3 Ιουν 2009

Ελλάδα δεν έχεις ταλέντο

Πήρε ο μυωπικός οφθαλμός μου κάπου στο διαδίχτυο μια έρευνα της εταιρείας Μανπαουερ περί της δυσκολίας των ελλήνων εργοδοτών να βρουν ικανό προσωπικό, το οποίο φυσικά ως σκεπτικό και μόνον μια άλφα αλγεινή εντύπωση την προκαλεί, στην εποχή της κρίσης, των απολύσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και όλων των υπόλοιπων πραγμάτων που λένε και ξαναλένε διάφοροι αριστεροί, αναρχικοί, σοσιαλδημοκράτες και θαμώνες καταστημάτων με ινδικά χοιρίδια, μέχρι που έβγαλε μαλλιά η γλώσσα τους, και τα κάνανε χωρίστρα και στο μετέπειτα κοτσίδα, εντούτοις ουδείς εκ της σιωπηλής λαϊκής μάζας seems to give a fuck.
Αμα θέτε, τραβάτε εδώ να διαβάσετε λεπτομέρειες σε πιντιέφ αρχείο. Εγώ θα σταθώ στο εξής: "Δυσκολία αντιµετωπίζει το 37% των ελλήνων εργοδοτών στην κάλυψη διαθέσιµων θέσεων εργασίας, όπως αποκαλύπτει η «Έρευνα για την Έλλειψη Ταλέντων 2009» της Manpower, η οποία πραγµατοποιήθηκε κατά το διάστηµα Ιανουάριος –Μάρτιος 2009, σε δείγµα 750 εργοδοτών".
Και θα κάνω κόπι πέηστ αυτό, ως μια μικρή κοινωνική προσφορά στον περαστικό αναγνώστη αυτού του ιστολογίου:

Οι πιο δυσεύρετες ειδικότητες 2009
1. Στελέχη Πωλήσεων
2. Τεχνικοί (κυρίως παραγωγής /
λειτουργίας και συντήρησης)
3. Γραµµατείς όλων των
βαθµίδων & Προσωπικό
Υποστήριξης Γραφείου
4. Λογιστές και
Χρηµατοοικονοµικοί
Υπάλληλοι
5. Προσωπικό ΙΤ (κυρίως
προγραµµατιστές / developers)
6. Εργάτες
7. Πτυχιούχοι Μηχανικοί
8. Προσωπικό Εστιατορίων και
Ξενοδοχείων
9. Διευθυντές Πωλήσεων
10. Εξειδικευµένοι Τεχνίτες

Κι ένα γαμωτάσματα, απ' τους Μάγκαζιν, το Μόντελ Γουόρκερ.




5 σχόλια:

MenieK είπε...

Έχοντας κάποια εμπειρία με ερωτηματολόγια, που (λίγο φιλότιμο αν έχεις) σε αναγκάζουν να πετάξεις την έρευνα (δεν μπορείς να φανταστείς τι βγαίνει στις κρυφές ερωτήσεις, ελέγχου), να μου επιτρέψεις να αμφισβητώ πάααααρα πολύ τόσο την έρευνα της καλής εταιρείας όσο και τις απαντήσεις των ακόμη καλύτερων αφεντικών...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Θα διαφωνήσω με τον αποπάνω μου, παρά την προφανή εμπειρία του.
Δίκιο έχουνε οι εργοδότες όταν λένε πως δεν μπορούν να βρούν εργαζόμενο της αρεσκείας του.
Πού να βρείς πωλητή με πτυχίο πανεπιστημίου, που να φτιάχνει καφέ, να είναι πρόθυμος να δουλεύει 15 ώρες σερί, επτά μέρες την εβδομάδα, να έρχεται μία ώρα νωρίτερα για να σφουγγαρίσει και να φεύγει μία ώρα αργότερα για να τακτοποιήσει την αποθήκη, να μην θέλει διάλειμμα ούτε και άδεια;
Και φυσικά να είναι ξανθιά με ατέλειωτες γάμπες και πλούσιο μπούστο.
Βρίσκεις; Δεν βρίσκεις!

ΠανωςΚ είπε...

Βασικά και τα δύο ισχύουν. Είτε πρόκειται για μαγειρεμένα δηλαδη αποτελέσματα, προκειμένου να δημιουργήσουν μια "τάση" στην αγορά, αντί να την καταγράψουν, είτε πρόκειται απλώς για μια μπαλαφάρα δίχως νόημα διότι ο καλός εργαζόμενος σήμερα είναι αυτό που περιγράφει ο Σκύλος: με δεξιότητες, πτυχία, όρεξη για δουλειά, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς αντιρρήσεις... Χωρίς αξιοπρέπεια εντέλει.

MenieK είπε...

είδα το φως το αληθινό, όχι αλήθεια το είδα...

ΠανωςΚ είπε...

Μενιέκ! Μενιέκ! Πού; Πές μου κι εμένα, γιατί όσο κοιτάω απεδώ κι απεκεί μόνο το φως των σπορ βλέπω!