18 Νοε 2007

Κίπλινγκ VS Έλληνας



Επειδή ο Έλληνας μια ζωή στο Αν ζει. «Αν η μπάλα δεν είχε πάει στο δοκάρι, αν είχα παντρευτεί την άλλη και όχι εσένα, αν δεν ήμουν έτσι τώρα, αν ο Γιωργάκης είχε χάσει τις εκλογές» κλπ ο Ioannis, ο δικός σας Ioannis αυτός που όλοι πιστεύετε και όχι ο Μελισανίδης ετοίμασε το «Αν» του Κίπλινγκ σε ελληνική version. Να τονίσω ότι η version αυτή είναι beta και ότι ΑΝ κάποιος θέλει να κάνει διορθώσεις για να είναι ακόμα καλύτερη τότε ας το κάνει.
Λοιπόν τοποθετήστε στο winamp (ακόμα ο Πάνως δεν με (με Θεσσαλονικιώτικό accent ) έχει δείξει πως θα βάζω τραγούδια εδώ (δηλαδή ξέρω αλλά βαριέμαι να ψάξω και πρέπει να ρίξω το blame σε κάποιον σαν γνήσιος έλλην) το the world is outside των Ghosts και πάμε.



Ας ξεκινήσουμε με κάποια βασικά. Δε χρειάστηκαν μεγάλες παρεμβάσεις. Ως άλλος Πανούσης (είχε αλλάξει το Όμορφη μέρα του Σαββόπουλου. Ο τελευταίος είχε ρημάξει τον καημένο τον Lou Reed) αλλάζουμε στις περισσότερες περιπτώσεις μια λέξη ή της αλλάζουμε θέση. Για παράδειγμα ο στίχος: «Αν να κρατάς μπορείς το λογικό σου όταν γύρο σου όλοι το 'χουνε χαμένο και ρίχνουνε γι' αυτό το φταίξιμο σε σένα» γίνεται «Δυνατά και Ελληνικά» (που είσαι ρε Λιακό; Σήκω από το ανάκλιντρο) «Αν να κρατάς μπορείς το λογικό σου χαμένο όταν γύρο σου όλοι το 'χουνε και ρίχνουνε γι' αυτό το φταίξιμο σε σένα».

Ε; Έτσι; Όχι παίζουμε δηλαδή. Μέσα στη λογοτεχνία αυτός ο Ioannis. «Σε γουστάρουμε» φωνάζει ο λαός ρε. Είμαι σπουδαίος ρε! Έτσι για να καταλάβετε το μεγαλείο της έμπνευσης θα παρατάξουμε και το αυθεντικό (ξενέρωτο εδώ που τα λέμε για τα ελληνικά τουλάχιστο δεδομένα κομμάτι).

Πάμε αλλά βάλτε τώρα το Not enough love των Kosheen να παίζει:

Κίπλινγκ: Αν να κρατάς μπορείς το λογικό σου όταν γύρο σου όλοι το 'χουνε χαμένο και ρίχνουνε γι' αυτό το φταίξιμο σε σένα
Ioannis: Αν να κρατάς μπορείς το λογικό σου χαμένο όταν γύρο σου όλοι το 'χουνε και ρίχνουνε γι' αυτό το φταίξιμο σε σένα.

Κίπλινγκ: Αν να εμπιστεύεσαι μπορείς τον εαυτό σου, όταν για σένα αμφιβάλλουν όλοι, αλλά να βρίσκεις ελαφρυντικά ακόμα και για την αμφιβολία τους αυτή,
Ioannis: Αν να εμπιστεύεσαι μπορείς τον εαυτό σου, όταν για σένα αμφιβάλλουν όλοι, αλλά να βρίσκεις ελαφρυντικά ακόμα και για την αμφιβολία τους αυτή (δεν αλλάζουμε κάτι. Μια χαρά είναι απλά δείτε το από τη σκοπιά του Έλληνα)

Κίπλινγκ: Αν να προσμένεις το μπορείς δίχως από την προσμονή ετούτη ν' αποσταίνεις,
Ioannis: Αν να προσμένεις το μπορείς και από την προσμονή ετούτη ν' αποσταίνεις,

Κίπλινγκ: ή Αν και σε συκοφαντούν εσύ να μη βυθίζεσαι στο ψέμα,
Ioannis: ή Αν και μιλούν για σενα για όσα έχει κλέψει εσύ να βυθίζεσαι στο ψέμα,

Κίπλινγκ: ή Αν και σε μισούν το μίσος μέσα σου να μην αφήσεις να φουντώνει,
κι ωστόσο να μην δείχνεσαι πάρα πολύ καλός κι ούτε με πάρα πολλή σοφία να μιλάς,
Ioannis: ή Αν και σε μισούν το μίσος μέσα σου να αφήσεις να φουντώνει,
κι ωστόσο να δείχνεσαι πάρα πολύ κακός κι με πάρα πολλή σοφία να μιλάς, (αφιερωμένο εξαιρετικά στον Γιάνναρο τον Πρετεντέρη αυτό)

Κίπλινγκ: Αν να ονειρεύεσαι μπορείς δίχως το όνειρο να κάνεις δάσκαλό σου,
Ioannis: Αν να ονειρεύεσαι να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα μπορείς με το όνειρο αυτό να κάνεις δάσκαλό σου,

Κίπλινγκ: Αν να στοχάζεσαι μπορείς δίχως να κάνεις το στοχασμό σκοπό σου,
Ioannis: Ο στίχος αυτός φεύγει από το beta version μας. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Έλληνας δε στοχάζεται.


Διάλειμμα: (βάλτε τώρα το Your love alone is not enough των Manic)

Είναι 11 Νοεμβρίου και…:
Γιωργάκης: «Μαμά, που είναι η φανέλα του μπάσκετ;»
Μαργαρίτα «Στα άπλυτα. Σήμερα θα βάλω πλυντήριο»
Γιωργάκης: «Μα μαμά σήμερα είναι ο μεγάλος αγώνας»
Μαργαρίτα: «Σήμερα; Τέτοιες ώρες τι μπορείς να κάνεις…»

Μπέέέέέέέένιιιιιι εξπρέέέέέέέέέές

Καθαρίζει όλα τα κανάλια γίνεται ρόμπα και ξαφνικά φαίνεστε εσείς η καλύτερη λύση. Η καλύτερη λύση με Megalous Πράσινους αντιφρονούντες κόκους.

Έλα πάμε με τώρα με Tori Amos bouncing off clouds



Κίπλινγκ: Αν το μπορείς το Θρίαμβο και την Καταστροφή να αντικρίσεις
και σε αυτούς τους δυο αγύρτες όμοια να φερθείς,
Ioannis: Αν το μπορείς το Θρίαμβο και την Καταστροφή να αντικρίσεις μέσα από τα κανάλια και σαν αγύρτης να φερθείς, διεκδικώντας την οικονομική βοήθεια που έχει αποσταλεί για άλλους και να την παίρνεις

Κίπλινγκ: Αν να ακούς αντέχεις την αλήθεια που εσύ είχες ειπωμένη
από πανούργους νοθευμένη ώστε παγίδα για τους άμυαλους να γίνει,
Ioannis: Αν να νοθεύεις αντέχεις την αλήθεια που εσύ είχες ειπωμένη και να την ακούς από πανούργους ώστε παγίδα για τους άμυαλους να γίνει

Κίπλινγκ: ή να θεωρείς όλα αυτά οπού 'χεις της ζωή σου αφιερώσει, τσακισμένα,
και πάλι ν' αρχινάς να τα στυλώνεις με εργαλεία φαγωμένα,
Ioannis: ή να στυλώνεις με εργαλεία φαγωμένα όλα αυτά οπού 'χεις της ζωή σου αφιερώσει

Κίπλινγκ: Αν να στοιβάζεις το μπορείς σ' ένα σωρό όλα εκείνα που 'χεις κερδισμένα.
Και όλα να τα παίξεις κορόνα γράμματα μεμιάς, και να χάσεις, και κείθε που έχεις ξεκινήσει πάλι ν' αρχινήσεις κι ούτε μπορείς καρδιά και νεύρα και μυώνες ν' αναγκάσεις πάλι να σου δουλέψουνε κι ας είναι από καιρό αφανισμένα,
κι έτσι ολόρθος να κρατιέσαι μόλο που τίποτα δε έχει μέσα σου απομείνει
εξόν από τη θέληση που τους μηνά: «Βαστάτε!»
Ioannis: Αν να στοιβάζεις το μπορείς σ' ένα σωρό όλα εκείνα που 'χεις κερδισμένα
Και όλα να τα παίξεις κορόνα γράμματα μεμιάς στο χρηματιστήριο στον ΟΠΑΠ ή στο καζίνο που με πάθος γλίτωσαν από τις φλόγες οι πυροσβέστες το καλοκαίρι και ενώ άφησαν όλο το υπόλοιπο δάσος να καεί, και να χάσεις, και κείθε που έχεις ξεκινήσει πάλι ν' αρχινήσεις κι ούτε μπορείς καρδιά και νεύρα και μυώνες ν' αναγκάσεις πάλι να σου δουλέψουνε κι ας είναι από καιρό αφανισμένα, κι έτσι ολόρθος να κρατιέσαι μόλο που τίποτα δε έχει μέσα σου απομείνει εξόν από τη θέληση που τους μηνά: «Φάε τώρα τα λεφτά των άλλων!»

Κίπλινγκ: Αν να μιλάς μπορείς με το λαό κι ωστόσο να κρατάς την αρετή σου,
με βασιλιάδες όντας μη χάνοντας το απλό το φέρσιμό σου,
Ioannis: Αν να μιλάς μπορείς με το λαό αφήνωντας την αρετή για τους μαλάκες
Και να νοιώθεις βασιλιάς χάνοντας το απλό το φέρσιμό σου, που άλλωστε δεν είχες ποτέ

Κίπλινγκ: Αν μήτε εχθροί μήτε και φίλοι ακριβοί μπορούν να σε πληγώσουν,
Ioannis: Αν μήτε εχθροί μήτε και φίλοι ακριβοί μπορούν να σε πληγώσουν, γιατί είσαι επιτέλους το είδος διευθυντή μοναδικό στον κόσμο που έχει τη θέση το θαυμασμό όλων, τα πολλά λεφτά δε δουλεύει καθόλου και δεν έχει ευθύνες

Κίπλινγκ: Αν όλοι οι άνθρωποι σε λογαριάζουν, όμως πάρα πολύ κανένας,
Ioannis: Αν όλοι οι άνθρωποι πάρα πολύ σε λογαριάζουν

Κίπλινγκ: Αν το μπορείς την ώρα που ο θυμός σου θέλει να ξεσπάσει να κρατηθείς νηφάλιος και την γαλήνη σου την πρώτη να ξαναβρείς,
Ioannis: Αν να ξεσπάς το θυμό σου όσο πιο γραφικά μπορείς στα τηλεοπτικά παράθυρα χωρίς να κρατηθείς νηφάλιος και να βάλεις τη λέξη γαλήνη στις άγνωστες

Κίπλινγκ: δικιά σου τότε θα ' ναι η Γη κι όλα εκείνα πλου κατέχει, και ό, τι αξίζει πιο πολύ- Άντρας σωστός τότε θε να 'σαι, γιε μου!
Ioannis: Μπορείς μέχρι και πρωθυπουργός να φτάσεις μεγάλε. Και άσε το μαλάκα τον Κίπλινγκ να λέει μπούρδες. Όπως είχε και ο Mr Wallas στον Bruce Willis στο Pulp Fiction: “FUCK PRIDE”

6 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Φίλος, πάντα σκεφτόμουν ότι ο Κίπλιγκ έλεγε μαλακίες, αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ.
Μετά από αυτό που διάβασα το παραδέχομαι...

(φίλος, το σκηνικό γαμεί. Ολα δλευουν πρίμα. Ο Αζωρέος γαμεί. Μονο το μλαρι δεν μας κάθισε ακόμα, αλλά θα το πετύχω σε καμιά γωνιά, και θα του δείξω...)

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Χθες ασχολήθην με τα πόρθια εδώ. Μια χαρά ήτανε και από πριν. Είναι πολύ πιθανό να είναι ΟΚ όλα. Αν το λαμπιοίνι που γράφει ΝΑΤ είναι πράσινο είναι οκ όλα. Κάνε και από τις επιλογές test NAT/firwall και αν όλα είναι εντάξει τότε οκ. ΘΕΡΜΗ (όχι καυτή, να ίσα ίσα να ζεσταίνει το χέρι σου όταν το πιστιλάς)
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΜΠΙΤ (μα μπιτ για μπιτ μιλάμε τώρα ε;)ΤΟΡΕΝΘΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΡΕΣΕΨΙΟΝ'Α (Μανωλάκη βοήθα λίγο τον κύριο με την βαλίτσα)
ΦΧΑΡΙΣΤΩ Ε;

ΠανωςΚ είπε...

Ιωάννις, βρήκα τα δύο από τα τέσσερα κομμάτια που αναφέρεις και τα έχωσα, φυσικά χωρίς να ζητήσω την άδειά σου.

Α, το βεσό, που σου έλεγα, το ντέμο ήτο μαλακία, αλλά το μουλάρι μου έκατσε και το κατέβασα σπασμένο.
Ο κάηλ γίνεται ψηφιακός φίλε.
Ολα δικά μας είναι.

παράλληλος είπε...

Μεγαλείο διασκευή!
(Καλύτερο κι από το perfect day του Νιόνιου).

Και το τέλος το απογείωσε!

12 points!

nikolakisdiaselos είπε...

ναι όντως, ο κίπλινγκ έλεγε γενικές μαλακείες για σχολικές αίθουσες κα μεγαλοαστικά διαμερίσματα. ο ιωάννης τα λέει πολύ καλύτερα

ΠανωςΚ είπε...

E, Νικολάκη, εγώ είμαι κρυφομεγαλοαστός και μεγαλο-κάτιακόμη, και με αρέζει γενικά ο Κίπλιγκ. Αλλά προτιμώ τον Σκορδοπούτσογλου (όχι επειδή είναι αδερφός, ετσι;).