8 Νοε 2007

Ψιλολόγια

Δύο μικρά(;) κι άσχετα(;) σημερινά ειδησάρια:

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται οι εργαζόμενοι σε μονάδες αποασυλοποίησης ασθενών που λειτουργούν στη Βόρεια Ελλάδα με κύριο αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για την υλοποίηση των προγραμμάτων ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Όπως ανακοίνωσαν από τη Θεσσαλονίκη μέλη της διοίκησης του σωματείου της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α) μέσα στις επόμενες ημέρες οι 180 περίπου εργαζόμενοι που απασχολούνται σε οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα, κ.α. μονάδες επανένταξης, που λειτουργούν εκτός ψυχιατρικών νοσοκομείων θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. “Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καλύπτει μόνο το 40% των αναγκών των μονάδων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα λειτουργίας”, είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στην ΕΨΥΚΑ Ελισάβετ Πετρίδου.
Η ΕΨΥΚΑ είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα. Κύρια αρμοδιότητά της είναι η αποασυλοποίηση χρόνιων ασθενών από διάφορα ψυχιατρικά νοσοκομεία όλης της χώρας. Η ΕΨΥΚΑ λειτουργεί μεταξύ άλλων οικοτροφεία, ξενώνες, διαμερίσματα, προστατευόμενα εργαστήρια, κέντρο ημέρας, ακόμα και αμπελώνα στην Πορταριά Χαλκιδικής στον οποίο απασχολούνται ψυχικά ασθενείς


Διάταξη στο σχέδιο νόμου “Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου από το έτος 2007 και άλλες διατάξεις” κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Με τη διάταξη αναμορφώνεται από 1-1-2008 το μισθολόγιο των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος.
Συγκεκριμένα, ο βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού, ο οποίος αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση των μισθών όλων των βαθμών των στελεχών αυτών, αυξάνεται από 795 σε 860 ευρώ.
Επίσης, από 1-1-2008 αυξάνονται κατά 8,2% τα επιδόματα κινδύνου. Η διάταξη υπογράφεται από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μειμαράκη και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργο Βουλγαράκη.

6 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Η υποχρηματοδότηση των μονάδων αποασυλοποίησης, έχει συμβεί εδώ και 2-3 χρόνια, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στα 'Άσυλα (ο θεός να τα κάνει) εκατοντάδες ασθενείς, κοντρα όλ' αυτά στις οδηγίες- εντολές της Ε.Ε. που έχει δώσει και καταληκτική ημερομηνία για οριστικό κλείσιμο αυτών. Οι κυβερνώντες βρίσκουν μη παραγωγική την διάθεση των κονδυλίων της αποασυλοποίησης. (Επιπλέον, χάνονται και θέσεις εργασίας).

Αντίθετα, χωρίς δεύτερη κουβέντα, πριμοδοτούν την παραγωγική τάξη των ενστόλων. Λογικά η αύξηση θα επεκταθεί και στους λοιπούς παραγωγούς (ζαρντινιέρες κλπ).

Τα φιλιά μου στη γενιά των 600 ευρώ.

βα.αλ. είπε...

Ντάξει είναι πασίγνωστο ότι το κράτος πρόνοιας έχει πάρει τον πούλο. Και σαν σχετικός λόγω σπουδών μπορω να σας το επιβεβαιώσω: η κατεύθυνση είναι οι εξής: όπου στην πρόνοια μπορεί να βγει κάποιου είδους κέρδος το ιδιωτικοποιούμε (νοσοκομεία κλπ), όπου δεν μπορεί να βγει κάποιο κέρδος δίνουμε κάποιες επιδοτήσεις σε ΜΚΟ για τα "μπαλώματα", και με τη μισή δουλειά να βγαίνει από εθελοντές, και με τους άλλους μισούς να δουλεύουν χωρίς ωράρια με το βασικό συν το επίδομα πτυχίου.

Αυτά...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Οι ένστολοι ψηφίζουν,
οι απολυμένοι από ψυχιατρεία σπάνια

παράλληλος είπε...

Σκύλε, μην το λες!
Συμμαθητής μου "αναλόγου" σε κουβέντα πριν τις εκλογές τον ρώτησα:
-Γιάννη ψηφίζεις?
-Ναι.
-Τι θα ψηφίσεις?
-Ό,τι μου πει η μάνα μου ή ο γαμπρός μου.

[Ο γαμπρός αρχιμπάτσος.
Ούτε τους ψηφοφόρους τους δεν σέβονται...]

ΠανωςΚ είπε...

Ετσι όπως τα λέτε, άπαντες.
Μόνο που, αν θυμάμαι καλά, πριν από καποια χρόνια και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ είχαν κάνει σημαία τους την αποασυλοποίηση, ως δείγμα κοινωνικής ευασθησίας, μόνο που αυτή εντέλει φαίνεται στην πράξη...

παράλληλος είπε...

Δεν τους έπιασε ο πόνος για αποασυλοποίηση. "Διαταγή" της ΕΕ είναι.