6 Απρ 2009

Χάνομαι γιατί ρεμβάζω


Τελικά αποφάσισα ότι οι Κυριακές είναι όμορφες μόνο για τις εκδρομές. Αλλιώς, είναι η ιδανική μέρα για να αυτοκτονήσεις και να το ευχαριστηθείς. Εκτός αν έχεις να πλύνεις τρεις στοίβες πιάτα από το οικογενειακό τραπέζι, που συνήθως περιλαμβάνει έναν με δύο θείους (μετά των συζύγων), τους κολλητούς του μπαμπά (μετά των συζύγων), τους συμπεθέρους και δύο-τρία, στην καλύτερη, κουτσούβελα (αλλιώς ακυρώνεται και η ύπαρξη των συμπεθέρων).

Εκδρομές σε παραλίες απέραντες, αμμουδερές, πριν ακόμη ασχημονήσουν εις βάρος τους όλες αυτές οι ορδές με τις ξαπλώστρες και τα τζιπ. Και αν δεν καταλάβατε ακριβώς τη σχέση της παραλίας και του τζιπ, ίσως δεν έχετε βρεθεί σε κάποια από αυτές τις μεγάλες παραλίες της δυτικής Αχαΐας, τις οποίες οι γαιοκτήμονες και οι κάθε είδους νεόπλουτοι αγνώμονες της περιοχής, κυριολεκτικά οργώνουν με την τετρακίνηση κάνοντας γκελ ανάμεσα στους λουόμενους, για να μη περπατήσει η οξυζενέ οπτασία περισσότερο από ένα χαριτωμένο βηματάκι με το μιούλ-γοβάκι πριν πιτσιλίσει στο νερό.

Πριν με πείτε προκατειλημμένη και, ίσως, ρατσίστρια, θα σας ενημερώσω ότι ένα τέτοιο ακριβώς θηρίο έσκασε δίπλα μου πέρισυ τον Αύγουστο, και ενώ είχα απομακρυνθεί πάαααρα πολύ από τον υπόλοιπο κόσμο, που σημαίνει ότι διάνυσε όλη αυτή την απόσταση έχοντας βάλει στόχο εμένα, είμαι σίγουρη. Πιθανότατα να με πέρασε για πάσσαλο όπου θα έριχνε το λάσο να παρκάρει την αγέλη των ίππων του (είπαμε, είμαι και χυμώδης πολύ...).

Γι'αυτό, όλοι εσείς οι εραστές των ερημικών παραλιών, αρχίστε τις εξορμήσεις. Για κανένα δίμηνο ακόμη, προλαβαίνετε. Μετά, φτιάξτε το φραπεδάκι σας και πάρτε τα βουνά.

10 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Ουτε θάλασσες, ούτε βουνά
μόνος τριγυρνώ στης πόλης τα στενά!

Κάτω η φύσις, κάτω οι εκδρομές,
ζήτω της πόλης η μπόχα και οι οσμές!

Go_Go είπε...

Α, ναι, είχα ξεχάσει ότι υπάρχουν και κάτι μουτζαχετίν του τσιμέντου σαν και του λόγου σου.

Στην περίπτωση αυτή, παραιτούμαι από κάθε επιχείρημα.

ΠανωςΚ είπε...

Ξαπλώνω στην άσφαλτο
στο καυτό τσιμέντο
μουτζαχεντίν που βαράει φαλιμέντο
να βάλω τρίποντο; μου φωνάζουν βάλτο!

(απ' την ποιητική μου συλλογή "Ιστορικό προτσές και μυγοχέσματα")

Go_Go είπε...

Σ'έπιασε η άνοιξη βλέπω. Γουστάρω.

(Μόλις τυπωθεί στείλε τη δωρεά στις βιβλιοθήκες να ξεστραβωθεί ο κόσμος)

doctor είπε...

Τζιπ στις παραλίες.

Μήπως να βάζαμε νάρκες και να βιντεοσκοπούσαμε χολιγουντιανές ανατινάξεις;;;

Συμφωνώ απολύτως με τον τρόπο σκέψης σας και αυτό ακριβώς ακολουθώ στην ζωή μου.

Φεύγω όταν οι άλλοι έρχονται και έρχομαι όταν οι άλλοι φεύγουν.
Το Πάσχα θα την περάσω φίνα στην Αθήνα και αμέσως μετά θα πάω ταξίδι, άνετα και όμορφα!

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Δόκτωρα δεν έχεις άδικο. Απλώς είναι να μην τύχεις στο μποτιλιάρισμα που δημιουργούν αυτοί που έφυγαν αργότερα για διακοπές για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα που δημιουργούν όσοι φεύγουν για διακοπές.
Go-Go πρέπει να σου πω ότι σταμάτησα να πηγαίνω στη Χαλκιδική (που ως γνωστών σαν αυτή δεν έχει) όταν πήγα σε μια ΑΔΕΙΑ παραλία και όταν πήγα να κάτσω σε μια καρέκλα ο σερβιτόρος μου είπε:

"Συγνώμη αλλά αυτές είναι ρεζερβέ".

Η μεγαλομανία και μαλάκινση το Έλληνα σε όλο της το μεγαλείο. Τι τον θες ρε παιδάκι μου τον σερβιτόρο στην παραλία; Γιατί μεταφέρεις την καφετέρια στην παραλία;

Γι' αυτό...βουνό και άγιος ο Θεός.

Go_Go είπε...

Γιατρέ μου, δεν ξέρω τί θα κάνετε το Πάσχα, αλλά Δεκαπενταύγουστο μη διανοηθείτε και το κουνήσετε από τη μητρόπολη.

Βρε Γιάννη, τί την ήθελες την καρέκλα; Στην παραλία πας για βουλιάξεις στη ζεστή άμμο (αδιάψευστος μάρτυρας τα μαλλάκια μου που δεν καθάριζαν από την άμμο, καθώς φρόντισε να με φυτέψει κατακόρυφα ένας φίλος).

MenieK είπε...

Γμτ!!! δεν σε πέτυχα, εκείνη τη μέρα, ε???

Go_Go είπε...

MenieK, αν υποψιαστώ ότι κυκλοφορείς τζιπάτη με δεκάποντο στην παραλία, θα πω να με θάψουν επιτόπου (στην άμμο) και να στήσουν και σταυρό.

MenieK είπε...

Δλδ, τι φαντάστηκες? ότι πάω πουθενά χωρίς του μιούλ(ικο)? Και τι επιπλέον φαντάστηκες ότι εγώ στην παραλία δεν είμαι η απολύτως τζι(α)πατη?
τσ, τσ, τσ, καλή μου γκόου γκόου, με απογοητεύεις :-)
Υ.Γ. ο σταυρός δίπλα στη δική μου ημισέλινοκαρότο παρακαλώ