25 Ιαν 2007

Nuguns

Η εποχή των Τζι Άι Τζο, των Πάουερ Ρέηντζερζ, του Πολέμου των Άστρων, του Σερίφη του Διαστήματος έρχεται, η εποχή του Μπόλεκ, του Λόλεκ, του Νιλς Χόλγκερσον και του Καμπαμαρού φεύγει -αν δεν έχει φύγει ήδη.

Νέο όπλο, το οποίο προσωπικά μου θυμίζει τα φωτόσπαθα των Τζεντάι, έχει στα σκαριά το αμερικανικό υπουργείο εθνικής άμυνας. Αυτό το επαναστατικό οπλάκι (Active Denial System, ADS το όνομά του, εγώ πάντως το δικό μου το Μ16Α2Μ4 [φωτ. αριστερά], το έλεγα «Παρτημαλακίαπεδω») θα εξαπολύει ακτίνα θερμότητας προκειμένου να απωθεί τις εχθρικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις τύπου Ιράκ ή Αφγανιστάν. Είναι ειδικά σχεδιασμένο από ειδικά πονόψυχους ανθρώπους ώστε να μην προκαλεί θάνατο ή σοβαρούς τραυματισμούς παρά μόνον ανυπόφορο πόνο, σαν πάρα πολύ έντονο κάψιμο (αναρωτιέμαι αν θα διατίθεται και σε μορφή s/m εξαρτήματος για kinky καταστάσεις). Το τελικό στάδιο της σχετικής έρευνας, για τις ανάγκες της οποίας έχουν διατεθεί περίπου εξήντα εκατ. δολάρια, ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και το ADS αναμένεται να πρωτοχρησιμοποιηθεί περίπου το 2010 σε όποιο σημείο της Γης θα έχουν εισβάλλει τότε οι ΗΠΑ. Φυσικά η κατασκευάστρια εταιρεία Raytheon εμφανίζεται βέβαιη ότι θα μοσχοπουλήσει την πατέντα της στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο αποκομίζοντας κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων.

Όλα τα ανωτέρω, εκτός όσων είναι σε italics και τα οποία φυσικά είναι δικές μου θέσεις, θα τα βρείτε στο Reuters εδώ.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πανωκάτε, κοίτα τι λέει σχετικό ο «Ριζοσπάστης»

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3893929&publDate=26/1/2007

ΠανωςΚ είπε...

Αντιγράφω, σκύλε μου, από το λινκ που με έδωκες: "καθώς φαίνεται ενδεχομένως θα αντικαταστήσει άλλα μη θανατηφόρα όπλα, όπως οι πλαστικές σφαίρες, που χρησιμοποιούνται κυρίως κατά των διαδηλωτών. Δηλαδή αυτός ο ιδιότυπος «φούρνος ψησίματος» των διαδηλωτών θα μπει στη φαρέτρα των δυνάμεων καταστολής σύντομα".
Προσωπικά με αρέσει... Αλλωστε η ηδονή περνά μέσα απ' τον πόνο, που έλεγε και μια παλιά μπαλάνδα.