5 Σεπ 2008

Ο φαταούλας....

Έρχεται. Ήρθε. Έφτασε. Είναι εδώ...



ή αλλιώς....

"Με λένε Google και θα τα φάω όλα".

Μα όλα;;; (προσθέστε ένα τόνο αγανάκτησης και έκπληξης)

εδώ χάμω είναι

5 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Τι Γκέιτς, τι Γκουγκλ.
Ολα τα γκαγκά έχουν και ένα γκου. Γκαργκάνας, Γκαργκαμέλ, Γκαραμανλής.
Αγκου.
(ηλίθιε, τώρα αυτό το ονομάζεις σχόλιο;).

kostasK είπε...

ΠάνωςΓκ,kostasΓκ, ΓκT (GT)...:))))

Πάντως ο browser τα σπάει.Έχει πολύ καλή διαχείριση της μνήμης, πράγμα που μου την έσπαγε πολύ στον firefox.Αλλά θα αρχίσω να τον χρησιμοπιώ λίιιιγο αργότερα,μέχρι να διορθωθούν κάτι bugs που πάντα υπάρχουν στην αρχή.

GT είπε...

Ας μην ήταν τόσο μαλάκας ο firefox 3 και θα τα λέγαμε. Δυστυχώς θα του δώσω μια ευκαιρία. Κυριώς γιατί, όπως όλες οι εφαρμογές της, τα σπάει. Και μου τη σπάει....

Ανώνυμος είπε...

Με γεια το refurbishing. Είναι πολύ καλό και αποδεικνύει πόσο καλοί προγραμματιστές είστε (το δεύτερο είναι ειρωνία προς εμένα που είμαι άσχετος τελείως και αυτό φαίνεται και στο μπλογκ μου που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ).

Η Google αναδεικνύεται σε παντοκράτορα του διαδικτύου. Είναι πολύ μεγάλη η συσσωρευμένη εξουσία που σημαίνει αυτό το πράγμα, για να μην ανησυχούμε. Το "don't be evil" των δύο συνιδρυτών της προέρχεται από τον κόσμο των "χάκερ" (πνευματικών δημιουργών του ψηφιακού κόσμου), από τον οποίο έχουν καταβολές, ωστόσο στο μέτρο που η Google είναι ένα τεράστιο εταιρικό μόρφωμα, θα κυβερνιέται από τους μετόχους της με βάση το κέρδος.

Και ολίγα που έγραψα σε άλλο μπλογκ :

Η άδεια με την οποία εκδίδεται το chrome είναι bsd like

http://en.wikipedia.org/wiki/BSD_licenses

Αυτό σημαίνει πως όποια βελτίωση συνεισφέρει ο χρήστης ουσιαστικά αποτελεί κοινόχρηστο αγαθό (με τη μόνη διαφορά ότι πρέπει να αποδίδεται στο χρήστη ως δημιουργό). Έτσι η εκάστοτε εταιρεία, εδώ η Google, μπορεί να ενσωματώνει την αλλαγή στο google chrome, το οποίο να εκμεταλλεύεται εμπορικά τελείως ως δικό της. Οι bsd άδειες επικρίνονται έτσι από τις κοινότητες ελεύθερου λογισμικού ότι απλώς προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια στις πολυεθνικές χωρίς να αφαιρούν από τα συνεργατικά λογισμικά τα χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού προϊόντος (πχ. η Google οποτεδήποτε μπορεί να “κλείσει” το chrome και να το πουλάει ή να επιφέρει λιγότερο δριμείς αλλαγές). Δεν είναι τυχαίο ότι τις bsd άδειες χρησιμοποιούν κυρίως εταιρείες, όπως η APPLE ή η Microsoft. Κοινώς ψάχνουν για μαλάκες στις γαλέρες τους.

Εγω θα πρότεινα να δοκιμάσουμε το chrome αλλά να μείνουμε στο mozilla firefox. Μολονότι οι άδειές του έχουν δεχτεί επικρίσεις από το FSF, είναι πιο κοντά στις GPL άδειες (πχ Linux) που πληρούν τα εχέγγυα ότι θα είναι τώρα και πάντα ελεύθερο και ότι οι συνεισφορές των κοινοτήτων δε θα γεμίζουν τις τσέπες των αφεντικών.

http://en.wikipedia.org/wiki/Firefox#Licensing

ΠανωςΚ είπε...

Ινλαβγουίδλάιφ: Φχαρστούμε, αλλά δεν είμεθα καλοί προγραμματιστές, καλοί απατεώνες είμαστε. Την ταμπλέτα έτοιμη τη βρήκα, και απλά την έβαλα πάνω στην παλιά. Εγώ με τη χουτουμουλού ουτε μπολντ δεν ξέρω να κάνω.

Επί της ουσίας, αυτά που λες εκφράζουν την ανησυχία μου. Ελα μου όμως, που όπως λέει και ο φίλος μου ο GT, ο μοτζίλας 3 μας βγήκε λίγο φόλα... Βέβαια εγώ παραμένω πιστός στο μοτζίλα 2. Είπαμε, είμαι συντηρητικός άνθρωπος, δεν με αρέσουν οι ριζικές αλλαγές...