9 Απρ 2008

Ανάρτηση ξεπουλήματος (τηλεοπτικό μεσημεριανάδικο στάιλ)

Το 2004 στη Γιουροβίζιον (τότε που εμείς στείλαμε αν θυμάμαι καλά τον Σάκις) η γειτονική χώρα που μας είχε 400 χρόνια σκλαβωμένους (αυτοί οι κακοί, ξέρετε, οι απολίτιστοι, ο Σατανάς προσωποποιημένος) είχε εκπροσωπηθεί από ένα συμπαθέστατο γκρουπάκι με ένα συμπαθέστατο τραγούδι, τους Athena (απορώ γιατί δεν ασκήθηκε βέτο για την ονομασία αυτού του συγκροτήματος).



Λίγα χρόνια μετά, στην Πόλη/Ιστανμπούλ, ο Σαλαδίνος μάταια προσπαθούσε να με μυήσει στις χαρές της παραδοσιακής μουσικής της Τουρκίας (εκτός κι αν την έχουν κλέψει από μας, δεν ξέρω, όλα είναι πιθανά). Εγώ όμως δεν μπορώ να ακούω σάζια, κανονάκια και άλλα τέτοια. Ηθελα ηλεκτρική κιθάρα αλά τουρκικά. Κι έτσι με πάσαρε ενα σιντάκι του "καλύτερου indie συγκροτήματος της Τουρκίας", των Mor ve Ötesi, οι οποίοι, φέτος, που εμείς στέλνουμε την Καλομοίρα, θα πάνε Γιουροβίζιον με αυτό το τραγούδι:




ΥΓ. Είμαι και φιλότουρκος τελικά; Αίσχος!

5 σχόλια:

Μετεωρίτης είπε...

η αλήθεια είναι
ότι για κάποιο λόγο, ΔΕΝ έχει ήχο το κλιπ, (ή εγώ δεν ακούω από την πείνα!!), οπότε ΔΕΝ ξέρω τι παίζουν τα γειτονάκια, για να το ανέβασες όμως εσύ, κάτι θα ξέρεις.
Βασικά, το εννοώ, χτες λυπήθηκα ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ που η Φερνεχ-μπαχτσέ (ή όπως αλλιώς λέγεται) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ από την αντιπαθέστατη Τσέλσι.
Φιλότουρκη κι εγώ;!

Να θυμίσω ότι ο θεός Murphy (όχι ο Έντι, μωρέ) μένει Τουρκία;! Μόνιμα;!

Χι, χι,
καλησπέρα

ΠανωςΚ είπε...

Εχει μπρε ήχο, σε μένα τουλάχιστον.
Οι φίλοι σου πάντως (ξαναμανα)διαλύθηκαν...

παράλληλος είπε...

Σιγά τα ωά (Τουρκίας)!
Οι Bauhaus είναι καλύτεροι!
(Ωραία σύγκριση, ε Μετεώ;)

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Kάτσε να ειδοποιήσω τον Kαρατζαφέρη για αυτό το μπλογκ! :-)

ΠανωςΚ είπε...

Παράλληλε, οι Mor Ve Otesi είναι όντως πολύ καλοί, σχεδόν όσο κι οι Μπαχάους αλλά δυστυχώς για αυτούς δεν τραγουδούν καθόλου στ' αγγλικά.

Δεν μασάμε... Στον κύριο Γιώργο μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Σας παρακαλώ όμως μην ανακατέψετε και τον Αδωνι σε αυτήν την ιστορία... Δεν θά αντέξω τις φωνές του...