4 Νοε 2006

KILLING AN ARAB


Με αφορμή τα γεγονότα στην Παλαιστίνη το τελευταίο τρίμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου πάνω από 300 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους Ισραηλινούς στρατιώτες,
υπενθυμίζω (για να μην ξεχνιόμαστε) ότι πάνω από 100.000 (σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις) άμαχοι Ιρακινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του http://www.iraqbodycount.org/ πάνω από 50.000 είναι οι καταγεγραμμένοι νεκροί, χωρίς να υπολογίζονται οι πραγματικές απώλειες από ανεξακρίβωτες πληροφορίες, τραυματισμούς, αδυναμία ακριβούς πληροφόρησης (π.χ. επιχείρηση Φαλούτζας), από τις συνέπειες του πολέμου και της κατοχής (μετανάστευση, έλλειψη φαρμάκων, τροφίμων, υποδομών, παιδική θνησιμότητα κλπ).
Κανείς φυσικά δεν έχει την ψευδιαίσθηση πως θα τιμωρηθούν όσοι συνεχίζουν να εγκληματούν εις βαρος των λαών του Ιράκ, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν. Κανείς μας δεν πιστεύει ότι το Ισραήλ θα πληρώσει το έγκλημα της ισοπέδωσης του Λίβανου (http://electronicintifada.net/v2/article5862.shtml), που γύρισε τριάντα χρόνια πίσω και οι κατασκευαστικές τρίβουν τα χεράκια τους.

Μήπως η Μοσάντ ελέγχει το πισι μου και για αυτό δεν μπορώ να ανεβάσω τη φωτογραφία της Ρέιτσελ Κόρι που διαδηλώνει πριν την πατήσει η ισραηλινή μπουλντόζα? Για τη δολοφονία της Κόρι το 2003 κανείς δεν τιμωρήθηκε.


http://antiwar.com/updates/
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/28281EF3-0276-4DED-B367-B74C0DAFDE89.htm



Δεν υπάρχουν σχόλια: