αρέσει: Να αφήνω σε άλλους τη δύσκολη δουλειά, κι εγώ απλώς να κάνω τον αντιγραφέα. Οπως τωρα για παράδειγμα:

Ανάμεσα στη γνώση που νομίζεις ότι έχεις και στην αλήθεια που βλέπεις από κοντά, απλώνεται μια θάλασσα που εγώ ως τώρα παρατηρούσα από ψηλά, πάνω απ' το φάρο μου.
Πατρίκ Ρενάλ, Πρώην σύντροφοι, εκδ. Μεταίχμιο


9 σχόλια:

Go_Go είπε...

Δε μου λες, τί έξαρση ταπεινοφροσύνης ήταν πάλι αυτή; Δεν είναι "δημιουργικό"??! Λέω να αρχίσω να ανεβάζω συνταγές μαγειρικής..

Μετεωρίτης είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

το blog ο καθένας το κάνει για τους δικούς του λόγους. Ο... Τατούλης, για παράδειγμα, έχει άλλους λόγους σε σχέση με τους δικούς μου. Το μπλογκ για μένα είναι ένα ημερολόγιο, που έχεις την τύχη να το μοιράζεσαι. Σιγά-σιγά, "επιλέγεις" τους αναγνώστες σου. Όσο για το κατά πόσον είναι δημιουργικό... φυσικά και είναι. Εγώ, οκ, τα κείμενάκια μου τα ξεπετάω και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα αλλάξω τον κόσμο! Εσύ, ότι και να λες, γράφεις καλά-όπως και οι άλλοι "συνεργάτες" και χεστήκαμε πόση ώρα ή φαιά ουσία καταναλώνεις για να τα γράψεις όλα αυτά! Ενιγουέι, το ζήτημα είναι ότι είναι πάρα πολύ ώφέλιμο να διαβάζεις αποψεις, απόψεις που δεν θα δείξει η τηλεόραση κλπ.

...έρχονται οι τίντερστιξ το σάββατο...

ο πολ γουέλερ τον Ιούλιο...

και τα παιδιά βγάζουν δόντια..!!

καλημέρες,

demetrat είπε...

άσχετο, θέλω από μέρες να σας το πω.
Παρόλo σας έχει φάει ο αυτοσαρκασμός, έχετε ωραία φωνή.
δ

ΠανωςΚ είπε...

G0-GO, αφού το ξες, είμαι μεγαλειωδως ταπεινός...

Μετέω, ακριβώς αυτό που λες στην αρχή: ο καθείς έχει τους λόγους του, ψάχνω να βρω τους δικούς μου, πέρα απ' την ανία...

Δήμητρα, την ωραία φωνή την έχω καλλιεργήσει τρώγωντας τις σάρκες μου... Κρυαδες ε;

Ανώνυμος είπε...

To μεγάλο πρόβλημα Πάνωκάτε μ είναι
ότι έχασε ο Ολυμπιακός :(
Και κανείς μπλογκερ δεν έτρεξε να συμπαρασταθεί στον πληγωμένο γαύρο!
Τους καταγγέλλω πάραυτα !

ΠανωςΚ είπε...

Καπετάνιο μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αυτοσυγκράτηση έχω επιδειξεί από χτες το απόγευμα, για να ΜΗΝ βαλω στην προμετωπίδα του μπλογκ το σήμα της Σεντ Ετιέν... Ας όψεται ο Διάσελος, που είναι γάβρος, και δεν θέλω να τον στεναχωρήσω κι άλλο...

Μετεωρίτης είπε...

...εεεε,
ντροπή! Ελληνική ομάδα είναι!! (μεγάλη απάτη είμαι...).
Μην γίνεσαι κακός!

ΠανωςΚ είπε...

Εγώ καλή μου Μετεωρίτισσα, μπορεί να γίνομαι κακός... Κάκος όμως;

demetrat είπε...

ζήτω οι αετοί.δ