15 Ιουλ 2010

Η σύνταξη δε βγαίνει από το συντακτικό ε;

Ο Αυτιάς φώναζε πολύ το πρωί. Είχε και ένα τύπο καλεσμένο "πρόεδρος εργαζομένων ΙΚΑ". Να ουρλιάζει ο ένας να κουνάει το κεφάλι του ο άλλος. Και μια εργατολόγος καλεσμένη. Ντυμένη λες και έκλεψε τα ρούχα από την ντουλάπα της γιαγιάς της. Λέγαν για τη σύνταξη.
Νομίζω ότι είναι κοινή παραδοχή ότι οι 30 κάτι δεκάρα δε δώσαμε για τις συντάξεις και πως αυτές τώρα διαμορφώνονται. Ας φωνάζουν οι Αυτιάδες για επικουρικές και αναλογικές και πλασματικό χρόνο και δε συμμαζεύεται. Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι ΑΝ πάρουμε σύνταξη αυτό θα γίνει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. ΑΝ λέω τα καταφέρουμε. Οπότε κάνουμε ότι κάνουμε εδώ και 4 μήνες. Ακούμε για νέα μέτρα κουνάμε το κεφάλι τσατιζόμαστε και μετά σταματάμε να το πολυψάχνουμε. Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα. Και αυτό είναι εξαιρετικά άσχημο.
Που στηριζόμαστε επομένως ρε παιδιά; Τι κάνουμε εμείς τώρα; Εμείς, μια γενιά πολύ παρεξηγημένη. Αλλά και που έμαθε να σιωπά. Σε όλα. Για το καλό της. Μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε τα πράγματα; Εμείς; Νομίζω ότι μάθαμε να είμαστε αρκετά χέστες για να το κάνουμε. Στηριζόμαστε λοιπόν στη νέα γενιά. Περιμένουμε υπομονετικά πότε τα νέα παιδιά θα κάνουν το καινούργιο Δεκέμβρη. Γιατί από τους προηγούμενους απο εμάς χαΐρι δεν είδαμε.
Η απορία που έχω πάντως ρε παιδιά είναι εξής:
Αυτοί δε λενε ότι καναν το Πολυτεχνείο; Μέλη αυτής της γενιάς δε μας έφερε μέχρι εδώ; Δε θα έπρεπε να μας είχαν μάθει όχι μόνο να φωνάζουμε αλλά και να φωνάζουμε δυνατά; Γιατί δεν μας έμαθαν λοιπόν να επαναστατούμε;
Γιατί θα τους χαλούσαμε τη βολή. Γι αυτό.
Γι αυτό και ο κ. Πάγκαλος βγήκε τότε στη βουλή και είπε ότι τα σημερινά παιδιά είναι σκατόπαιδα. Αυτό ήταν πριν από 12 χρόνια με τις πορείες που κάναν οι μαθητές για το νόμο Αρσένη. Από αυτά τα παιδιά που τότε αποκάλεσε σκατόπαιδα ο χοντρομαλάκας αυτός ζητάνε τώρα να βάλουν πλάτη. Να δουλέψουν μια ζωή για να πάρουν τα τρια του Λοβέρδου.
Ευχομαι τα σκατόπαιδα, που τότε και εγώ παρακολουθούσα από τη τηλεόραση αντί να τα στηρίξω, να ρίξουν στον Πάγκαλο λίγα από τα σκατά που τους χάρισε τόσα χρόνια. Και αυτή τη φορά δε θα είμαι στο σπίτι στη τηλεόραση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα σκατόπαιδα την κάνανε σε μεγάλο βαθμό γι άλλες πολιτείες, φίλε μου. Αυτοί που μείνανε ήταν σε μεγαλο βαθμό τα καλόπαιδα, δηλαδή αυτοί που δεν νοιάζονταν πέρα από την πάρτη τους.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

τι να πω ρε φίλος.Να πω ότι έχεις άδικο;Δεν έχεις γαμώ το.