29 Νοε 2007

Τι έγινε ρε παιδιά; Πού ζούμε;

Κατά τον πρωινό μου περίπατο συνέθετα στο μυαλό μου ποιηματάκια για το τέλος του φθινοπώρου και την ομορφιά των μουχλιασμένων φύλλων γύρω από τους υπονόμους, δημιουργούσα τις καλύτερες πιθανές ενδεκάδες για το isspro με ποδοσφαριστές κάτω των 25, απολάμβανα το είδωλό μου στις βιτρίνες τάχα κοιτάζοντας γυναικεία εσώρουχα, γενικά ένιωθα ανέμελος και ελαφρύς παρά τα 106 μου κιλά, μεχρι που το μάτι μου έπεσε στο πρωτοσέλιδο της σημερινής "Μακεδονίας", και συγκεκριμένα στο χτύπημα κάτω αριστερα. Τρελάθηκα. Φοβήθηκα. Αργότερα, μόλις βρω το σχετικό ρεπορτάζ, ίσως επανέλθω.

UPDATE:

Η πρωτοφανής κινητοποίηση της αστυνομίας ξεκίνησε λίγες ώρες μετά τη σύλληψη ενός 27χρονου νεαρού, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην εμπρηστική επίθεση εναντίον αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή της Πυλαίας. Ο νεαρός, που είναι σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες γιος τέως αστυνομικού διευθυντή πόλης της Δυτικής Μακεδονίας και φοιτητής Φιλοσοφικής, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του βαρύτατες ποινικές διώξεις: Έκρηξη, εμπρησμός, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, διακεκριμένη φθορά με φωτιά, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατική πράξη, οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραπάνω διώξεις ασκήθηκαν και εναντίον ακόμη δύο ή τριών ατόμων, που φέρεται να συμμετείχαν στην ίδια επίθεση και σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Σήμερα ο 27χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, που θα εξειδικεύσει τις διώξεις. Από την πλευρά του ο 27χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες, μιλώντας για σκευωρία.
Η αστυνομία αναμένεται να κάνει σήμερα ανακοινώσεις για την υπόθεση. Πάντως, οι μέχρι τώρα επιχειρήσεις αποτελούν φανερή προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να χαρτογραφηθούν μέλη και τάσεις του ευρύτερου αναρχικού χώρου. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν στηθεί "ενέδρες" σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

5 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Πήραν αέρα
μετά τη ζαρντινιέρα

ΠανωςΚ είπε...

Πήραν αέρα,
θα μας πνίξει η χολέρα;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Α ναι, διάβασα ότι αυτές τις μέρες εκδικάζεται η υπόθεση ζαρντινιέρα, οπότε μάλλον οι τσοιμπά το ρίξανε στον αντιπερισπασμό.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Για τις ενέδρες είναι αλήθεια. Τις προάλλες πέρασα μπροστά από το ABC και είδα κάποιους να την έχουν στημένη στη ζαρντινιέρα. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η ζαρντινιέρα αυτομόλησε στην Κρήτη. Πήγε στα Ζωνιανά για ένα διάστημα για να προφυλαχτεί στο άβατο αλλά την άκουσε από το χασίσι που της φύτεψαν...

παράλληλος είπε...

Με τις ίδιες κατηγορίες προσήχθησαν και οι κατχραστές των ομολόγων των Ασφαλιστικών Ταμείων τα οποία συνενώνονται για να ρεφάρουν! Όπως και οι των καρτέλ γάλακτος, τύπου, ναρκωτικών, προσλήψεων, ΠΑΕ, Ψωμιάδηδων, διυλιστηρίων, Δημοσίων Έργων και άλλων ων ουκ έστιν αριθμός, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά...