19 Αυγ 2010

Βέρμπαλ Κιντ

Κατάλαβε ότι κάτι στη ζωή του δεν πήγαινε καλά μια μέρα με πολλή ζέστη που βγήκε έξω με σκοπό να αγοράσει ένα δίσκο βινυλίου, κάνα βιβλίο, δυο-τρία σταμπωτά μπλουζάκια, αντ' αυτών επέστρεψε σπίτι με μια σακούλα του Χόντου γεμάτη αφροντούς και σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά που αυτοκτονούν πηδώντας στο κενό, εκτός από κάποιες τρίχες τυχερές που πέφτουν στην πλάτη και ριζώνουν εκεί λαθρομετανάστες στην κορμάρα του. Σαν σε (κάθε του) όνειρο ζώστηκε καπνό, χαρτάκια, φιλτράκια, αναπτήρα, έσκαψε όπλο, κράνος, εξάρτυση κι αναψε όρυγμα για πολυβολείο χρησιμοποιώντας τα βιβλία του, πρωτα τα διαβασμένα, μετά τ' αδιάβαστα, κάλυψη απόκρυψη ανάμεσα στον Ηλίθιο και τον Πανηλίθιο, ανοίξανε οι ουρανοί και βγήκαν δυο αγγέλοι, σόρι λάθος, ανοίξανε οι περσίδες του ερκοντίσιον και ξεχύθηκαν οπλισμένες ουχί σαν αστακοί αλλά σαν καραβίδες, λιτότητα γαρ, οι λέξεις: Ατελέσφορη εργασιοφειλόμενη απελπιζάλη, βλεφαροκλεισμός, αργοχειρία, δακτυλεκτροπή, οθονοσκοπία, ταβανοθεραπεία, κεφαλοκνησμός, ορχεοιδημα, χρονοφονία, θερινωθρότητα, αυτομεγαλοϊδεατισμός, μικρελαχιστοποίηση μετασυμπαντικής υπερσημαντικότητας.



YΓ. Εχω την εντύπωση πως τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις μουσικές μου επιλογές επαναλαμβάνομαι φριχτά, αλλά δεν πειράζει: επανάληψη μήτηρ πάσης παθήσεως.

8 σχόλια:

Κατσαρίδα της μητρόπολης είπε...

Γεια σου μεγάλε σκαρίμπα του 21ου αιώνα!!

Σκαρίμπας είπε...

Με φώναξε κανείς;
Με άκουσε κανείς;
Την άκουσε κανείς;
Ασε, θα πιω και την τζιβάνα, λέμε.

http://www.youtube.com/watch?v=1Fj-D2aP0cY

Ξηροκάρπιο που κόλλησε στο σκαρπίνι του γκιουλέκα κυριακή πρωί στην ομιλία του άνθιμου μετά τη λειτουργία είπε...

καλά το τραγούδι τρελό γέλιο, θα στείλω το βιντεάκι στο γνωστό σεξομανή δυτικόφοβο συνδικαλιστή φιλόλογο, για να ερεθίσω τα λενινιστικά του νεύρα με τους αναρχοχαρούμενους μπαφομπυθοεμπνευσμένους σκαρίμπας! το σκαρίμπα πάντως δεν το έτσι, εννοώ τον σούπερ πετυχημένο συνδυασμό λεξιπλαστικής δεινότητας και ομοβροντιών κάφρικου θεσσαλονικιώτικου χιούμορ! δεν γράφω άλλα γιατί ο λαός του blog θα νομίσει ότι με λάδωσες με σπάνια bootlegs των Thanes ή των Tell Tale Hearts για να σε εκθειάσω!!

ΠανωςΚ είπε...

ενας ειναι ο λαός
ο κυρίαρχος Εγώς

MenieK είπε...

εξκιουζ μι ντίαρ Σκαρίμπα, ποία ακριβώς η διαφορά οπλισμού και εξάρτισης καραβίδας, κωλοχτύπας και αστακού?

MenieK είπε...

στον δε καταιονισμό λέξεων ούτε που τολμώ να υπεισέλθω

Ανώνυμος είπε...

Άσμα και λέξεις επικές!

ΠανωςΚ είπε...

Μενιεκ, όταν το 'γραφα αυτό περί αστακού και καραβίδας, στο μυαλό μου υπήρχαν σίγουρα όλες οι απαντήσεις σε όλες τις πιθανές (και απίθανες) ερωτήσεις. Αλλά δυστυχώς τώρα... τζίφος. Οσο για τον καταιονισμό, τι μου θύμισες: http://panokato.blogspot.com/2008/05/blog-post_22.html

Αεροζόλ, άζμα αζμάτων! Πάει για αγαπημένο άσμα της σεζόν. (αγαπημένο α΄λμουμ αυτό των Νασιοναλ, και κλέισαμε)