15 Απρ 2008

Η αλήθεια είναι στους Σεξ Πίστολς...Γκέ γκε;

Επανήλθα. Μετά από καιρό και με τέχνη στο πρόγραμμα. Έχω το λοιπόν να σα σε θυμίσω τρεις ταινιούλες, παίζει και πιο κάτω You tube μη το χάσετε. Πρόκειται για ταινίες τομή στον παγκόσμιο κινηματόγραφο. Και το ευτύχημα αγαπητοί αναγνώστες είναι ότι δυο από αυτές είναι ελληνικές.
Να πάμε στην πρώτη που δεν είναι άλλη από το μοναδικό στο είδος του They Live του Γιάννη του Ξυλουργού να ούμε (γνωστός και ως John Carpenter)
Λίγα λόγια για την ταινία (μη σε γαμήσω κατάλαβες;)
Οικοδόμος φτάνει άνεργος σε μια πόλη. Ο τύπος είναι λευκός ωσάν χιονάνθρωπος, οπότε μάλλον ήτο κάπου στο Ντένβερ έχει σώμα που θα ζήλευε όλη η εθνική άρσης βαρών (τόσα αναβολικά χρειάστηκε για να το χτίσει) φοράει τζίν τόσο κολλητό που φαίνονται τα αρκίντια του να ξεχωρίζουν και πουκαμισάκι-καρό-οικοδόμος –Αμερικλάνος-και-δε-σηκώνω-και-πολλά-φιλαράκι. Ψάχνει δουλειά στα ευρέσεως εργασίας φυσικά δε βρίσκει και τελικά πάει μόνος του σε μια οικοδομή και…βρίσκει! Το κορυφαίο είναι ότι σε όλη τη διάρκεια αυτής της ιστορίας κουβαλάει σαν μενίρ ένα σακίδιο. Και λύνει την απορία όλων εκείνη την ώρα στην οικοδομή: I got my own tools είπε! Τελικά πάει και μένει σε ένα κοινόβιο όπου εκεί οργανώνουν αντίσταση σε κάτι που αυτός δε πολυκαταλαβαίνει και τους τη πέφτουν οι μπάτσοι που τα κάνουν γης μαδιάμ αλλά αυτός ξεφεύγει και βρίσκει κάτι γυαλιά ηλίου, τα βάζει και ανακαλύπτει ότι με τα συγκεκριμένα γυαλιά μπορεί να δει τους εξωγήινους που έχουν καταλάβει τη γη και τα κρυφά μηνύματα που στέλνουν από παντού: Π.χ. τα λεφτά γράφουν πάνω This is your God κι έτσι. Τα παίρνει κρανιακά, βρίσκει μια καραμπίνα αφού σκοτώνει δυο μπάτσους-εξωγηίνους, και μπαίνει σε μια τράπεζα. Και εκεί έρχεται η ατάκα, που πραγματικά σκοτώνει και εβρίσκεται εις το 27 δεπτερόλεπτον: Απλώς, δηλαδή πραγματικά απλώς μείνετε άναυδοι μπροστά στο σεναριακό μεγαλείο και την υποκριτική ικανότητα του παίχτη ξανθού εκδικητή της ανθρωπότητας να ουμ:

Η Δεύτερη ταινία αποτελεί γνήσιο επιστέγασμα στην μεγάλη ελληνική κουλτούρα του σινεμά. Λέγεται «Χούλιγκανς, κάτω τα χέρια από τα νιάτα» και είναι πραγματικά κάτι το μοναδικό. Όποιος δεν έχει δει αυτήν την ταινία πραγματικά είναι σαν να ζει στον κόσμο που οι εξωγήινοι έχουν καταλάβει και ο ίδιος δεν έχει τα απαραίτητα γυαλιά ηλίου. Δε θα αναφέρω πολλά πράγματα για την ταινία. Θα σας δώσω απλώς τη κορυφαία σκηνή. Θέλω όμως να προσέξετε το πάθος στη φράση: Έχω μπλέξει. Παρατήστε με. Μπορείτε να απολαύσετε όλο το βίντεο αλλά και το πρώτο λεπτό είναι αρκετά ινάφ.

Πάμε στην Τρίτη. Και είναι φυσικά η «Στροφή». Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτήν την ταινία; Ο Πάνος Μιχαλόπουλος που δείχνει τον κώλο του σε μια Σούπερ Ανεπανάληπτη ερωτική σκηνή; (Ή μήπως τον δείχνει σε όλους τους κριτικούς κινηματογράφου;) Η Σοφία Αλιμπέρτη ως τρελό τζάνκι; Τη φάση που ο πατέρας μια τύπισσας μπαίνει μέσα στη ντίσκο την αρπάζει από τον κότσο και την λέει ότι τον κάνει ρεζίλι στην κοινωνία; Τι να πρωτοπέις; Πραγματικά…Η τρελή φάση: Ο Πάνος, ένας είναι ρε ο Πάνος, πάει με το δίχρονο στην Τουρκία παίρνει ντράγκς περνάει ο κωλόφαρδος τα σύνορα (είπαμε η κωλάρα που είχε δείξει νωρίτερα) και τελικά τον πιάνουν κάτω από μια ελιά που πέφτει να κοιμηθεί από την κούραση. Ιδού μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας όπου ο Πάνος είναι τρελός από το στερητικό σύνδρομο και κάνει μια σκηνή όπου είναι πραγματικά οσκαρική: Τη ονομάζω...Μάνα δως μου το κλειδί ή Μη μου πας κόντρα γαμώ το στανιό σου ή μάνα κάνε πίσω θα σε χτυπήσω:



