25 Απρ 2011

Ενα τουίτ σε επιμήκυνση

Μία απ' τις μεγαλύτερες ήττες που έχουν φάει οι έλληνες μπλόγκερ -κι ας μην το ξέρουν, ας μην το παραδέχονται- οφείλεται σε αυτογκόλ. Παλιά διαδίδανε μεταξύ τους κείμενα άλλων μπλόγκερ, τα συζητούσαν, διαφωνούσαν, καβγαδίζανε, μπαζάρανε κείμενα του φούφουτου, του μίτζουρα, του χλιμίτζουρα, του ποκοπίκου, του φιρφιρίκου, της σάρας, της μάρας, μέχρι που ήρθε και το κακό συναπάντημα, όπου κακό συναπάντημα οι λογής λογής επώνυμες πένες (δημοσιογραφικές, συνήθως, οι οποίες φιλοξενούνται είτε στις ονλάιν εκδόσεις των εφημερίδων είτε σε νέα εγχειρήματα με παλιά συστατικά, κυρίως τηλεοπτικά, βλέπε protagon) και ξάφνου οι μπλόγκερ μπαζάρουν, τουιτάρουν, κάνουν σέαρ και λάικ (μαζικά) ό,τι πει η χι επώνυμη πένα, αποδεχόμενοι με τον τρόπο αυτό -ακόμη κι αν προσπαθούν να την απορρίψουν- την πραγματικότητα έτσι όπως την ορίζει η επώνυμη πένα.
Είναι φορές που νομίζω ότι τον κάθε Πάσχο οι ίδιοι οι μπλόγκερ τον κάνανε αυτό που είναι σήμερα. Κι αυτό, όπως λέμε είς άπταιστον τουιτερικήν, είναι #fail.

4 σχόλια:

arnitiko είπε...

Πολύ καλά τα γράφεις ΠανωΚάτε. Και η πλάκα είναι ότι αυτές οι επώνυμες πένες γράφουν μόνο μαλακίες. Κάποιοι από αυτούς -το καταλαβαίνεις- θα μπορούσαν να γράψουν καλά. Αλλά είναι εγκλωβισμένοι στο ίδιο τους το επώνυμο και καταδικασμένοι από αυτό να γράφουν μόνο μαλακίες. Έκανα τεστ στο εαυτό μου διαβάζοντας κείμενα και αποφεύγοντας να δω την υπογραφή. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεφύγουν. Τα στόματα και τα χέρια τους είναι γεμάτα σκατά, το ίδιο και τα κεφάλια τους.
Έχω όμως και μια υποψία να σου γράψω. Νομίζω ότι ορισμένοι από αυτούς -βαριά άρρωστοι, πρεζόνια του εσχάτου είδους- γράφουν κι από κανένα κείμενο με ψευδώνυμο. Όχι ότι σ' αυτά γράφουν τίποτα φοβερό. Τρίχες. Απλά περιορίζουν τη μπουρδολογία τους και ίσως για λίγο, αυτό τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι κάνουν κάτι επαναστατικό.
Πρέπει να σου 'χω πει ότι μία φορά παρασύρθηκα και μπήκα σε ιντερνετικό διάλογο με μία “επώνυμη πένα”. Τραγωδία...

Ανώνυμος είπε...

Μα πόσο σωστός είσαι!

ΠανωςΚ είπε...

Αρνητικέ & silentcrossing, ευχαριστώ για το σχόλιο, να με συμπαθάτε που δεν απάντησα νωρίτερα, αλλά τρεχάματα...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

ΠάνωςΚ,
να το κάνεις συχνότερα - είναι σπάνια περίπτωση να σχολιάζει τόσα απλά και κατανοητά ένας κριτικός νους ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

Μήπως σε έχουν μαγέψει αυτά τα εργαλεία του ...σατανά, τα λεγόμενα και μέσα κοινωνικής υβριδίωσης - ωχ! συγγνώμην, δικτύωσης ήθελα να γράψω -, και βγήκες από τον ίσιο δρόμο του μπλόγκινγκ;

υ.γ.
Έχετε προσέξει πόσο χρήμα έχει ρίξει το τουίτερ στην ευθεία και γκρίζα διαφήμισή του;