2 Νοε 2006

ΟΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΚΑΡΙΝΑ (ΟΤΑΝ ΓΟΗΤΕΥΕ ΩΣ ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΓΚΟΝΤΑΡ)

Κανονικά η είδηση θα έπρεπε να είχε ως εξής: Τέσσερις-πέντε πιτσιρικάδες βίασαν (πιθανώς, γιατί σε καμιά περίπτωση δε γουστάρουμε να παριστάνουμε τους δικαστές) μια συμμαθήτριά τους. Εκεί, θα έπρεπε να τελειώσουν όλα, αναλαμβάνοντας ο καθείς τις ευθύνες του, κι όχι αλυχτώντας στα τηλεοπτικά πάνελ για την σήψη της κοινωνίας ως άλλος προφήτης Ιερεμίας (τουλάχιστον οι επαγγελματίες πρόγονοι ήταν ρακένδυτοι και λιμασμένοι, αυτοί εδώ είναι κουστουμαρισμένοι και φραγκάτοι). Στην ελληνική κοινωνία όμως, θα πρέπει πάντοτε να διαχωρίζουμε ρατσιστικά τα γεγονότα και να σφάζουμε το καρπούζι ανάλογα μ' αυτά που μας συμφέρουν. Η κοπέλα που πιθανώς βιάστηκε έτυχε να κατάγεται απ΄τη Βουλγαρία. Κι αυτός ακριβώς ο γεωγραφικός προσδιορισμός έμελε να ήταν και η καταδίκη της. Γιατί όταν είσαι απ΄τη Βουλγαρία, "ζεις τη ζωή σου" όπως και στο κινηματογραφικό δοκίμιο του Γκοντάρ. Όταν είσαι απ΄τη Βουλγαρία, ωριμάζεις σεξουαλικά με την ταχύτητα του Σπίντι Γκονζάλες, ξεπερνάς στο κατοστάρι τη Λολίτα του Ναμπόκοφ και στάζεις απ΄ το σεξουαλικό ορμέμφυτο της ακόλαστης λαγνείας. Όταν είσαι απ΄τη Βουλγαρία, έχεις την υποχρέωση να ανοίγεις τα πόδια σου στους νεοέλληνες χαλίφηδες των σκυλάδικων, της λαμογιάς, και των υπερχρεωμένων καρτών. Κι αφού σε ταπεινώσουμε, θα σε κάνουμε πάσα και στα κουτάβια μας, που τα μεγαλώνουμε βυζαίνοντάς τα κυνισμό και δηλητήριο, κοτζάμ καλιγουλάκια που τρέχουν με το πέος έξω, κάθιδρα και καβλωμένα, να κρυφτούν απ΄τους καθηγητές, να βιντεοσκοπήσουν την αλήτικη ηλιθιότητά τους στο υπερσύγχρονο κινητό τους-επιβράβευση της αμορφωσιάς τους-, να χάσκουν σαν φυτά καμαρώνοντας ένα απ΄τα μεγαλύτερα κατορθώματά τους: την πρώιμη απόδοση αδικίας κι εξευτελισμού. Αν είσαι απ΄τη Βουλγαρία, μπορούμε να ερχόμαστε week-end στη χώρα σου, ν' αγοράζουμε τη Flora Hellenica only five euros, και δίσκους του Λένον για πασατέμπο. Αν είσαι απ΄τη Βουλγαρία, σου κάνουμε χάρη και σου δίνουμε τη σημαία (λες και η σημαία δεν είναι μια φιλελεύθερη κι εθνικοαστική αναγνώριση της αξιοσύνης, αλλά προνόμιο που εκχωρεί ο αυτοκράτορας στους υποτελείς του). Τέλος, αν είσαι απ΄τη Βουλγαρία, μάθε πως εμείς στο Dogville, δεν σηκώνουμε πολλά-πολλά. Για όσο δεν μιλάς, tout va bien. Αν γίνει η στραβή, τον πούλο...
Υ.Γ. Θα ήθελα να δω τί θα γινόταν αν η μικρή ήταν Ελληνίδα. Τί θα έκανε τότε ο νομάρχης της Μποταφούγκο, ο αρχιεπίσκοπος και ο Νάρκισσος των Εξαρχείων; Το λιγότερο, ιερό κήρυγμα. Το περισσότερο, ιερό πόλεμο. Με στρατό μισαλλόδοξων ηλιθίων. Που ο Γκοντάρ, στο τέλος, θα περιέχυνε τα πτώματά τους με ντοματοπελτέ, περιγελώντας το γελοίον της αυτοθυσίας τους.

11 σχόλια:

Salah ad-Din είπε...

Συμφωνώ σε όσα λες φίλε μου αλλά έχω να κάνω δύο σχόλια.
Α) Να προσθέσω κάτι που δεν ανέφερες: όλη αυτή η ιστορία βγήκε στη δημοσιότητα με αφορμή τις καταλήψεις. Τις πρώτες μέρες όλη η αλητεία των ΜΜΕ ανέφερε πως έγινε βιασμός σε κατάληψη. Δηλαδή: Φιλήσυχοι πολίτες τρέξτε να μαζέψετε τα παιδιά σας από τις καταλήψεις-σόδομα-μπουρδέλα. Μετά η ιστορία δε τους βγήκε (το κλίμα που δημιούργησαν τα ΜΜΕ όμως για το τί "ντεμέκ" συμβαίνει στις καταλήψεις πέρασε στις θείες)και πήραν την τροπή τα πράγματα που σωστά περιγράφεις.
Β) Το δεύτερο σχόλιο είναι ένας ψόγος για τον τίτλο σου. Γιατί σουλτάνοι και όχι βυζαντινοί αυτοκράτορες? Διακρίνω έναν οριενταλισμό. Σουλτάνος=βίαιος, ανατολίτης, απολυταρχικός, άξεστος, που βιάζει νεαρές χριστιανοπούλες?

nikolakisdiaselos είπε...

έχεις δίκιο, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά εμένα μου την βάρεσε κυρίως όλη αυτή η υποκρισία, και΄σ' αυτήν επικέντρωσα την κριτική μου. Σουλτάνος γιατί έτσι έχει συνδέσει ο κάθε νεοέλληνας κοιλαράς την απόλαυση, την χλιδή και την ενασχόληση με πουτάνες. Τί να έλεγα; Βυζαντινός αυτοκράτορας; ποιος θα ικανοποιούνταν με την ορολογία αυτή; ή ποιος θα καταλάβαινε τον παραλληρισμό; Εγώ στο σχολείο έμαθα ότι στο Βυζάντιο οι ηγέτες ζούσαν ασκητικά, μάχονταν για την ορθοδοξία και την Πόλη, διακατέχονταν από χρηστά και τίμια ήθη...

Salah ad-Din είπε...

Τί να έλεγα; Βυζαντινός αυτοκράτορας; ποιος θα ικανοποιούνταν με την ορολογία αυτή;

Εγώ.
Δεν απευθύνεσαι στους Νεοέλληνες αλλά σε αυτούς που κατακρίνουν αυτές τις συμπεριφορές της κοινωνίας. Αν απευθυνόσουν στους Νεοέλληνες δε θα χαρακτήριζες τα παιδιά σουλτάνους, αφού οι Νεοέλληνες δεν αναγνωρίζουν τη συμπεριφορά των παιδιών ως σουλτανική (δηλαδή απολυταρχική, βίαια κλπ κλπ) αλλά φυσιολογική. "Τους προκάλεσε η Βουλγάρα και συνεπώς τα ελληνόπουλα καλά έπραξαν".
Επιπροσθέτως, ένας που συμφωνεί με τα λεγόμενά δε θα του άρεσε να αναπαράγονται τα οριενταλιστικά μοντέλα της Δύσης περί ανατολικής δεσποτείας.
Θα προτιμούσα ως τίτλο: Οι Βουλγαροκτονοι και Η ΑΝΝΑ ΚΑΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

υπέροχο κείμεν :-)

Ανώνυμος είπε...

Α, Σαλάχ μου, θα διαφωνήσουμε εδω... Ενα μέσο, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, έχει υποχρέωση να απευθύνεται σε όλους και κυρίως και κατεξοχήν σε όσους διαφωνούν.
Περισσότερα από κοντά.

nikolakisdiaselos είπε...

δεν χαρακτηρίζω τα παιδιά σουλτάνους, αλλά τους γονείς τους. τα παιδιά τα λέω καλιγουλάκια. επιπλέον, το πνεύμα του λόγου επιτάσσει την άντληση μιας φράσης τύπου σουλτάνοι απ΄το ειρωνικό λεξιλόγιο. Γιατί η ειρωνία, τουλάχιστον έτσι όπως θα την αντληφθώ εγώ, είναι η καυστική αναπαραγωγή μιας στερεοτυπικής ανοησίας, με κύριο στόχο να καταδείξει υποδόροια την σαθρότητά της. είναι σαν να μου λες να μην αναφέρουμε τη λέξη "ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ" μόνο και μόνο για να μην αναπαράγουμε τις αντιλήψεις του κράτους της δεξιάς. Ο Έλληνας νεόπλουτος θεωρεί τον εαυτό του πασά, σουλτάνο, έχοντας στο μυαλό του μια συγκεκριμένη εικόνα για όλα αυτά που μπορεί να έχει. δεν κρίνω αν την έχει καλώς ή κακώς (που κακώς την έχει κι έτσι συμφωνούμε), αλλά μπαίνω στη θέση του για να τον καυτηριάσω.

nikolakisdiaselos είπε...

raresteak, ευχαριστώ κι ανταποδίδω για τα ευφυέστατα χαϊκού.

pipermaru είπε...

Αχ, ποιητή και γλωσσοπλάστη Νικολάκη, το καλύτερό σου κείμενο μέχρι τώρα. Όλα τα υπόλοιπα τρώνε τη σκόνη του!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ναι, δώστε του θάρρος του ποιητή χωριάτη, να αρχίσει πάλι τη γλωσσοθηρία του και την αναζήτηση της τέλειας ρίμας με την λέξη "αστραδενή". Νικολάκη, εμένα θα ακούς... Σεμνά και ταπεινά, όπως η κυβέρνηση Καραμανλή και ο βλαχοδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

nikolakisdiaselos είπε...

τα σέβη μου pipermaru. Και να μην επηρεάζεσαι απ΄τον Κοκοβιό που με κατηγορεί για την αναζήτηση της τέλειας ρίμας.

pipermaru είπε...

Φοβού μη Νικολάκη! Δεν επηρεάζομαι από έξωθεν παρεμβάσεις και απόπειρες υποβιβασμού του μεγαλειώδους έργου σου! Συνέχισε ακάθεκτος!