6 Νοε 2007

Τα νέα μαθηματικά: 800 επιφανείς προσωπικότητες μιλούν εξ ονόματος "2,5 εκατομμυρίων ελλήνων Μακεδόνων"

“Να έχουμε μια Μακεδονία όπως τη θέλουμε. Μια Μακεδονία ελληνική και ει δυνατόν με προσαρτημένα τα κομμάτια που της λείπουν. Να τα πάρουμε πίσω” υποστήριξε από το βήμα του κατάμεστου Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας: “Μας λείπει ένα κομμάτι της Μακεδονίας, το Μοναστήρι”.



Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς τους περίπου 800 επιφανείς Θεσσαλονικείς (εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα ονόματά τους), που συνυπέγραψαν ψήφισμα περί του Μακεδονικού μαζί με τον Πανίκα, τον Βασιπάπ και τον παναγιώτατο Ανθιμο, αν συνυπογράφουν και τις άνωθεν χτεσινές δηλώσεις του κ. Ανθιμου. Αλλωστε η πρωτοβουλία των υπογραφών όπως και η εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας ο Ανθιμος είπε τις παπαριές του είναι του “πατριωτικού” συλλόγου “Δίκτυο 21”.

Όσο για τη φωτό: από το αρχείο του ΑΠΕ, τα τρία πρόσωπα των ημερών: Ανθιμος, Πανίκας κι ο Γιωργάκης (χάνω από τον Κωστάκη, που χάνει από τον Βαγγέλη, που χάνει από μένα).

8 σχόλια:

nikolakisdiaselos είπε...

αίσχος και ντροπή. ουστ.

ΠανωςΚ είπε...

Ουστ, ή όπως θα έλεγε και καποιος πιο θερμόαιμος από εμένα, αν και εγώ και το μπλογκ αυτό αποκηρύσσουμε τέτοιες συμπεριφορές και τακτικές: "Δίκτυο 21 να είναι οι ώρες σας".

Niemandsrose είπε...

Και νά'ταν μόνο 800...

Μετεωρίτης είπε...

Αχάάά!!

Άσε, δεν λέω τίποτα...

Thodoris είπε...

Σ' αυτή τη χώρα, οι λίγοι έχουν γνώμη για όλους. Οι γνωστές γενικεύσεις και αφορισμοί.

παράλληλος είπε...

Πάντα μου έκανε εντύπωση ότι αυτοί που σκίζονται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αυτοί που δεν είναι από καταγωγή μακεδόνες!
Μήπως οι αυτόχθονες γνωρίζουν κάτι παραπάνω και δεν τρελαίνονται?

ΠανωςΚ είπε...

Δρα Τέντι, καλά κάνετε και φωτογραφιζόμενος βγάζετε τη γλώσσα σε όλα τα τομάρια.

Παράλληλε, η υπερμακεδονικότητα εδώ πάνω, μην το ξεχνάς, είναι πολιτικό εφόδιο. Οσο για τους αυτόχθονες, εγω είμαι ανατολικοθρακιώτης...

ΠανωςΚ είπε...

Σκυλάκο, λυπάμαι, αλλά έπρεπε να κουτσουρέψω τα σχόλιά σου.

Τα ξαναβάζω χωρίς το επίμαχο σημείο: Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...
Με αρέζουν οι τρεις πανεπιστημιακοί «Αντωνιάδης Αντώνιος, Αντωνιάδης Αντώνιος, Αντωνιάδης Αντώνιος». Ποικιλία, ρε παιδί μου.