20 Απρ 2008

Krypto justice

η αλ. βιαζοταν, καθως στην αθηνα εννοειται οτι ολοι βιαζονται στις πεντε κ δεκα. μολις ειχε παραδωσει το τελευταιο της δεμα για εκεινη την ημερα σ'ενα γαμωαδιεξοδο καπου στην καλη θεα κ πλεον ειχε σχολασει. αποφασισε να παει κατ' ευθειαν στο συνδεσμο για να δει το βολευ με τις γριες στην πυλαια παρεα με τα παιδια, καλυτερα απ' το να το 'βλεπε μονη της σπιτι. τί καλυτερα δηλαδη, ολοι ηταν μες στη μαυρη μαυριλα, αφου η δολοφονια του μ. ηταν τοσο προσφατη. κ θα βλεπαν κ βολευ, παραηταν βαρια η συνδεση, αλλα...

οι υπαλληλοι τούς ειχαν παρει τα ντου, αυτο ηταν γεγονος- κ οχι μονο στο σκηνικο. τούς καναν πλακα σε ολα τα επιπεδα, στην απονομη της δικαιοσυνης, στην ασυλια των δολοφονων, στο οτι ολοι ηξεραν αλλα οι ενοχοι προστατευονταν, οποτε τι να λεμε? οι κινησεις της παε για αποδοση δικαιοσυνης κ στηριξης της οικογενειας του μ. ηταν χυδαια υποκριτικες κ εξαλλου τί να σου κανουν ολα αυτα, οταν εσυ χανεις τον ανθρωπο σου? οι γονεις του το μονο που 'θελαν πια ηταν να καταδικαστουν οι δολοφονοι του παιδιου τους, αν και ουτε αυτο θα εφερνε πισω το μ. ηταν παντως το ελαχιστο που επρεπε να γινει απο πλευρας επισημης πολιτειας κ ολοι στο συνδεσμο συμφωνουσαν πως κατι τετοιο δεν επαιζε για τους γνωστους λογους, οποτε το κοινο τους αισθημα συμπυκνωσε η λεξη αυτοδικια. αυτοδικια, γιατι ολοι επαιζαν το παιχνιδι παντα με τους κανονες του, ενω αυτη τη φορα οι υπαλληλοι ξεφυγαν. ενταξει, ολοι στα σκηνικα πηγαινουν καβατζωμενοι κ ετοιμοι για ολα, μεχρι ενος οριου ομως- το σεβασμο στη ζωη του αλλου. να τον δειρεις, να τον σακατεψεις,να αποδειξεις την ανωτεροτητα σου, αλλα να μην σκοτωσεις! τα τελευταια χρονια ομως η φαση ειχε ξεφυγει, καθως η προστασια που παρειχε ο προεδρος στους υπαλληλους του ηταν τοση, που αυτοι αποθρασυνθηκαν. εδω ολοι εμεις οι υπολοιποι, βορειοι κ νοτιοι μαζι, καναμε καποια βηματα να προστατευτουμε απ' την επιθεση των τερατων, να δημιουργησουμε μια κοινη οπαδικη κουλτουρα, που να αντιστεκεται στο μοντερνο ποδοσφαιρο των εταιριων κ στους τρομονομους του κρατους, την ωρα που οι απογονοι του στολου κοιταζαν να βγαλουν ολη τη θρασυδειλια κ το σαδισμο τους μεχρι κ σε ανυπερασπιστα ατομα΄ γνωστο εξαλλου το σκηνικο που βασανιζαν το γ. ηλ. στο λεωφορειο απ' τα διοδια μεχρι το βολο- οι εγκληματιες- οπως κ τοσα αλλα. η αλ. φυσικα δεν υποστηριζε οτι αυτοι ειναι αγγελοι, αλλα στα σκηνικα ο κανονας ηταν σαφης- σεβασμο στη ζωη του αλλου, σακατεψε τον μή σκοτωσε τον, που λεγε κ ο αρχαιολαγνος λιλης. οσοι ηταν χρονια στη φαση ηξεραν, οι πιτσιρικαδες μονο λογω ενθουσιασμου ξεφευγαν ή κ κανενας τρελαμενος σπανιοτερα, αλλα οι μεγαλυτεροι ηταν παντα εκει να κρατουν την ισορροπια του τρομου τις κρισιμες στιγμες. οσοι ηταν χρονια στο δρομο, ηξεραν.

οπως ηταν σκυμμενη για να ξεκλειδωσει το κρυπτοναιτ, ακουσε βηματα κ ειδε δυο μπορντω αρβυλες να την πλησιαζουν. ο τυπος την προσπερασε σφυριζοντας κατι γρηγορο. η αλ. σηκωσε το βλεμμα κ ειδε την πλατη του, ενα μαυρο δερματινο με μια μεγαλη σταμπα misfits. το τι εγινε μες στο μυαλο της αλ. δεν περιγραφεται, η οποια αλ. δεν επινε κ τιποτα περιεργα για να γινονται απεριγραπτα στον εγκεφαλο της- ηταν απο φυσικου της ετσι. η αλ. ηταν σιγουρη οτι με τετοια σταμπα ο τυπος ηταν μελος του συνδεσμου των ακατονομαστων απο καλη θεα κ το γεγονος οτι ηταν στη γειτονια του, δεν εμποδισε καθολου τα αντανακλαστικα της. ο τυπακος μαλλον δεν προλαβε ν' ακουσει αυτο που του ειπε η αλ. πριν κατεβασει το κρυπτοναιτ με ολη της τη δυναμη πανω στο βρεγματικο του οστο, εκει που ειχε αρχισει να κανει λιγο καραφλιτσα το μουνοπανο, ο υπαλληλος.

η αλ. εξαφανιστηκε κυριλε κ ποτε δεν εμαθε ουτε εψαξε ουτε ακουσε τί εγινε με τον τυπο κ τι σφυριζε πριν του λιωσει το κεφαλι. για την ιστορια, ο ατυχος, που δεν ηταν ουτε χουλιγκανι ουτε ποδοσφαιροφιλος αλλα μουσικοφιλος πανκης, σφυριζε το monster mash κ εκεινη τη στιγμη πηγαινε να βγαλει εισιτηριο για τριημερο στο αμστερνταμ. παιζαν το σαββατο oι misfits στο melkweg κ θα τα περνουσαν σουπερ, αυτο ηταν το μονο σιγουρο, μεχρι που η συγκυρια τον εφερε απεναντι στη διαθεση της μ ν' αποδοθει δικαιοσυνη κ το κρυπτοναιτ της.

12 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Ετσι! για να μπορέσω να αποσυρθώ κι εγώ με την ησυχία μου στη μονή της Λυδίας της Φιλιππισίας...

Kapetanios είπε...

Τι έγινε εδώ ρεπανωκάτε μ
(το κατεβατό γενικά καλό)
μάλλον έχω πέσει σε γιάφκα!
Κατα τα άλλα
3-1
Άντε και του χρόνου

(Καλά ε !
Αυτό το βόρειοι και νότιοι μαζί προσπαθήσαμε κλπ ,με έστειλε!
Πολύ επαναστατικό το βρήκα)

ΠανωςΚ είπε...

Καπιτάνιο, γίνεται αυτό που πάντα ήθελα: Βόρειοι και Νότιοι συμπλογκερίτες προσπαθούμε μαζί.
Κατά τα λοιπά ουδεμία σχέση εχω με την παρούσα δημοσίευση...

Ανώνυμος είπε...

καπετανιε, αναφορικα στο βορειοι κ νοτιοι που σας εστειλε στη χωρα της επαναστασης , εχω να σας πω οτι καπου μεσα στο 2004 συναντηθηκαν στη θεσ/κη αντιπροσωπειες συνδεσμων πεντε εκ των εξι μεγαλυτερων ποδοσφαιρικων ομαδων της χωρας ( οι κοκκινοι υπαλληλοι ηταν αυτοι που απουσιαζαν φυσικα) προκειμενου να μπουν στην ακρη οι αγριοτητες του παρελθοντος κ να δομηθει σταδιακα μια κοινη οπαδικη κουλτουρα εναντιον του λεγομενου μοντερνου ποδοσφαιρου κ ολων των δαγκανων του. η κινηση αυτη , που ξεκινησε απο ιταλια κ γερμανια, υπονομευτηκε εδω απ' τους γνωστους προστατευομενους του θειου. αυτα τα ολιγα.

παράλληλος είπε...

Οπαδική κουλτούρα?!
Τελικά το κενό έχει πολλές εκφάνσεις!

Για να μείνω μόνο στο κείμενο:
Άν δεν ήταν το τραγικό του γεγονότος θα ήταν αριστούργημα των Ellery Queen.

Kapetanios είπε...

Ανώνυμε
κατ αρχή εγώ νόμιζα ότι τι κείμενο ήταν του Πανωκάτω μας και είπα να τον πειράξω!
Αλλά μιας και εσύ σοβαρεύεις την κουβέντα να ρίξω και εγώ τις πενιές μου.
1. Απουσίαζαν οι κόκκινοι υπάλληλοι και ήταν όλοι οι άλλοι?(υπάλληλοι)
2 υπάρχει "οπαδική " κουλτούρα που να είναι "κοινή"?
( να μου λεγες για φίλαθλη κουλτούρα να σε χαιρόμουν
3. ποιες είναι όλες οι "δαγκάνες του μοντέρνου ποδοσφαίρου"?
4 και μόνο που διατυπώνεται η έκφραση βόρειοι και νότιοι αφήνει ένα μήνυμα στον αναγνώστη ανεξάρτητο από το κείμενο και το νόημα του αυτό κάθε αυτό.
Και τέτοια μηνύματα μου γυρίζουν τα μυαλά(εμένα, που δεν διακατέχομαι από καμιά οπαδική κουλτούρα. Φαντάσου τους υπόλοιπους υπάλληλους των ποδοσφαιρικών ομάδων που αποτελούν την πλειοψηφία των συνδέσμων!
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.
( τα του θείου τ ‘αφήνω για ύστερα)
Έλα τα λέμε :)

Ανώνυμος είπε...

καπετανιε, ειμαι απ' τους πλεον ακαταλληλους ανθρωπους να συνδιαλεγομαι με αλλους που μου ειναι ακατανοητοι ή τους ειμαι ακατανοητος. γι' αυτο θ' απλοποιησω τις απαντησεις μου στς πενιες σου: 1- ναι,απουσιαζαν μονο οι κοκκινοι, αν κ προσκληθηκαν. υπαλληλοι ειναι μονο οσοι αποδεδειγμενα εχουν μισθολογικη εξαρτηση απ' τ'αφεντικο τους. 2- υπαρχει, αλλα οχι εδω. αν σ' ενδιαφερει, γκουγκλισε τη λεξη ultras fans.
3- ειναι οι καμερες, το φακελωμα,η πληθωρα ενστολων κ μη οργανων της ταξης στα γηπεδα, ειναι οι διωξεις κατα οπαδων- υποθετω πως ουτε για το ν.κουνταρδα εχεις ακουσει κατι-ειναι οι ακριβες τιμες των εισιτηριων, υποφερτες μονο για σκαφατους πια κ αλλα πολλα.
to 4 πολυ μ' εκανε κ γελασα, να 'σαι καλα κ αντιο.
(εμενα αυτο που μου γυρναει τα μυαλα ειναι να απευθυνομαι στον πληθυντικο κ να μου απαντουν στον ενικο, το να ειναι ο αλλος πλουσιος κ να το επιδεικνυει χωρις να ντρεπεται κ αλλα πολλα)

nikolakisdiaselos είπε...

