28 Αυγ 2008

Να 'μαι κι εγώ....

Λίγα λόγια και καλά. Εγώ είμαι παιδί του upkay και το συγκεκριμένο blog το διαβάζω μόνο στη τουαλέτα. Μη με ρωτάτε πως. Αναρωτηθείτε γιατί... (πλάκα κάνω καλέ). Τέλος πάντων, τον τελευταίο καιρό μίλησα με τον GT (με μένα δηλαδή) και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η μεγάλη μαλακία στον χώρο της μουσικής είναι ο,τιδήποτε "thinking man's". Thinking man's metal, thinking man's rock κλπ (στη μουσική που έχει περισσότερους αγίους από όσους η ορθόδοξη και η καθολική εκκλησία μαζί, βλ. jazz, δεν υπάρχει thinking man's. Εκεί ΟΛΟΙ σκεφτονται...). Αυτή λοιπόν η μαλακία είναι η μπόυργκα της μπαρούφας, της άποψης του κώλου, του κρυπτομογγολισμού. Πέραν τούτων είναι και άκρως ρατσιστική. Οι λόγοι είναι προφανείς. Μουσική ακούμε για εμάς και για κανέναν άλλο. Μουσική ακούμε για να γινόμαστε καλύτεροι και όταν πιστεύεις ότι εσύ σκέφτεσαι και ο άλλος όχι, δε νομίζω ότι είναι δείγμα προόδευτικής σκέψης. Ειδικότερα δε αν περιφρονείς τους άλλους. Που θέλω να καταλήξω.... ό,τι το μυαλό μου άρχισε να αντιδρά στις σκέψεις αυτές όταν άρχισε να βρίσκει μικρά-μικρά διαμάντια, για τα οποία ναι μεν είμαι περήφανος που τα βρήκα (και δεν μου τα έδωσε κάποιος άλλος, η χαρά της ανακάλυψης), αλλά πάνω απ' όλα είμαι ευτυχισμένος όταν τα ακούω. Είμαι γεμάτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αισθήματα, σκέψεις, ονειρα κλπ). Ένα εξ αυτών είναι το δευτερό album των Φινλανδών Maggyar Posse, Kings of Time. Ευκόλα μπαίνει το post-rock μπροστά τους. Είναι η επιτομή της αχρηστίας των ετικετών. Πλήρως ενορχηστρωτική μουσική (αν το λέω καλά το instrumental), απουσία στίχων, απουσία τίτλων, πλήρες το ξεγύμνωμα. Ο δίσκος είναι σπουδαίος. Το δε "VII" περιλαμβάνει το θέμα της χρονίας (έστω και αν ο δίσκος βγήκε το 2004. Σημείωση: Μαζί με το βασικό θέμα του Symphonic Holocaust των Morte Macabre που βγήκε το 1998 - Πανο το βρήκα και το πήρα αυθεντίκο). Και κάτι ακόμη. Θεωρώ τον ευατό μου καλό στο να κρίνω τους ανθρώπους από τη μουτσούνα (ισχύει το κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα) κυρίως γιατί τα πρόσωπα μιλάνε. Εμένα μου φαίνονται και καλά παιδιά (ειδικά ο δευτερος από δεξιά). Από μόνο του δεν λέει κάτι, αλλά μαζί με τα άλλα....

Εδώ χάμω είναι

10 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Καλά, εγώ τώρα συγκινήθηκα. Ολο και πιο κοντά, έστω και τρία χρόνια μετά, στον πραγματικό σκοπό της δημιουργίας αυτού του κωλομπλόγκ.

Και αν για τη μουσική συμφωνάμε, για το φυσιογνωμισμο... μπα. Ειδικά όταν σκέφτομαι τη φάτσα σου, πολλώ δε μάλλον όταν σκέφτομαι τη δικιά μου. Το τεχνοφρήκ νερντ κι ο αιμοσταγής δολοφόνος με τα μούσια...

GT είπε...

Είσαι μπίτι μινάρας. Εγώ θεωρώ τον δικό μου εαυτό, όχι εσένα. Άντε τώρα μην αρχίσω τίποτε thinking man's blogs...

ΠανωςΚ είπε...

Το είχα καταλάβει ότι είσαι εγωκεντρικός, αλλά δεν περίμενα να είσαι τόσο, απερίσκεπτε... (non thinking man)

GT είπε...

Με κάτι τέτοια γίνονται δημοφιλή καποια posts. Συνέχισε έτσι ώστε να πιάσει τα 666 σχόλια...

ΠανωςΚ είπε...

Βρε άστο διάλο. Κλείνω. Πάω να προσευχηθώ για την ψυχή σου.

kostasK είπε...

(...)

και όπως πάντα μπαίνει στη μέση - γνωστός σφηνόπ...τσας - ο kostasK για να σώσει τα προσχήματα. Μόνο μη μου αρχίσετε τα EDIT πάλι! Δε θα την παλέψω!

Το λοιπόν....κατεβαίνει που λες, γιατί με έπεισες φίλε GT. Είμαι πολύ περίεργος κιόλας...

ΠανωςΚ είπε...

Αγαπητε γνωστέ σφηνόπουτσα ΚώσταΚ, εμάς να μας συχωρείς που παρασυρόμαστε καθε φορά από τ' αβυσσαλέο μίσος και γεμίζουμε μπινελίκια τα ποστ.
Ο δίσκος, όσο πρόλαβα να τον ακούσω, είναι όντως πολύ καλός.

kostasK είπε...

Ζητάς συγνώμη? Μα γιατί? Οι σφηνόπουτσες (πήγε περίπατο η λογοκρισία) σαν εμένα κάτι τέτοια περιμένουν για να παρέμβουν!

Όντως καλός ο δίσκος, γουστάρω ατμόσφαιρα λέμε

ΠανωςΚ είπε...

Εμπαινε *****πουτσα (λογοκρισία στη λέξη σφήνα), έμπαινε, κατά το δοκούν!

Ανώνυμος είπε...

Apply 2 to 3 inches of mulch over the plants root system once all foliage is removed and discarded.

And your shoes will not be tracking soil into the house.
This same person spread several yards of the mulch
around their house before they realized the problem, and it ruined
many of their plants.

Here is my web site; mulching