Επίσης μην χάσετε σε αυτό το βίντεο:
ακριβώς στο πέμτπο λεπτό (δυστυχώς δε το βρήκα μόνο του κάπου) Τον Πάνο να τον κερνάει η γκόμενα που το σκασε από το Νάυπλιο και πλέον είναι μπαρόβια ποτό και αυτός να ντρέπεται και να κάνει κύκλους με το δάκτυλο πάνω στο μπαρ. Αμέσως μετά (ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ στην επόμενη σκηνή κανονικά είναι ο Σούπερ κώλος και μετά αυτό που βελέπετε. Κάποιος το έκοψε η τύπισσα κάθεται στο κρεβάτι και λέει στον Πάνο: "Έλα..."
Και ο Πάνος κάθεται δίπλα της λές και είναι σε εκδρομή! ΣΟΥΠΕΡ!!!!!




Υ.Γ. Για τον κ. Πλεύρη και τις μαλακίες που έχει στον εγκέφαλο δε θα του κάνω τη χάρη να ασχοληθώ. Θα του πω απλώς ότι μπορεί να βάλει το δικό του βιβλίο στον πάτο του. Έτσι απλά.

16 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Στο βίντεο με τον Πετρόχειλο θέλω να εστιάσω... Πάροτι "η αλήθεια βρίσκεται στους Σεξ Πίστολζ", ο νεαρός πάνκης ξεδίνει με τρελή ντίσκο. Ωστόσο πρόκειται για μια διονυσιακή σκηνή, ένα κάλεσμα να έρθουμε σε άμεση επαφή με το σώμα μας, πρόκειται για την πλήρη απενοχοποίηση του σώματος από το βάρος του προπατορικού αμαρτήματος με το οποίο το έχει συνδέσει ο χριστιανισμός.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Θεε μου...η ταινία έχει σημαντικότερο αντίκτυπο από όσο νόμιζα...

ΠανωςΚ είπε...

Ασχετο: αυτός ο πλέυρης, τι σου έκανε πάλι;

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Εμένα τίποτα. Έκανε στις νερατζιές

ΠανωςΚ είπε...

Δεν πειράζει. Οι νερατζιές θα ανθίσουν και φέτος στον ίσκιο των δαφνοστεφανωμένων κοριτσιών και κάτω από τα κάστρα της Ελ Πήδα(ς).

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Είναι η επόχή τους φέτος; Των κοριτσιών εννοώ...

ΠανωςΚ είπε...

Τώρα τι θες να πεις; Οτι σου έχει διαφύγει τελείως το γεγονός;

ΠανωςΚ είπε...

(να μας συγχωρεί ο ένας και μοναδικός άλλος επισκέπτης του μπλογκ που έχουμε πιάσει την πάρλα, αλλά βαριόμαστε να σηκώσουμε αμφότεροι το τηλέφωνο, οπότε τα λέμε απέδώ).
Λοιπόν, Σκορδό, σε ακούω...

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Άσε ρε φίλε. Εγώ ξέρω ότι αυτές οι δουλειές γίνονται όταν το φεγγάρι γεμίζει και όχι στη λίγωση. Τι να σου πω. Άλλο κλίμα άλλα χώματα ξέρω γω...Βέβαια αν βάλεις λίγο λίπασμα ίσως τα πράγματα αντιστραφούν. Ναι τώρα που το λές...

ΠανωςΚ είπε...

Τώρα που το λες, έφαγα τις προάλλες, με τη μία, δυο χανούμ μπουρέκ, από το γνωστό οίκο ενοχής, μιλάμε λιγώθηκα, μου ήρθε ταμπλας... Αναγκάστικα να χτυπήσω και κανά δυο ξινά, αν με πιάνεις, για να συνέλθω...

nikolakisdiaselos είπε...

έγραψες, πολύ γέλιο και φυσικά οι χούλιγκανς ταινιάρα

ΠανωςΚ είπε...

Αστα αυτά Διάσλε
Για τις νερατζιές να μας πεις.

ΠανωςΚ είπε...

Και για τα υπέροχα πλασματα, επίσης.

nikolakisdiaselos είπε...

για τις νερατζιές κάτι θα ξέρεις παραπάνω...υπέροχα πλάσματα είναι όλα τα πλάσματα του θεού...

Giannis Kafatos είπε...

την αλήθεια των sex pistols την είχα ξαναδεί αλλά τα υπόλοιπα που μας "χάρισες" είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Αγαλιάζει η ψυχή - μέρες που έρχονται ...
ευχαριστώ για το καινούριο συκώτι που έκανα! μου φτιαξες τη μέρα
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

roula karamitrou είπε...

Γκε,γκε Πάνο και Ιωάννη και καριστωωω για το πολύ γέλιο:)