19 Ιαν 2007

Εντέλει δεν είμεθα ρουφιάνοι!



Κάτι γουστοζικο που διάβασα στη σημερινή εφημερίδα Μακεδονία:

της Φανής Χαρίση
Δεν έπιασε τόπο η ανακοίνωση-έκκληση της Ελληνικής Αστυνομίας προς τους πολίτες που μπορεί να είδαν κάτι σχετικό με το χτύπημα με ρουκέτα στην αμερικάνικη πρεσβεία.


Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές της "Μ", από την περασμένη Δευτέρα, οπότε ανακοινώθηκαν τα δύο τηλεφωνικά νούμερα, μέχρι χθες οι τηλεφωνητές στο 170 και το 1014 είχαν δεχθεί λιγότερα από εκατό τηλεφωνήματα.


Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη από αυτό το γεγονός, παρότι ποντάρισε σημαντικά στη βοήθεια των πολιτών, κινούμενη με βάση τα πρότυπα της βρετανικής Σκόντλαντ Γιαρντ.


Η Ελληνική Αστυνομία, με την ανακοίνωση, προσπάθησε να προσεγγίσει όσους μπορεί να είδαν κάτι σημαντικό αλλά διστάζουν να το καταγγείλουν, πηγαίνοντας οι ίδιοι στην αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση-έκκληση τονίζεται ότι "η ταυτότητά σας θα προστατευθεί". Ακόμη όμως και αυτά τα ελάχιστα τηλεφωνήματα αποδείχτηκαν αστεία, αφού, όπως ανέφεραν στη "Μ" οι ίδιες πηγές, "περιέχουν ασάφειες και αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία", με αποτέλεσμα κανένα απολύτως να περιέχει αξιοποιήσιμα στοιχεία.


Η απογοήτευση των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ από τη μη ανταπόκριση των πολιτών είναι δεδομένη, τονίζουν όμως ότι αυτό συνδέεται με τη νοοτροπία του λαού. "Στη Μεγάλη Βρετανία παρόμοιες εκκλήσεις της Σκόντλαντ Γιαρντ βρίσκουν τρομερή ανταπόκριση στους πολίτες. Σκεφτείτε ότι στο πρόσφατο περιστατικό με τις πέντε δολοφονίες ιεροδούλων μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που η Σκόντλαντ Γιαρντ έβγαλε την ανακοίνωση καταγράφηκαν 5.500 τηλεφωνήματα και 1.000 ηλεκτρονικά μηνύματα".


Το μεγαλύτερο άγχος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι πότε η οργάνωση που πραγματοποίησε το χτύπημα με ρουκέτα στο καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο επί ελληνικού εδάφους θα βγάλει την προκήρυξή της.


Η μη ύπαρξη προκήρυξης αγχώνει ιδιαίτερα την ηγεσία της ΕΛΑΣ, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η οργάνωση να έχει ετοιμάσει και δεύτερο χτύπημα και να δώσει μία προκήρυξη.


Κυρίως, όμως, δεν της επιτρέπει να κινηθεί όσο γρήγορα θα ήθελε και να προχωρήσει τις έρευνές της. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει "αποτύπωμα" της οργάνωσης.

Μικρός, χαρούμενος ρουφιάνος σε kinky καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: