14 Μαρ 2011

Κάνε παιδιά να δεις καλό

Πήγε η Άφρο να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας στο ΙΚΑ.
Αμ δε.
Όχι.
Δεν ρε παιδί μου πως το λένε.
Γιατί όμως;
"Δε συμπληρώνεις ρε κοπελιά τα ένσημα πως να το κάνουμε τώρα;"
"Κάτσε ρε φίλος. Δούλευα κανονικά, δεν έχασα τη δουλειά μου και τις εισφορές μου κανονικά τις έδινα."
"Ναι κοπελιά αλλά..."
"Αλλά τι;"
Να μη τα πολυλογώ.
Η Άφρο έχει μείνει πλέον χωρίς ασφάλεια. Και αυτό γιατί έκανε ένα παιδί και πήρε άδεια λοχείας.
Ναι.
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε. Δε συμπληρώνει τα ένσημα γιατί αυτά που έπαιρνε από τον ΟΑΕΔ είναι μόνο για τη σύνταξη και όχι για την ασφάλεια της. Όπως καταλάβαμε όταν το ψάξαμε λίγο το θέμα, την προηγούμενη φορά στον μεγάλο μας γιο δηλαδή, τα ένσημα που απαιτούνταν για να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας ήταν λιγότερα. Νομίζω 50. Από τότε, και κάθε χρόνο, τα ένσημα που χρειάζονται για να θεωρηθεί ένα βιβλιάριο υγείας και επομένως να έχεις κοινωνική ασφάλεια αυξάνονται. Δυστυχώς μέσα στη σύγχυση μου δε συγκράτησα τον ακριβή αριθμό που χρειάζονται τώρα, είναι όμως σίγουρα πάνω από 65.
Πολλά πράγματα μου είπε ο diama15.
Και γι αυτό τον ευχαριστώ πολύ όπως και τον doleross. Και αυτός προσπάθησε να με διαφωτίσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διάθεση να αναλύσω ότι πληροφορίες συγκέντρωσα. Ο λόγος είναι απλός. Είναι τόσο συγκεχυμένα μέσα στο συγχυσμένο μυαλό μου που ενώ είναι μάλλον απλό να εξηγηθεί ειλικρινά δε μπορώ να τα βάλω σε μια σειρά. Ήθελα απλώς μέσα από όποια δύναμη έχει ένα ποστ όπως αυτό, να το κάνω όσο περισσότερο γνωστό μπορώ το θέμα. Έτσι ώστε αν κάποιος είναι στην ίδια φάση με εμάς τώρα να ξέρει και να πάρει όποια μέτρα μπορεί.
Συμπέρασμα:
Η Άφρο δε θα μπορέσει να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας μέχρι τον Ιούνιο. Μέχρι τότε είναι φλου. Και επειδή είναι τα παιδιά στο δικό της βιβλιάριο θα είναι και αυτά στο φλου αν δε τα μεταφέρω σε εμένα. Επίσης δεν έχουμε ακόμα βγάλει άκρη με τα όποια επιδόματα δικαιούμαστε. Δε ξέρω τι μπορεί να βγει με το περίφημο κουπόνι του ΙΚΑ κλπ κλπ. Είμαι ακόμα στο ψάξιμο.
Σκατά. Στα μούτρα σας ηλίθιοι. Ας το κλείσω εδώ μη ξεφύγω πάλι....

4 σχόλια:

k2 είπε...

ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ;;
Ότι αυξάνονται κάθε χρόνο τα ένσημα που χρειάζονται για να ασφαλιστείς είναι το μόνο που ήξερα απ'όσα γράφεις. Το οποίο είναι από μόνο του απαράδεκτο. Εδώ κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας ανασφάλιστος, ακόμα και καθόλου να μη δουλεύει... Αλλά ζητάω πολλά, ε; Τι θέλω κι εγώ; Να γίνουμε Δανία του Νότου;
Δεν μπορείς να μεταφέρεις και σύζυγο και παιδιά στο δικό σου βιβλιάριο;
Τι να πω... κουράγιο!

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Σε ευχαριστώ πρώτα από όλα για τη συμπαράσταση.
Προς το παρόν ξέρω για τα παιδιά. Θα προσπαθήσω και για την σύζυγο, ενδεχομένως να μπορώ.

ggk είπε...

Ρωτήστε και αλλού. Το λογιστήριο του οργανισμού που εργάζομαι μου είπε ότι καλύπτουν και την ασφάλεια.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Σκορδό, με καθυστέρηση δες ετούτο

http://news247.gr/ellada/ika_thlefwno_xaroy_email_asfalismenos_twitter.826225.html