9 Ιουλ 2010

Μία στους 160;

Δεν εκπλήσσομαι που όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. Αντί για την αξιοπρέπεια και τη διαγραφή προτίμησαν τη βουλευτική σύνταξη και τη συνέχιση της πολιτικής τους καριέρας. Με θλίβει όμως που μόνο μία από τους 160, που εκλέχτηκαν για να εφαρμόσουν μια "σοσιαλιστική" ή μια πιο "ήπια" πολιτική, διαθέτει συνέπεια και αξιοπρέπεια.


8 σχόλια:

δύτης των νιπτήρων είπε...

Βρε Σαλαντίνε, τι κόλλημα έχετε φάει με το ΠΑΣΟΚ; Ακόμα και η Σακοράφα μάλλον αφελής αποδείχθηκε, όταν ήδη έβαζε υποψηφιότητα. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Μα πόσοι πια πίστευαν πέρσυ τέτοιο καιρό ότι το ΠΑΣΟΚ θα εφάρμοζε μια "σοσιαλιστική" ή πιο "ήπια" πολιτική; Πάνε δεκαετίες που το είχαμε μάθει, εμείς οι υπόλοιποι.

Περιμένω απάντηση και σε ένα μέιλ ε; Με αγωνία!

Salah ad-Din είπε...

ε καλά ας μην είμαστε και υπερβολικοί δύτη! το να ελπίζεις ότι θα υπάρχουν δύο-τρεις "αφελείς", όπως τους λες, αντί για έναν στους 160 δεν είναι δα και κόλλημα. Αν και δε νομίζω ότι ήταν αφέλεια να πίστευες το καλοκαίρι του 2009 ότι μπορεί να υπάρξει ανικανότερος και επικινδυνότερος από το θίασο Καραμανλή.
Επίσης το ότι το ΠΑΣΟΚ το έχουμε μάθει εδώ και δεκαετίες δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερο. Το ότι δεν εφαρμόζει "ηπια" πολιτική εδώ και δεκαετίες δε σημαίνει ότι πρέπει να μας γαμάει και χωρίς σάλιο (να στο πω και ωμά για να καταλάβεις ότι υπάρχουν και διαβαθμίσεις στο γαμήσι)

Κατά τα άλλα φήμες, φίλε μου, φήμες. Μόλις επέστρεψα στη βάση μου και δεν κουνάω ρούπι. Πόσω μάλλον σε εμπόλεμες ζώνες.

δύτης των νιπτήρων είπε...

Σαλαδίνε, φοβού τη σοσιαλδημοκρατία και δώρα φέρουσα.

Θα σου στείλω κάρτα απ' την εμπόλεμη ζώνη, συνοδευόμενη υπό πυροκροτητού. ;)

ΠανωςΚ είπε...

Ο φίλτατος Δύτης στο πρώτο του σχόλιο με βρίσκει ταυτόχρονα πολύ σύμφωνο και κάθετα διάφωνο (sic). Αφενός ναι, η κάθε Σακοράφα (και κάθε ανάλογη περίπτωση, βλέπε Αφροδίτη αλ Σαλεχ) είναι αφελείς. Δηλαδή, τόσο απονήρευτες και αθώες και εύπιστες;
Αφετέρου, δεν καταλαβαίνω γιατί αναρωτιέται ο Δύτης για το κόλλημά μας με το ΠΑΣΟΚ. Είναι πολυ απλό και το ξέρει καλύτερα απ' όλους και ο ίδιος: απ' όλα τα κόμματα της αστικής δημοκρατίας είναι το πιο ψεύτικο, το πιο χυδαίο, το κατεξοχήν υπεύθυνο για τα δεινά της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Δεν λέει ψέματα μόνο στο λαό, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό (ακούς εκεί "Σοσιαλιστικό Κίνημα"!). Και το τραγικό είναι ότι αυτοί οι άθλιοι, οι φαύλοι, αυτοί οι ιδεολογικοί μασκαράδες έχουν απήχηση ως "σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική". Κι έχουν ξαμολήσει, λυτούς και δεμένους, επαγγελματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εν είδει μπλόγκερ και εν είδει τουίτερερζ να κάνουν προπαγάνδα. Ουστ λαμόγια.

Τέρμα τα ψέματα: ντου στους πασόκους. Χωρίς έλεος. Χωρίς σάλιο. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ακόμη στηρίζουν το κόμμα που ψηφίσαν (το τονίζω ότι αναφέρομαι μόνο σε αυτούς) είναι υπεύθυνοι για όσα δεινά μας έρθουν (που έχουν έρθει ήδη).

δύτης των νιπτήρων είπε...

Ναι ρε συ ΠάνωΚ, δεν εννοώ αυτό το κόλλημα, να την πεις στο ΠΑΣΟΚ μέχρι θανάτου, ας πούμε, αλλά όχι και να σε εκπλήσσει, αυτό θέλω να πω.

ΠανωςΚ είπε...

Α! Εντάξει τότε.
Ακυρο το λογύδριό μου λοιπόν. Να με συμπαθάς.

(δεν έρχεται και κάνας πασόκος απεδώ, να μαλώσουμε λίγο).

Papatragos είπε...

Χαος!
Πέρα από αυτό που συμβαίνει στο κεφάλι της κυρίας Σακοράφα(ς), πραγματικά δεν ξέρω αν την αντιπαθώ περισσότερο για το και καλά αριστερό "κάλυμμα" που προσφέρει στους άλλους δήθεν αριστερούς μπλα μπλα μπλα ψηφοφόρους του μΠΑτΣΟΚ, από τους εξώφθαλμα νεοφιλελεύθερους (και σαφώς πολύ χειρότερους από τους μπλε συνοδοιπόρους τους στην εξαθλίωσή μας) "συντρόφους" της.

Ακούω αυτά που λέει και μου έχρεται εγκεφαλικό από τη σύγχηση που επικρατεί στο κεφάλι της και την αφέλεια της (στην καλύτερη ερμηνεία).

Και διαβάζω στα μπλογκ, ένα σχεδόν ουαου για την πάρτη της, ενώ αυτό που σκέφτομαι είναι το "ε, και?".

Και επιρρίπτει ευθύνες στους αριστερούς για το χάλι που οδηγούν οι επιλογές που η ίδια στήριξε (όχι πως είναι άμοιροι ευθυνών)...

Σταματάω εδώ για να μη μπω στον πειρασμό να σχολιάσω εκτενέστερα αυτά που λεει και γράψω βιβλίο.

ΟΥΣΤ.

Υ.Γ. Αγαπητέ Πανωκ, μου έβγαλες μία ακατάσχετη ανάγκη για τρολάρισμα (αν ήξερα τα μπλογκ στα οποία αναφέρεσαι), αλλά θα αντισταθώ.

ΠανωςΚ είπε...

Παπατράγε, don't be a troll, don't feed the troll, just say no to troll, πληζ δηλαδη!

Κατά τα λοιπά, νομίζω πως πρέπει να αναγνωριστεί στην κα Σακοράφα ότι τουλάχιστον δεν παραβαίνει αυτές τις αρχές(;;;) στις οποίες πίστεψε και τις οποίες υποτίθεται ότι υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Τουτέστιν, μέσα στην πλάνη που ζει, η Σακοραφα παραμένει ειλικρινής. Κάτι είναι κι αυτό.