μην σφάζεστε αδέρφια γιατί πρέπει να συνδράμουμε τον Ρίμπο, αυτόν τον τόσο σπουδαίο παίχτη και άνθρωπο που χτυπιόταν χθες σαν μαϊμού. Πέρα απ' την πλάκα όμως,έχω βαρεθεί τις διάφορες οπαδικές κουλτούρες, έχω βαρεθεί τα χωσίματα, έχω βαρεθεί τους κόκκινους μισθωτούς. όμως ρε συ ανώνυμε, τι πάμε ν' α΄λλάξουμε τελικά; πέφτεις σε φαύλο κύκλο. Για τα σκατά του ποδοσφαίρου φταίνε οι κόκκινοι μόνο; Για τον καπιταλισμό φταίνε μόνο οι Αμερικάνοι; Δηλαδή θ' αλλάξουμε την ποδοσφαιρική νοοτροπία τηε χώρας αν γαμήσουμε τους γάβρους τα μουνιά. Γάβρος είμαι, μπορεί και μουνί, δεν ξέρω, αλλά ο καθένας έχει το μαγαζάκι του. Κι ο καθένας κάνει το παιχνίδι του. Δηλαδή αν την πέσουμε στον θείο, την πέφτουμε στο κατεστημένο; Πολύ μικροαστική αντίληψη αυτή,κι επικίνδυνη, διότι όλοι θέλουν να κάνουν παιχνίδι, άλλο που αυτή την στιγμή δεν μπορούν. Να πάρει τον ΠΑΟ ο ΟΤΕφαγος να μην υπάρχει άλλος θείος. Να φύγουν οι φαρμακοβιομήχανοι να έρθουν οι Διαβολόπουλοι στο μπάσκετ. να δώσουν λίγη πίτα και στον ντεμίνιο, να μην κλαίει, παρόλο που θα έπρεπε να έκλαιγε εδώ καιρό μιας και η ομάδα του θ' ανέβαινε φέτος στα σαλόνια της Α' Εθνικής. Για να έρθει το ποδόσφαιρο εκεί που όλοι θέλουμε θα πρέπει να το απαλλάξουμε απ' αυτό το χοντρό παιχνίδι που παίζεται απ' όλους. Κι όχι να το ανακυκλώνουμε, χάριν θείας δίκης.

ΠανωςΚ είπε...

Εχω έναν φίλο, τον Νικόλα, καλή του ώρα, ο οποίος πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να καταργηθεί.
Δεν ξέρω γιατί το θυμήθηκα τώρα αλλά το θυμήθηκα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.

Kapetanios είπε...

Ανώνυμε
Ο ενικός μπορεί να είναι και ένδειξη οικειότητας.
Η οικειότητα μπορεί να είναι και ένδειξη μετριοφροσύνης
Που Χου
Ένας επιδειξιμανής πλούσιος δεν θα σου μιλούσε ποτέ στον ενικό
Αμφιβάλω κι αν σου μιλούσε καθόλου.
Φιλικά πάντα

ΥΓ
Εάν ήξερα από πριν ότι το κείμενο είναι δικό σου και με δεδομένη την άποψη που εξέφρασες περί ακαταλληλότητας σου στην συνδιαλλαγή απόψεων, δεν θα σχολίαζα καθόλου.
Γράψε λοιπόν λάθος.
Όπως έγραψα και πριν, είχα την εντύπωση ότι το έγραψε ο Πάνος.

ΠανωςΚ είπε...

Ελατε τώρα, όλοι όσοι διαφωνείτε μεταξύ σας, μη με στεναχωρείται. Αφού το ξέρετε ότι μαυρίζει η ψυχή μου όταν βλέπω δύο ανθρώπους να διαπληκτίζονται. Μόνο εγώ δικαιούμαι να διαπληκτίζομαι άλλωστε, ως γνωστό.

Kapetanios είπε...

Και εγώ πανωκάτε μας στεναχωρεύομαι όταν διαπληκτίζονται 2 άνθρωποι.
Να είναι τουλάχιστον πεντ έξι πάει στην ευχή
Άσε που μαι και αισθηματίας και ευσυγκίνητος και δεν μπορώ τους καυγάδες ( ως γνωστόν)

Μέραααα
( και με την ογρωπαική βούλα πλέον.
Πάμε γερά και για τα επόμενα 11 :)