10 Απρ 2009

Αβάπτιστος Σκορδοπούτσογλου

Είμαι κουρασμένος και δεν είμαι και ο πρωθυπουργός για να βγουν διάφοροι να με δικαιολογήσουν.
Τρέχω για τη βάπτιση του μικρού υιού μου.
Διαφορετικά θα έχω πρόβλημα.
Δηλαδή δε θα το έχω εγώ αλλά ο μικρός παίκτης. Γιατί θα πρέπει να σας πω ότι στο ληξιαρχείο όσα χρόνια και αν περάσουν αν δε βαπτίσεις το παιδί είναι ο "Αβάπτιστος Σκορδοπούτσογλου". Με το όνομα έτσι;
Η απορία που μου δημιουργήθηκε εξ αρχής ήταν τι γίνεται στην περίπτωση που εγώ δε γουστάρω ρε παιδιά να το βαπτίσω το παιδί. Ξέρω 'γω έχω την άνεση να τον αφήσω να επιλέξει μόνος του τι σκατά θα κάνει με αυτό το θέμα αργότερα. Άθεος, βουδιστής, χριστιανός ότι σκατά θέλει. Απλώς να μην είναι φανατικός. Η απάντηση είναι απλή και απίστευτη για αυτήν την χώρα που επιμένω τελευταία να ονομάζω Φελλάδα.
Πέρα βέβαια από το ότι θα καταλήξουμε οικογενειακώς στο πυρ το εξώτερων, το όνομα του γιού μου θα είναι εις τον αιώνα τον άπαντα για τους δυσκοίλιους γραφειοκράτες "Αβάπτιστος Σκορδοπούτσογλου".
Γελάτε;
Μη γελάτε.
Φανταστείτε ένα παιδί που οι γονείς του επέλεξαν να μη το βαπτίσουν. Το φανταστήκατε;
Ακόμα;
Α! συγνώμη. Ωραία λοιπόν. Φανταστείτε τώρα να χρειαστεί ένα πιστοποιητικό γεννήσεως. Για μια απλή γραφειοκρατική δουλειά. Το πιάσατε τώρα; Καταλάβατε τι έχουν κάνει; Σε αναγκάζουν να πας να βαφτιστείς για να κονομήσουν αρχικά. Και να μεγαλώνει η πελατεία δευτερευόντως.
Ένας φίλος που είναι οικονομικός του στρατού, μου έχει πει πόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει αυτή η ιστορία στους στρατολόγους. Φανταστείτε να ψάχνεις για να καλέσεις στο στρατό τον "Αβάπτιστο Ψαρούκλα".
Μη γελάτε το πρόβλημα είναι σοβαρό.
Και τώρα που είπα στρατός να σας πάω αλλού.
Ξέρω ένα τύπο που είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά.

(Άνοιξα παρένθεση. Αυτό σημαίνει ότι θα αναφέρω κάτι άσχετο με την ιστορία αλλά σχετικό με τον Μάρτυρα του Ιεχωβά. Αν βαριέσαι να το διαβάσεις πάνε στο τέλος της παρένθεσης. Κάθε φορά που ακούω για μάρτυρας του Ιεχωβά μου έρχεται στο μυαλό ο πρίγκηπας της Ζαμούντα. Όχι ο Ζαμουντιανός δεν ήτο μάρτυρας του Ιεχωβά. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι θρησκεία είχε. Αλλάέχει την εξής σκηνή. Η κόρη του τύπου που είναι κάτι σαν τον Μακ Ντόναλντ και με την οποία είναι ερωτευμένος ο Έντι Μέρφι παίρνει χαμπάρι ότι ο Μέρφι είναι royal blooded. Το λέει στον πατέρα της που εκείνη την ώρα περιμένει στο σπίτι τον τύπο που της προξενεύει. Ο τελευταίος ήταν γόνος μιας οικογένειας που έφτιαχνε μια απίστευτη λακ για τα μαλλιά. Αργότερα έγινε γιατρός αυτός και ήταν στο ER. Λοιπόν ο πατέρας της έτσι ήθελε τελικά να δώσει την κόρη στον Ζαμούντα. Χτυπάει όμως η πόρτα και είναι ο λακ μαν. Ανοίγει ο μέλλων πεθερός του Ζαμούντα, τον βλέπει του χτυπάει την πόρτα στη μούρη και όταν τον ρωτάνε ποιός ήταν απαντάει με άνεση: "A jehobas whitness").

Έκλεισα την παρένθεση και συνεχίζω. Ο παίκτης λοιπόν αυτός έκανε εναλλακτική θητεία σε μια υπηρεσία σχετικά με σπίτια. Και με είπε κάτι το οποίο θας σας δώσω με κουίζ:

"Ποιος υπουργός πήρε έγκριση για ένα σπίτι που έχει σχετικά με ημιυπαίθριο έχωντας πειράξει τη φωτογραφία που είχε προσκομίσει ως αποδεικτικό με photoshop?"

Εδώ σας θέλω. Σιγά μη σας πω την απάντηση. Θα το πω μόνο στον Πάνω Κ.

Χαιρετώ.

11 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Πρίγκηπας της Ζαμούντα, ρουλζ, μπράδερ...

Σου θυμίζω τη διαφορα ΜακΝτόναλντζ - Κάτι σαν ΜακΝτόναλντζ:

Me and the McDonald's people,
we've got this little misunderstanding.
See, they're McDonald's.
I'm McDowell's.
They've got the golden arches.
Mine are the golden arcs.

Μη σου πω ότι θα πάω σπίτι σε λίγο και θα το ξαναδώ, χοχοχοχο...
Και κλείνοντας το αγαπημένο μου:
- Γκουντμόρνιγκ μάη νέημπορζ!
- Φακ γιου!
- Φακ γιου του μάη νεήμπορζ!

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

η ταινία kicks ass....

arsene είπε...

σαν το μπολεκ με το λόλεκ είστε εσεις οι δυο
χε χε χε

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Arsene η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει αν με αυτό θες να πεις κάτι καλό ή θες να μας τιμωρήσεις χρησιμοποιόντας τα μοναδικά κινούμενα σχέδια που εγκρίνει ο 902.

αρσεν είπε...

χα χα χα!
έλα ρε δείχνει μπόλεκ και λόλεκ ο 902? φαίνεται το κόμμα το σωστό...
για καλό το πα βρε, σας χαίρομαι!!!

ΠανωςΚ είπε...

Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα πάντως. Θα μπορούσε ο Αρσέν να μας συγκρίνει με την Σαμιωτάκη και τον Καλογήρου (και πάλι 902, τρελό τελεμάρκετιγκ με μαξιλάρια...)

demetrat είπε...

καλέ, θα βαφτίσετε το μικρό αβάπτιστο παίχτη;
δυστυχώς όλοι τα περάσαμε αυτά,και αναγκαστήκαμε γιά να μη δείχνουν τα παιδιά μας με φωτεινά φλούο βελάκια, να τα λαδώσουμε .
Αλλά τουλάχιστο γιά την τιμή των όπλων , πήγαμε και βρήκαμε μιά βουνοκορφή σε ένα χωριό, που ο παπάς έκανε τόσες χαρές που βάφτισε παιδί που παραλίγο να μας πληρώσει κιόλας.
Ουτε πολυέλαιοι ούτε τίποτα.
Ένα ξωκλήσι, ένας αηλιάς.
...................
Επίσης θέλουμε πασχαλινή φωτό με φαναράκι.
:)))

bunnysuicides είπε...

(α γι' αυτό έχεις χαθεί, είπα κ εγώ)
(απ' τη δικιά σου παρένθεση δεν κατάλαβα τίποτα)
δυο φίλοι μου είναι αβάπτιστοι. ο ένας είχε πρόβλημα με κάποιο καθίκι θεολόγο στο γυμνάσιο. ο άλλος τίποτα. βέβαια δεν έχουν πάει ακόμα στρατό.
αλλά ρε σκορδοπούτσογλου, αν είναι συνειδητοποιημένο το παιδί, δεν θα 'χει πρόβλημα. αλλ κ γενικά, νταξ, έχει προοδεύσει καπως η κενωνία.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Κούνελε αγαπητέ. Το πρόβλημα δε το έχει η κοινωνία πλέον. Στο κάτω κάτω χέστηκα για την κοινωνία διότι δε χρειάζεται να ξέρει και πολλά. Το θέμα είναι με τους λακαμάδες σε αυτό το κράτος.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Δλδ, άμα δεν τον βαπτίσεις και λέγεται Αβάπτιστος Σκορδοπούτσογλου, πιστεύεις ότι το πρόβλημα θάναι στο Αβάπτιστος; Κι όχι στο Σκορδοεπώνυμο; Αισιόδοξο σε βρίσκω...

MenieK είπε...

στο ληξιαρχείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να δεχτούν την απλή ονοματοδοσία... αλλά επειδή συνήθως σου βγάζουν την Παναγία βρες έναν δικηγόρο (εγώ χρειάστηκα δικηγόρο για να βγάλω τις άδειες του γάμου μου, αφού καμία επισκοπή, μητρόπολη, αρχιεπισκοπή και όλα τα σατανικά δεν δέχονταν -τότε στα τέλη της εξωτικής δεκαετίας του 80- να πάρουν τα μελλοντικά παιδιά μας και τα δυο επίθετα, θεωρώντας ότι δεν είναι σωστό και δεν δείχνω τον προσήκοντα σεβασμό στον -μελλοντικό- άντρα μου, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ωρυόταν δίπλα μου ότι αν συνεχιστεί αυτή η μλκία θα κάνει πολιτικό γάμο και τα παιδιά ΤΟΥ(μας) θα πάρουν μόνο ένα επίθετο το δικό ΜΟΥ!!!! )