4 Ιουν 2012

Ενα βιβλίο που δεν πρέπει να χάσει κανείς
(εκτός από το συγγραφέα που τα 'χει χαμένα)

Σκεφτόμουν κάτι ευτελές, του στιλ ότι το πιπέρι, η ρίγανη και η πιπεριά όταν την κόβεις να τη βάλεις στην ντοματοσαλάτα μυρίζουν καλοκαίρι, εντάξει, μπορεί να σκεφτόμουνα και γκόμενες, δεν έχει σημασία, όταν ξαφνικά εμπνεύστηκα το περίπου χιλιοδιακοσιοστό βιβλίο μου, που δεν θα γραφτεί ποτέ, με τίτλο: "Αντίσταση, ερωτας, χολέρα και καριέρα στα χρόνια του τσιπρισμού -  Ο Πάσχος, ο Μπάμπης και τ' απόκρυφα (αρχεία;) της ΣΙΑς".

Ακολουθεί περίληψις:

2013 - Το μοβόρικο φάντασμα του τσιπρισμού όχι μόνο πλανάται πάνω από αλλά έχει αποπλανήσει όλη την Ευρώπη αλλάζοντάς της τα πετρέλαια με Βενεζουέλας και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι αιμοδιψείς βρικόλακες της αριστεράς, πρώην δούλοι, έχουν ρουφήξει μέχρι το μεδούλι το βιος των αθώων, τίμιων, δουλευταράδων πλουσίων αφεντικών. Στις τράπεζες οι δανειολήπτες πίνουν μπάφους με τους διευθυντές και τους ληστές των τραπεζών και το χρηματιστήριο αυτοκτονεί με δηλητήριο. Τα ρεσό έχουν τεθεί εκτός νόμου, οι άνδρες των ΜΑΤ παροπλισμένοι αλλά ουχί αφοπλισμένοι, ομού με τους ασφαλίτες που δουλεύουν στο πλευρό της αντιστασιακής αντεπαναστατικής αντιτσιπρικής ολιγαρχίας, σχηματίζουν λαολίμνες διαδηλωτών που καθημερινά διαδηλώνουν στο πεζοδρόμιο ή σε ειδικά διαμορφωμένη από τον Καμίνη λωρίδα διαμαρτυρίας και συγκρούονται με τις καθεστωτικές δυνάμεις, νέους και νέες, συντρόφους και συντρόφισσες, άλλους και άλλες, μουσάτους και μουσάτες, που κραδαίνουν καδρόνια, σχηματίζουν αλυσίδες, κρατούνε πανό και σμαρτφόν, πετάνε πέτρες, μολότοφ, αυγά και γιαούρτια υπερασπιζόμενοι το κτίριο της Βουλής, εντός του οποίου η τσιπρική πλειοψηφία συνεχίζει το καταστροφικό εκδημοκρατικό αντιελιτίστικό της έργο. Ομως η πληττόμενη πλουτοκρατία που της πλήξανε τα συμφέροντα και της πληγώσανε την πλήξη δεν έχει πει την τελευταία της λέξη: τρεις ολοφάνερα πράκτορες, υπερήρωες, υπερνίντζες, ο Αλαφού ο ζαμαφού, ο Μπομπ ο μάστορας της κατασκευής και ο Αρης ο Ψυχ, είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση. Το τι γίνεται μετά απλώς δεν περιγράφεται (γιατί βαριέμαι).

Είπαν για το βιβλίο και για το συγγραφέα:
"Πρόκειται για ένα αρτιο, φουτουριστικό, εσκατολογικό μυθιστόρημα, το οποίο άμεσα θα συμπεριληφθεί στη διδακτέα ύλη των σχολείων". Γ. Βαρεμένος - υπουργός Παιδείας.

"I Panws_Κ! Panws_K rulez! Panws_K FTW! He's an animal, a party animal". Κιμ Καρντάσιαν, στον λογαριασμό της στο τουίτερ. (η συνοδευτική γυμνόστηθη φωτογραφία της Κιμ με τον ολοτσίτσιδο συγγραφέα κόπηκε από τη λογοκρισία)

"Η παλαβή, ανεύθυνη αριστερά σε όλο της το μεγαλείο". Πάσχος Μ., πολιτικός πρόσφυγας. 

3 σχόλια:

kalo paidi alla... είπε...

Κρίμα που παρατάς την ιδέα...θα έκανε πατάταγο το βιβλίο!

μεστ απ είπε...

Μέχρι να τελειώσουν οι βιβλιοκριτικές αναρωτιόμουν τι θα έχει να πει για όλα αυτά ο Μάσχος Π., αλλά με κάλυψες.
Εγώ έχω να πω απλά πως, αφού άρεσε στην Κιμ, εγώ θα το αγόραζα. Έτσι απλά, προβατικά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τους μπάφους στην τράπεζα τα σπασε!