12 Απρ 2008

Αχτουνγκ! Ακολουθεί ποστ πολύ μεγάάάλο...

Παράτησα το θλιμμένο ιμάντα-ΠάνωΚ να βράζει στο ζουμί του από τα γκολάκια που του έριξε ο Μακουκούλα, λάδωσα τον ιμάντα του ποδηλάτου μου και κατέβηκα στους δρόμους.


Αν και την προηγούμενη Κυριακή υπήρξε πανελλαδική ποδηλατοπορεία, στη Θεσσαλονίκη σήμερα οργανώθηκε άλλη μια με σαφή πολιτικό προσανατολισμό και με αιτήματα πολύ πιο προωθημένα, κάτι που έχει ανάγκη η συγκεκριμένη πόλη περισσότερο ίσως από τις υπόλοιπες της χώρας.


Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα διασχίζοντας την Εγνατία. Η συμμετοχή δυστυχώς δεν υπήρξε μεγάλη (καμια 500 μας υπολόγισα)

Διασχίσαμε όλα το υπέροχα στολίδια που κοσμούν τη Θεσσαλονίκη των μεγάλων έργων (Τρύπες, τσιμέντα, γερανοί, Εργα ΜΕΤΡΟ βλ. πινακίδα δεξιά στη φωτό), τη μητρόπολη των Βαλκανίων.

Καμιά υποθαλάσσια ποτέ και πουθενά να πάρουμε την πόλη στα χέρια μας ξανά

Εργατικά ατυχήματα, ζημιά στο περιβάλλον αυτή είναι η αλήθεια των έργων των μεγάλων

Η πορεία ανέβηκε από την Αγίου Δημητρίου και γύρισε ξανά προς τα πίσω κατεβαίνοντας από το σιντριβάνι






Καθ'όλη τη διάρκειά της μια διακριτική (όπως φαίνεται στη φωτο) κλούβα ακολουθούσε τους μικρους τρομοκράτες ποδηλάτες που διατάρασσαν το μεσημεριανό ύπνο της θείας Λίας

Αφού έστριψε στη Τσιμισκή (Αυτό Αυτό Αυτό ειναι σωστό, η Τσίμισκη δική μας με το ποδηλατό) , έφτασε Δωδεκανήσου, όπου πήρε την άγουσα προς την παραλιακή

Χαλαρώστε τρέντιδες και πιείτε τον καφέ σας, άλλοι καθορίζουν τις μίζερες ζωές σας



Ουτε τραπεζάκια ούτε ΙΧ ελεύθερη για πάντα η παραλιακή

Κατά τις 17:30 η ποδηλατοπορεία κατέληξε στο Λευκό Πύργο



και μετά μουσική και διάφορα άλλα...



Και μιλώντας για γκρι κουλτούρα μπορεί ο φίλτατος ΒασιΠαπ να μας εξηγήσει τί ακριβώς είναι αυτή η μαλακία εδώ κάτω?

Μήπως είναι θέσεις πάρκινγκ για ποδήλατα?
Δηλαδή δε φτάνει το γαμοδημαρχιακό μέγαρο (ελπίζω να γίνει μαυσωλείο του και να τον ταριχεύσουν εκεί μέσα) αυτά τα μαρμάρινα τσουτσούνια στο Λευκό Πύργο τί είναι? Ε?
Κανένα δεντράκι, κανά χορταράκι κανένα ξύλινο παγκάκι αντί για μπετόν παίζει να δούμε κύριοι?

Υ.Γ. Από αυτό το μεγάλο έργο του περσινού καλοκαιριού, δηλαδή τα πλακάκια της παλιάς παραλίας που ξηλώθηκαν και ξαναμπήκαν στη θέση τους και για δύο μήνες η παραλία ήταν άντερ κονστράξιον, ποιός ωφελήθηκε εντέλει? Φάτε εργολάβοι?

4 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Εδώ «χάμου» έγινε χτες και πορεία πεζών με καροτσάκια. Το καλό μαυτές τις πορείες είναι ότι αποτελούν και βόλτα, καθώς ένας ποδηλάτης μόνος του είναι πρόβατο για σφαγή, 500 μαζεμένοι είναι υπολογίσιμος και σεβαστός όγκος.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Α ναι, τα μαρμαρένια τσουτσούνια της τελευταίας φωτό είναι εντελώς απαράδεκτα. Ποιός φωστήρας τα πρότεινε; Να δεθεί επί ενός εξ αυτών και να μαστιγωθεί αλύπητα με αλυσίδα ποδηλάτου!

Argos είπε...

μα καλά ούτε μια δική μου φωτογραφία;
Αίσχος!!!

ΠανωςΚ είπε...

Σκυλάκο έμαθα ότι τα τσουτσούνια είναι αναπαράσταση αρχαίου υδραγωγείου και ότι θα φυτευτούν αναριχόμμενα φυτά και θα γίνει πολύ όμορφα λέει. Εδώ http://www.thess.gr/blog/133#comments

Αργε, τα ντοκουμέντα υπάρχουν. Αφορμής δοθείσης θα δημοσιευτούν.
Χεχεχε.