4 Ιαν 2007

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ, ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΕΣ

Με το κίνδυνο της επανάληψης, της εμμονής, ενδεχομένως και της γραφικότητας να ελλοχεύει, αναδημοσιεύω και πάλι κάτι από τη χθεσινή "Μακεδονία". Ίσως γιατί με ξενίζει το πάγκοινο ενδιαφέρον -δικαιολογημένο, αυτό δεν το συζητώ- για τον φρικτό απαγχονισμό του Χουσεΐν (ανώδυνη η ενασχόληση με αυτό γιατί είναι κάτι τόσο μακρινό, γιατί ο αντιαμερικανισμός είναι διαδεδομένος, γιατί όπως και να το κάνουμε έχουμε ριζωμένη μέσα μας την ευρωπαϊκή απέχθεια για τη θανατική ποινή) και η ταυτόχρονη σιωπή για δυο απεργούς πείνας, εδώ στην Ελλάδα, προφυλακισμένους από την ελληνική δικαιοσύνη. Δεν λέω ότι είναι αθώοι... Δεν το ξέρω αυτό. Λέω όμως ότι έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες καταγγελίες για νομικές παρατυπίες για τις οποίες κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί, εκτός από του στιγματισμένους γνωστούς αγνώστους, αναρχομπάχαλους, φρίκουλες, που πετάνε τις μολότοφ και καίνε τα αυτοκίνητα του κοσμάκη, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους τρεις φυλακισμένους για τα επεισόδια στην πορεία του ΕΚΦ της 6ης Μάη του 2006 (δεν ήθελα να "καπελώσω" το κείμενο του nikolakisdiaselos για τον απαγχονισμό του Σαντάμ, γιατί είναι ό,τι καλύτερο έχει γράψει τελευταία... Όμως είχα υποσχεθεί σε κάποιον αυτήν την αναδημοσίευση. Περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα των τριών προφυλακισμένων στο athens.indymedia).

"Αν και η περίοδος των εορτών θεωρείται από πολλούς “κινηματικά νεκρή”, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου αυτές τις ημέρες εκδήλωσαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους τρεις προφυλακισθέντες για τα γεγονότα της 6ης Μαΐου 2006 (δύο από τους οποίους, οι Ζαντορόζνι και Κυριακόπουλος, έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας εδώ και 36 και 20 ημέρες αντίστοιχα).
Στην Αθήνα, ακριβώς με την αλλαγή του χρόνου, στην πλατεία Κοτζιά, όπου διοργανώθηκε η γιορτή του δήμου Αθηναίων, ομάδα αναρχικών σήκωσε με μπαλόνια, πάνω από τα κεφάλια των επισήμων στο δημαρχείο, μεγάλο αεροπανό στο οποίο αναγραφόταν “Λευτεριά στους 3 της 6ης Μάη”, “Λευτεριά στους απεργούς πείνας”.
Ταυτόχρονα περίπου 100 άτομα με μοτοσικλέτες βρέθηκαν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού διαμαρτυρόμενα για το ίδιο ακριβώς ζήτημα.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε μια κίνηση συμπαράστασης με πολύ χιούμορ, η οποία συζητήθηκε και στα τηλεοπτικά πάνελ. Η οργάνωση “Μητέρες της πλατείας Αριστοτέλους”… απήγαγε το θείο βρέφος από την φάτνη της πλατείας. Στην ανακοίνωση με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη της ενέργειας αυτής, η οργάνωση απαίτησε την ανταλλαγή της κούκλας με τους τρεις κρατουμένους!
Το πλήρες κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στο αθηναϊκό indymedia:
“Τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Δεκέμβρη απαγάγαμε το μικρό Χριστούλη από τη φάτνη της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσ\νίκη ως ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Ταράσιο Ζαντορόζνι και Γεράσιμο Κυριακόπουλο. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο από την άμεση απελευθέρωση και των τριών προφυλακισμένων για τις συγκρούσεις της 6 Μάη στη διαδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Έχουμε αποφασίσει να ανταλλάξουμε τον Χριστούλη με τους τρεις κρατούμενους. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα προχωρήσουμε στην παραδειγματική τιμωρία του, στην οποία θα συνυπολογίσουμε και τα 2.000 χρόνια πλάνης και υποταγής που μας φιλοδώρησε ο χριστιανισμός. Όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Στο μικρό Χριστούλη αρέσει η παρέα μας και είναι ενθουσιασμένος από τον πολιτικό μας προσανατολισμό. Πάντως παρά και την εθελούσια προσχώρησή του στους κόλπους μας, εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την απελευθέρωση και των τριών. Είμαστε αποφασισμένες…”.
“Μητέρες της πλατείας Αριστοτέλους”
Υ.Γ.1. Καταγγέλλουμε ότι ο Χριστός που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάτνη είναι μια ψεύτικη κούκλα των 3 ευρώ από το Καπάνι χωρίς φωτοστέφανο και χρυσά μανίκια.
Υ.Γ.2 Καταγγέλλουμε τη συνωμοσία συγκάλυψης του γεγονότος από τα ΜΜΕ και τους φορείς της πόλης και δηλώνουμε ότι αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, είμαστε αποφασισμένες να προσκομίσουμε αποκαλυπτικές φώτο και βίντεο του μικρού Χριστούλη από την παραμονή του μαζί μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: