31 Ιαν 2007

O Θεός, ο Φιντέλ, ο Μονταλμπάν

Τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ τους τελευταίους μήνες αναφέρουν όλο και συχνότερα ότι ο Φιντέλ Κάστρο είναι βαριά άρρωστος και ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Αν αυτό αληθεύει, τότε μάλλον η Κ. -και μαζί της κι εγώ- δεν θα προλάβει ποτέ να δει από κοντά τη φιντελική Κούβα. Πέρυσι τέτοιες ημέρες περίπου ανάρρωνα στο 424 ΓΣΝ. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω μονταλμπανικά ως την Άβανα, την περίοδο που είχε ανοίξει τις πόρτες της στον καθολικισμό και ανέμενε την επίσκεψη του πάπα, έτσι όπως την περιέγραψε –με εξαντλητικές λεπτομέρειες είναι η αλήθεια- ο ευρισκόμενος εκεί Μονταλμπάν.


Ένα ενδεικτικό απόσπασμα:



"Κάποτε ένας Αμερικανός πρόεδρος ανέθεσε σ' έναν πράκτορα της CIA να κάνει μια επιτόπια μελέτη της κουβανέζικης επανάστασης. Μετά από καιρό ο πράκτορας στέλνει σαστισμένος την εξής αναφορά: “Κύριε Πρόεδρε, δεν υπάρχει ανεργία αλλά κανείς δεν δουλεύει. Κανείς δεν δουλεύει αλλά σύμφωνα με τις στατιστικές εκπληρώνονται όλοι οι παραγωγικοί στόχοι. Εκπληρώνονται όλοι οι παραγωγικοί στόχοι αλλά δεν βρίσκεις τίποτα στα καταστήματα. Δεν βρίσκεις τίποτα στα καταστήματα αλλά όλοι τρώνε. Όλοι τρώνε αλλά επίσης όλοι παραπονιούνται διαρκώς ότι δεν υπάρχουν τρόφιμα. Ο κόσμος παραπονιέται διαρκώς αλλά όλοι πάνε στην Πλατεία της Επανάστασης και ζητωκραυγάζουν υπέρ του Φιδέλ. Κύριε Πρόεδρε, έχουμε όλα τα στοιχεία αλλά κανένα συμπέρασμα”".

7 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Που μεθαύριο θα ιδιωτικοποιήσουν το havana club και τα λεφτά μου θα πάνε σε αμερικάνους καπιταλιστές, γιατί δεν το λες;

ΠανωςΚ είπε...

Για αυτό Γιωργη εγώ προτιμώ να -μη- δίνω τα λεφτά μου σε ντόπια προϊόντα, δηλαδής στο εξαισιο τσίπουρο του πατέρα μου! Διά πάσαν νόσον ψυχική και σωματική προτείνεται ανεπιφύλακτα.

παράλληλος είπε...

Έχεις σπιτικό τσίπουρο και το 'κρυβες; Παρακαλώ ένα μπουκαλάκι πάραυτα!

ΠανωςΚ είπε...

Γιώργη, δύο τινά:
ή στελνεις με ημέηλ τα απαραίτητα να λάβεις τα σχετικά ή αναμένεις κάθοδό μου σε κάνα-δυο μηνάκια στας Αθήνας διά ανοιξιάτικον τουρισμόν. Ε, εσύ κάπου εκεί κοντά είσαι, να βρεθούμε να τα π(ι)ούμε (τα τσίπουρα) και διά ζώσης!

nahames nakanamoko είπε...

φαντάζομαι panokate δεν τα πες αυτά του Ανχη(ΠΖ) Καραμανέα όταν ήρθε να σε δει εκεί πέρα στο κρεβάτι του πόνου....LOL!!!
φιλιά στο Κ/άκι

ΠανωςΚ είπε...

Τώρα το είδα αυτό! Οχι nahames nakanamoko δεν του είπα τίποτε του Καραβανέα! Δεν ήθελα να τσιμπήσω άλλες είκοσι φι... διά επικίνδυνην πολιτικήν ενασχόλησιν...

παράλληλος είπε...

Panokate, το τσίπουρο θέλει παρέα.
Θα αντέξω δυο μήνες για να σε κεράσω ιδίοις χερσί τους μεζέδες.