11 Ιουλ 2010

Ο τετελεσμένος μέλλοντας του μαλάκα

Ενας καλός και σοφός άνθρωπος που είχα κάποτε γνωρίσει έλεγε: "Ο μαλάκας έχει παρόν, παρελθόν και μέλλον".

Το παρόν του μαλάκα που θα μας απασχολήσει σε αυτήν την ανάρτηση το γνωρίζουμε: Πρώτη του Μάρτη, εθνοσωτήριου έτους 2010: «Συγκινούμαι όταν βλέπω ανθρώπους στο δρόμο να μου λένε ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το μισθό τους για την πατρίδα».

Ο μαλάκας όμως είπαμε ότι έχει και παρελθόν.


Πίσω στο ταραγμένο 1965, λίγο μετά τα Ιουλιανά, λοιπόν, και αντιγράφω απ' το βιβλίο του Φ.Φιλίππου "Ο οργισμένος εφηβος", εκδόσεις ΑΛΔΕ: "...μια είδηση από τις εφημερίδες, σύμφωνα με την οποία ένας φοιτητής που έχασε το μάτι του σε μια συμπλοκή μ' εκοφίτες πήγε και αγκάλιασε τον πρώην πρωθυπουργό [σ.σ. συμπτωματικά(;) Παπανδρέου ήτο κι αυτός!] και καθώς τον φίλησε στο μάγουλο με δακρυσμένο το μοναδικό του μάτι τού είπε πως τον λατρεύει, πως του ενέπνευσε αγάπη για τη δημοκρατία και πως για χάρη του θα έδινε και τ' άλλο του μάτι".


Είδαμε το παρόν, είδαμε και το παρελθόν του, μένει τώρα να δούμε και το μέλλον του. Πολύ φοβούμαι όμως πως έχει καταφέρει από μόνος του ο μαλάκας να το καταστρέψει, και το δικό του και των άλλων.ΥΓ. Τρελά μελό τραγουδάκι, λέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: