8 Ιουν 2009

Μια αλληλουχία σατανικών συμπτωματικών συμπτώσεων

Δεν το συνηθίζω να τραβάω φωτογραφίες, πολλώ δε μάλλον να τις κρατώ επί μήνες στον υπολογιστή μου. Δεν συνηθίζω να βλέπω τηλεόραση, πολλώ δε μάλλον ειδήσεις στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης - ΤV 100. Ουτε συνηθίζω να έχω κάπου παραδίπλα πρόχειρη τη φωτογραφική μηχανή, τα δε αντανακλαστικά μου συνήθως είναι αργά, και σπανίως προλαβαίνω να πατήσω freeze ώστε να απαθανατίσω μια τηλεοπτική εικόνα που μου φαίνεται άξια λόγου. Ωστόσο, στις 24 Φεβρουαρίου του 2009 όλα αυτά τα πράγματα που δεν συνηθίζω έγιναν. Κι η φωτογραφία παρέμενε στο σκληρό μου δίσκο επί μήνες, περιμένοντας μια ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί. Θα μου πεις, τι φταίει κι ο κ. Παπαδημούλης;

11 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Αχχχχχχχχ, με τον μπόνο μας μπαίζεις;

ΠανωςΚ είπε...

Οχι σκυλάκο μου, να τον διασκεδάσω θέλω απλώς. Στην τελική, αναμενόμενο τ' αποτέλεσμα. Ουτως ή αλλως είτε με έναν, είτε με δύο, είτε με τρεις, τα προβλήματα θα λυθουν, αν λυθούν δηλαδή, στο δρόμο...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ψές το βράδυ, οι ΜΑΤατζήδες που φύλαγαν τα κεντρικά γραφεία του ΛΑΟΣ στην Αθήνα, στην οδό Καλιρρόης, χοροπήδαγαν απ' τη χαρά τους μέσα στην κλούβα.

ΠανωςΚ είπε...

Pig dance!

Θανάσης Πλεύρης είπε...

ΠάνωΚ. στους δρόμους θα λυθούν τα προβλήματα αλλά ο Θανασάκης ο Πλεύρης θα γυρνάει στις Βρυξέλλες και το παρεάκι του χοροπηδάει. Γιατί στην ουσία μόνο αυτοί κέρδισαν και όχι οι Πασόκοι. Α! και ο Τρεμόπουλος που το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Αν είναι να γίνουμε ΗΠΑ που θα δίνουμε στον κάθε Μπους λευκή επιταγή με την αποχή μας δε θα μας φταίει κανείς μετά.

ΠανωςΚ είπε...

Αγαπητέ Θανάση Πλεύρη: Δεν διαφωνώ καθόλου. Και δεν γνωρίζω καμία αποχή "μας". Γνωρίζω την αποχή "τους".

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

εγώ, πάλι, γνωρίζω και την απόχη τους. Αυτή με την οποία ξαμολύθηκαν για να μας ξαναπιάσουν κι όσοι άλλοι των μεγάλων κομμάτων "γύριζαν - και δυστυχώς θα ξαναγυρίσουν - στις Βρυξέλλες" για να ψηφίζουν ακόμα μεγαλύτερη κατάλυση των εργατικών κατακτήσεων, ακόμα μεγαλύτερους μισθούς για την αφεντιά τους, και ακόμα βαρύτερη καταδίκη της επόμενης γενιάς εργαζομένων.

Και, πράγματι, στην ουσία, ΛαΟΣ και Οικολόγοι-Τρεμόπουλου είναι οι μόνοι κερδισμένοι. Μόνον που οι πρώτοι ό,τι κέρδισαν το κέρδισαν με τις δικές τους πλάτες και τα λάθη των άλλων κομμάτων, ενώ οι δεύτεροι ό,τι κέρδισαν το κέρδισαν με τις παραπλανητικές δημοσκοπήσεις που τους έδιναν πλαστά ποσοστά και την προώθησή τους από όσους νόμιζαν ότι επωφελούνται με την άνοδό τους.

ΠανωςΚ είπε...

Κατερίνα, ο ΛΑΟΣ μπαίνει σε περίεργη ατραπό, διότι έχει αρχίσει να πλέκει το σενάριο "συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ, αρκεί η ΝΔ να αλλαξει πολιτική στο μεταναστευτικό και στην εγκληματικότητα". Είμαι περίεργος να δω πώς θα εξελιχθεί αυτή η σχέση, αν και πόσο δηλαδή θα ΛΑΟΣποιηθεί η ΝΔ. Για τους Οικολόγους, δεν ξέρω τι να πω... Εδώ θα είμαστε και θα τους αποτιμήσουμε. Εμένα δεν με πείθουν πάντως.


Για την αποχή γενικότερα, ήθελα να πω κάτι: Δεν υπάρχει μία αποχή, αλλά πολλών ειδών. Η πάγια αποχή πχ των αναρχικών (σεβαστή, αλλά διαφωνώ), του ΚΚΕ (μ-λ), των πολιτικοποιημένων αλλά μπουχτισμένων, και η απολιτίκ αποχή φυσικά, κτλ. Και δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, όσο το λένε. Η αποχή απ' τα κοινωνικά δρώμενα και τους αγώνες, ναι, αυτή είναι πρόβλημα...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Γιατί περίεργη; Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ο φυσικός χώρος τους; Σπλάχνο από τα σπλάχνα της δεν είναι ο Καρατζαφέρης; Kαι σε ό,τι αφορά στις μελλοντικές "προαπαιτήσεις" του ΛαΟΣ για την συνεργασία του με την ΝΔ, αυτό δεν οφείλει να πράξει μιας και μ' αυτά τα συνθήματα κέρδισε τόσους ψηφοφόρους;

Όσο για την αποχή, έτσι είναι όπως την αναλύεις, αλλά μιας και τίποτα άλλο δεν φαίνεται να "συνετίζει" τα δύο μεγάλα κόμματα, νομίζω πως θα μπορούσε να φέρει αλλαγές αν ήταν γενικευμένη. Και, φαντάσου, πως το σκέπτομαι ακόμα κι εγώ, που όχι μόνον υποστηρίζω την απλή συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την ένταξη σε κόμματα, με πολιτικές, εννοείται, προθέσεις και όχι για λόγους "βολέματος".

Argos είπε...

Μόνο με διψήφιο έβγαινε στα σίγουρα ο άνθρωπος...

ΠανωςΚ είπε...

@ Κ.σ-Μ. Προφανώς είχα πειστεί ότι η ΝΔ είναι του μεσαίου χώρου...

Αργε, ναι! Και να φανταστείς, νομίζω πως τότε δεν είχε ακόμη οριστεί η σειρά στη λίστα των ευρωεκλογών του ΣΥΡΙΖΑ...