10 Σεπ 2010

follow me

βάλτε το τραγουδάκι να παίζει για να αρχίσουμε ναι;

Καιρό τώρα ήθελα να γράψω πέντε πράγματα που δε χωράνε σε 140 χαρακτήρες.
Μου αρέσει το τουήτερ παιδιά.
Και θα πρέπει για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τον ΠάνωΚ γιατί αυτός με μύησε σε αυτό.
Και ακόμα περισσότερο την πάιπερμαρου γιατί μου χάρισε την Μπλακμπεριά και μπορώ να μπαίνω από όπου θέλω στο τουήτερ. Οι περισσότεροι πάντως θα μου πουν ότι είναι μια μόδα και τίποτε παραπάνω. Μπορεί. Αλλά ας είναι. Μια φορά και ο Ioannis να ακολουθήσει τη μόδα αντι να τη δημιουργήσει.
Τι;
Δε τη δημιουργώ;
Έτσι λες εσύ...
Στο θέμα μας όμως μη ξεφεύγουμε. Λοιπόν πιάστηκα περισσότερο από κάτι που μου είπε ο dolerros στην αποκαλούμενη #themorningzone: "Skordoputsoglou Στη δική μου (σ.σ. γειτονιά) κάπως το κάνουμε ακόμα. Αν κ αν πεις καλημέρα σε άγνωστο σε κοιτάει περίεργα. :Ρ"
Το θέμα
συζήτησης ήταν οι καλημέρες που ανταλλάσουμε όλοι όσοι είμαστε όρθιοι από τις 7 παρά το πρωί.Είναι όντως περίεργο αλλά όλοι όσοι μπαίνουν στο τουήτερ χαιρετάνε. Οι καλημέρες το πρωί είναι καμιά 150αρια. Το θέμα είναι ότι με τα πολλά συνίθησα αυτό το πράγμα. Πλέον το πρωί αν δε πω καλημέρα στους θαμώνες της #themorningzone δε νιώθω καλά. Κάτι δε μου πάει καλά.
Α, και χωρίς παρεξήγηση να ξέρετε ότι το πρώτο τουήτ της ημέρας είναι κατά 90% στην τουαλέτα. Όσοι με κοροϊδέψουν γι' αυτό ζηλέυουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το έντερο μου και δε δίνω σημασία.
Βέβαια το ότι πάντα το πρώτο τουήτ είναι στην τουαλέτα δε σημαίνει αυτόματα κάτι για όσους μιλάω ειδικά εκείνη την ώρα.
Πάμε παρακάτω.
Τι μου αρέσει λοιπόν στην όλη ιστορία;
Ότι έχω γνωρίσει τον @moloch82 είναι ίσως το κυριότερο. Δε θα πω τίποτα. Δε χρειάζεται να πω εγώ. Διαβάστε. Δε μοιρολατρώ. Το έχω πει και στον ίδιο. Δε θέλω να προκαλέσω συγκίνηση. Και αυτό του το έχω πει. Αλλά δε γίνεται να μη θαυμάσεις ένα αγώνα αξιοπρεπή, δυνατό. Είναι και κάτι άλλο που του έχω πει. Ότι είναι πολλές φορές που δεν ξέρω πως να αντιδράσω σε αυτά που γράφει. Όταν κάποιος γράφει
"@Skordoputsoglou ποναει πολυ σημερα! Αυξητικος παραγοντας-->πονος στα κοκκαλα! Πιο πολυ απο το σαρκωμααα!"
Τι απαντάς;
Πατ πατ στην πλάτη, έλα μωρέ θα περάσει;
Όχι.
Κάνεις πλακίτσα μπας και ξεχαστεί;
Όχι.
Κάνεις τουμπεκί. Ακούς Έτσι βοηθάς εκείνη την ώρα.
Ξαναλέω δε μοιρολατρώ. Δε θα το έκανα ποτέ και όσοι έχουν διαβάσει ένα δυο από τις μαλακίες που έχω γράψει εδώ μέσα ξέρουν ότι το τελευταίο πράγμα που κάνω είναι να μοιρολατρώ.
Εδώ δε το κάνει αυτός. Έκανε πλάκα με τα μαλλιά που χάνει λόγω θεραπείας.
Φίλε σε θαυμάζω να το ξέρεις. Και σου αφιερώνω αυτό το τραγούδι να πούμε.

Γνώρισα επίσης πολύ ενδιαφέρον κόσμο. Τον @Argos_T για παράδειγμα. Η πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα από όλες αν και μου έφαγε τη δημαρχεία στο foursquer. Για να δείτε πόσο μου κρατάει μούτρα για την αντιπαλότητα στο δήμο είναι αυτήν την ώρα στον καφεναί, του έστειλα απάντηση αν με θέλει να πάω και αυτός αγοράζει αγρό.
Δε νομίζω ότι θα κάτσω τώρα να αναφέρω έναν έναν όλους όσους έχω γνωρίσει μέσα από το τουήτερ.
Το θέμα είναι ότι πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τι θα έκανα αν συναντούσα κάποιους από όλους αυτούς. Και σκέφτηκα ότι αυτό που λείπει για να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να πιούμε για παράδειγμα, είναι ότι δεν έχουμε κοινό παρελθόν. Με την έννοια ότι με κάποιους μπορεί να τα λέμε κάπου ένα χρόνο αλλά δεν έχουμε κοινές θύμισες στη ζωή. Δεν έχουμε περάσει δηλαδή πράγματα μαζί στο παρελθόν. Νομίζω ότι την απάντηση σε αυτό θα μου τη δώσει κάποιος που έχει πάει σε κάποια από τα open something που διοργανώνονται και δυστηχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω.
Μέχρι στιγμής συνάντησα από κοντά τον niko_Lios στη θύρα 5 στην Τούμπα σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ που χάσαμε και ήμαστε λίγο δύσκολα να μιλήσουμε γενικά όχι και μεταξύ μας και τον ZlatkoGR στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ παρέα με την φίλη Ανέφελη (που έστειλε μέιλ και εγώ με τα τρεξίματα μου την ξέχασα και πολύ στεναχωριέμαι. Της ζητώ συγνώμη αληθινά!).
Κάτι άλλο που μου αρέσει να κάνω είναι να διαβάζω τι γράφει ο κόσμος. Αν και αυτό που θα πω δε συνάδει με τα κοντά 6.000 τουήτς που έχω, είναι πολλές οι φορές που δε γράφω κάτι απλώς διαβάζω. Και αυτός είναι ο κυριώτερος λόγος για τον οποίο δε με νοιάζει και τόσο αν χάνω φόλουερς.
Α!Να κάτι που με παραξενεύει. Κάποια φορά είχε φάει ένα κοκομπλόκο το τουήτερ και είχαν χαθεί οι followers ολων. Κάποιοι είχαν αγχωθεί πολύ. Και νομίζω ο skoukios είχε πει ότι οι folowers δείχουν κάτι σαν το πόσο περνάς μέσα στο τουήτερ ή κάτι τέτοιο. Δε στεναχωριέμαι για αυτούς που χάνω σαν folowers. Δε γούσταραν ρε παιδί μου τις μαλακίες που έγραφα. ΟΚ. Τέλος. Μακάρι να ήταν έτσι και στη πραγματική ζωή.
Θα εξαιρέσω το koupepi2.
Το κάνω γιατί για οποιονδήποτε άλλον θα το καταλάβαινα. Εδώ δε το κατάλαβα. Δε ξέρω γιατί έκανε unfollow. Μα την Παναγία. Και την εξαιρώ γιατί θεωρώ ότι είναι εξαιρετική. Γνώση, γραφή τα πάντα. Τες πα. Αν είπα κάτι που την πείραξε συγνώμη ειδάλλως life goes on.
Ξέφυγα όμως.
Το θέμα ειναι η αληλεγγύη. Υπάρχει μια περίεργη κατάσταση. Αν στη ζωή πεις ότι έχεις πρόβλημα με κάτι μπορεί να μη σου δώσει κανείς σημασία. Στην εικονική οικογένεια του τουήτερ είναι όλοι έτοιμοι να σε ακούσουν. Δε ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Μάλλον στην κακή εποχή που ζούμε ο καθένας έχει τα δικά του και δε θέλει να φορτώνεται με καινούργια. Στη ζωή πρέπει να βγεις παρά τη κούραση της ημέρας να πιείς κάτι με τον άλλο και να κάτσεις να ακούσεις όσα έχει να σου πει. Κακώς δεν είμαστε διατεθημένοι να το κάνουμε. Στο τουήτερ ο καθένας από τον υπολογιστή του κάνει ένα κλίκ, ακούει και μετά μπορεί να τον κλείσει και να την πέσει για ύπνο.
Εγώ επειδή είμαι μαλακάκος από τη φύση μου είμαι έτοιμος να ακούσω τον καθένα και να μιλήσω για κάτι. Ακόμα και αν έχω δουλειά αφιερώνω έστω πέντε λεπτά γιατί θεωρώ ότι ΟΚ μωρέ έχω λίγο δουλίτσα αλλά αν πω μια καλή κουβέντα στην ironbeak που περιμένει παιδί αλλά πρέπει να μείνει στο κρεβάτι για κανά 4άρι μήνες αξίζει τον κόπο. Επίσης θερώ πολύ καλή ιδέα της αφεντομουτσουνάρας μου τη δημιουργία της ultimate father list. Και εξηγώ
Σε ότι έψαξα στο ιντερνέτι δε βρήκα πολλές αναφορές στο πως πρέπει να αντιμετωπίζει ένας άντρας τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή του ένα παιδί. Στη γυναίκα πολλά πράγματα βγαίνουν από ένστικτο. Επίσης οι ρόλοι ίσως μέχρι τώρα να ήταν διακριτοί. Σήμερα δεν είναι.
Επομένως οι πατεράδες πρέπει να ενωθούμε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Μέχρι τώρα είμαστε λίγοι εκλεκτοί και τυχεροί. Και για να σας δώσω να καταλάβετε:
  1. doleross
    Έχει ένα αγόρι που τον ξυπνάει νωρίς το πρωί. Είναι η δικαιολογία του τα πρωινά όταν λείπει.
  2. herath72
    Ο Ηρακλής έχει μωρό.
  3. pitsikokos
    Έχει παιδιά μεγαλύτερα και εκφράζει καλύτερα από τον καθένα τον μπαμπά. Του έχω πει πολλές φορές ότι το 90% των τουήτ του θα ήθελα να τα είχα γράψει εγώ.
  4. theocoachΥπερήφανος για τον Μήτσο. Ο μικρός είναι το καλύτερο ξυπνητήρι.
  5. zagilas
    Εδώ έχω χάσει επεισόδια. Θα ήθελα να με ενημερώσει...
  6. DimKaravasilis
    Είχε άσχημες εικόνες από τον παιδίατρο. Μαλλον τα παιδιά του του έβγαζαν το λάδι κάθε φορά. Γενικά μου αρέσει να διαβάζω ότι γράφει. Και είμαι υπερήφανος που ένας άνθρωπος που έχει να κάνει στη ζωή του με παιδιά έχει γράψει για κείμενο μου ότι ήταν ότι καλύτερο έχει διαβάσει...
  7. constantnos
    Έχει δυο παιδιά. Μικρά σε ηλικία. Όχι βρέφη.
  8. skoukios
    Έχει γιο στην εφηβεία. Θα φανεί χρήσιμος αργότερα.
  9. arkoudos
    Έχει την αρκουδίτσα!Η οποία έχει και profile στο τουήτερ!
  10. Arockaria
    Νέος μπαμπάς επίσης. Ίσως ο νεώτερος.
Νομίζω καταλαβαίνετε που το πάω έτσι;
Γενικά είναι περίεργη η κατάσταση. Για παράδειγμα στη συναυλια των U2 ήταν πολλοί αυτοί που μετέφεραν κλίμα. Είναι περίεργο να ξέρεις ότι αυτός που γράφει είναι τώρα εκεί και σου μεταφέρει τα πάντα.
Εγώ πάλι ως γνήσιος κάφρος μεταφέρω εικόνα από Τούμπα. Μόνο που επειδή πάντα έχει πολύ κόσμο (ΠΑΟΚ είσαι!) που έχει κινητό και είναι σε ένα μέρος πάντα το δίκτυο εκεί μπουκώνει. Ειδικά στο ημίχρονο που όόόόόόόλοι παίρνουν τηλέφωνα από εδώ και απο εκεί δύσκολα είσαι.
Πάντως λόγω του τουήτερ σταμάτησα να:
Βλέπω τηλεόραση.
Ειδικά ειδήσεις. Αφού εγώ έχω διαβάσει πάρα πέντε-χάρη στους χρήστες που ακολουθώ-ότι λένε αυτοί και πέντε. Τι ωραία που είναι η ζωή χωρίς ειδήσεις!Πολύ ωραία να είστε σίγουροι.
Καπνίζω
Εντυπωσιάστηκα με πόσοι ήταν μέσα που είχαν σταματήσει να καπνίζουν. Πήρα φόρα, γιατί το είχα στο μυαλό μου κιόλας και πέτυχε. Έχω να καπνίσω από την 1 Μαΐου.
Διαβάζω εφημερίδες
Σιχτίρ με την πάρτη σας.

Γενικά να είμαι πιο ήρεμος. Αυτό διαπιστώνω.
Το τουήτερ είναι χαλάρωμα. Ναι. Αυτό είναι. Υπάρχουν βράδυα που το ανοίγω έτσι για να πω καμιά μαλακία πριν κοιμηθώ και καταντώ να κοιμάμαι μετά από καμιά ώρα σκασμένος στα γέλια προσπαθόντας επίσης να μη ξυπνήσω τη Αφροξυλάνθη δίπλα μου.
Θα ήθελα να γράψω πολλά περισσότερα αλλά σήμερα μπήκα σπίτι μετά τις 7.30 και είμαι λοιώμα
Κάτι μόνο πριν κλείσω γιατί κάποιοι είναι και παρεξηγιάρηδες.
Όχι δεν αλλάζω το τουήτερ με τους φίλους που έχω εκτός αυτού. Και έχω.

ΥΓ @vpmech Στα 90 κάτι σταμάτησαν μεγάλε...όσο εσύ και ο άλλος ο εγκάθετος σου Antidrasex
και να προσπαθείτε να με σπιλώσετε δε θα τα καταφέρετε...
ΥΓ1 Υπενθυμίζω ότι είμαι τραγικά ανορθόγραφος και να με συμπαθάτε. Αν ο orthografos
διαβάσει το κείμενο, τη κάτσαμε...

10 σχόλια:

ανεστης είπε...

αν και because you are PAOK είσαι εντυπωσιακός στο οτι κατάφερες να δεις τους ανθρώπους πίσω απο τα avatars.
Μπράβο σου ρε φιλε.

@kkoolookk είπε...

πολύ καλό πόστ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είσαι ΠΑΟΚ... Πατέρας του Πάμπλο (από τον Γκαρσία ) και του μικρού ξανθού Θωρ... Γιατί η Σαλονίκη είναι στην καρδιά μας... Κ γιατί κάποια στιγμή θα το πιούμε το ρημαδοτσίπουρο, ρε ψυχή... Κ γιατί πάνω από όλα, το twitter είναι τελικά για όσους καταλαβαίνουν, όπως και στη ζωή, πως δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης... Απλώς σε οδηγεί το ένστικτο να επιλέγεις κ όχι να ακολουθείς απλώς... [CONTRABBANDO]

partaki είπε...

Αγαπάμε τουίτερ!Την καλημέρα μου.

k2 είπε...

Ρε συ, αλήθεια (εγώ δεν λέω "μα την Παναγία", γιατί θα πέσει φωτιά να με κάψει την άθεη), ήθελα να σου γράψω όταν σε έκανα unfollow κι είναι ειλικρινά το μόνο unfollow που κάπως μου έκατσε στον λαιμό, σαν να έλεγα σ'ένα (real-life) φίλο ότι ήθελα να είμαστε... λιγότερο φίλοι. Δεν είπες κάτι που με πείραξε, προς θεού (άντε, πάλι θα πέσει φωτιά να με κάψει), απλώς έγραφες πολύ και πολύ προσωπικά, κι εγώ σε γενικές γραμμές χρησιμοποιώ το twitter για να ενημερώνομαι. Κι επειδή έχω κόλλημα κι όποτε μπαίνω θέλω να κοιτάζω όλα τα τουΐτ που μου έχουν έρθει (να είμαι συνέχεια στο τουΐτερ δεν παίζει, δεν θα γράψω ποτέ τη διατριβή), δεν σε προλάβαινα! Γι'αυτό παρακολουθώ και τόσο λίγους (και πάλι πολλοί μου φαίνονται, μπορεί και να κάνω μερικά unfollow πάλι).
Πάντως μπαίνω και βλέπω μερικές φορές τι γράφεις-κάνεις, αλήθεια!
Αυτά.
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια (με τα οποία μ'έκανες να νιώσω ακόμα πιο ποταπή και τιποτένια :)).

Δημητρης είπε...

Τελικά φίλε το "μαζί" οπου και να είναι αυτό, είναι η μοναδική μας ελπίδα να θυμόμαστε οτι είμαστε ακόμα άνθρωποι. Σε ευχαριστώ

Αntidrasex είπε...

Αν δεν έμπαινε η Κ2 (aka koupepi2) να εξηγήσει, θα σου εξηγούσα εγώ γιατί το έχει συζητήσει μαζί μου. Απορώ πως δεν έχει κάνει και μένα ακόμα unfollow (ίσως γιατί την ξέρω καλύτερα-περισσότερο από εσένα).

Πάντως, αν επιθυμείς να συναντήσεις από κοντά κάποιους από το twitter, προχώρα. Εγώ συνάντησα κάποιους από τα μπλογκ. Στην αρχή υπάρχει ίσως μια μικρή αμηχανία, αλλά μετά κυλάει σαν ποτάμι το πράγμα.

ZlatkoGR είπε...

Είχα χάσει κι εκείνο το tweetup που είχε γίνει. Μήπως να ξανακάνουμε ένα τώρα που μπήκε φθινόπωρο;

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

@ανέστης
Είναι από τα ωραιότερα πράγματα που μου έχουν πει. Σε ευχαριστώ.
@@kkoolookk
Επίσης σε ευχαριστώ!
@CONTRABBANDO
τι να πω;Είσαι από εκείνους από τη πρώτη επαφή καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με μεγάλη μορφή!
@koupepi2
No harm done.Όλα καλά.Θα τα λέμε αλλοιώς αν χρειαστεί.
@Δημήτρης
Και πάλι θα πω:Τιμή μου!
@Antidrasex
Σωστό. Περισσότερο είναι ότι δεν έχω χρόνο...Ξέχασα τον κούνελο εν κινδύνω αλλά αυτόν τον συνάντησα προ twitter. Επίσης συνάντησα την efou μαζί με τον ZlatkoGR την ίδια μέρα.
ZlatkoGR
Εντάξει, να συναντηθήκαμε και το Σάββατο. Χαθήκαμε λίγο αλλά ΟΚ. Θα έχουμε αφορμές.
Ευχαριστώ επίσης όλους όσους μπήκαν στον κόπο να στείλετε mentions ή DM στο twitter. Ήταν κάτι σαν ανακούφιση για μένα...

Argos είπε...

Όπως βλέπεις ούτε σχόλιο καταδέχτηκα να κάνω :Ρ