5 Ιαν 2013

Μ' έχει πιάσει χαζομάρα

Ηταν ξεκάθαρος ο λοχαγός μου εκείνο το πρωί -όπως άλλωστε και κάθε πρωί κάτω από τον ελληνικό ήλιο- για της πατρίδος την κατάντια έφταιγα εγώ, οι όμοιοί μου που τρέχουν σε αυτά τα κοινωνικά φόρουμ (sic) και οσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αρνούνται να υπηρετήσουν στο στρατό. Αυτοί οι τελευταίοι, κι εδώ πλέον καταθέτω προσωπικές απόψεις, αποφεύγοντας με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα τη στρατιωτική θητεία στερησαν από τον εαυτό τους μια εμπειρία ζωής: δεν γεύτηκαν τη γλύκα του πανίνι από τον αυτόματο πωλητή, τη γλύκα του κρουασάν ντόλτσε από τον αυτόματο πωλητή, έπαιρνες ένα γλυκό πανίνι, ένα αλμυρό και τα έχωνες στην ίδια τοστιέρα την καλυμμένη με την περίεργη κρούστα όπου άλλοι πριν από σένα είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο χωρίς μετά να την καθαρίσουν και έψηνες τα τοστ σε σημείο κακοποίησης και χυνόταν η σοκολάτα από το κρουασάν και το τυρί από το αλμυρό πανίνι και μετά το έτρωγες, απόλαυση, σου λέω, ούτε ο χειρότερος χασισάκιας να ήσουν, μισό λεπτό, στον ελληνικό στρατό υπάρχει σοβαρή περίπτωση και να ήσουν (ο χειρότερος χασισάκιας).
Όσοι λοιπόν -παρότι εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί- δεν θέλουν να υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι στην κωλοΟυάσιγκτον και στο κωλοΚωλοράντο, στις δύο πολιτείες των ΗΠΑ όπου όχι μόνο νομιμοποίησαν τη χρήση της θεραπευτικής μαριχουάνας αλλά φτιάχνουνε και μηχανήματα αυτόματης πώλησης, ναι αυτά τα γνωστά μηχανήματα που βλέπουμε σε όλες τις τηλεοπτικές σειρές τύπου the office να γίνονται τόπος συνάθροισης αλλά και που συχνά "κολλάει" το σνίκερς μπαρ ή κάτι αντίστοιχο και δεν πέφτει και οργίζεται ο ευτραφής αμερικανός και κλοτσά και ταρακουνά δι φάκιγκ θινγκ ιζ στακντ αγκέν, σκέψου δηλαδή να περιμένεις να σου ρίξει τη μαριχουάνα και να κολλήσει και να μην έχεις άλλο ευρώ (δολάριο) να βάλεις και να τριγυρνάς δεξιά αριστερά και να ρωτάς "ρε φιλαράκι μήπως σου βρίσκονται πενήντα λεπτά να βάλω στο μηχάνημα της κανναβης;".
Δεν αφήσαμε τον ΓΑΠ να ολοκληρώσει το έργο του. Θα έφερνε τους αυτόματους πωλητές κάνναβης και στη χώρα μας και θα μπορούσε έτσι να θεπιστεί αυτή η πραγματικά εναλλακτική στρατιωτική θητεία που θα απέδιδε πλήρως την εμπειρία του έψιλον σίγμα αλλά χωρίς πρωινές αναφορές, βολές, ασκήσεις, και λοιπές αηδίες.


ΥΓ τρόπον τινά, ανάλογη εμπειρία, όχι με του στρατού, αλλά με την άλλη, είναι ο νέος δίσκος από τους φανταστικούς ήχους... 



5 σχόλια:

sunCoater είπε...

Αν σκεφτείς ότι πολλοί πάνε στην Αμερική για να μην πάνε στρατό, τότε όλα τα κομμάτια αρχίζουν και μπαίνουνε στη θέση τους.

Οι velvet underdose, πάντως, ήδη ετοιμάζουν διασκευή του looking for a girl with a washing machine με ποτ αντί για γουοσσσ.

μεστ απ είπε...

χρόνια προσπαθώ να σας πείσω ότι στην αμερική ξέρουν να ζούνε τελικά
τίποτα εσείς

ΠανωςΚ είπε...

SunCoater, η διασκευή είναι το κομμάτι που έλειπε για να συμληρωθεί το παζλ, αν κι ένας παλιόφιλος έλεγε ότι η μουσική δεν έχει κομμάτια, κομμάτια έχει μόνο η πίτσα :)

Μεστ, στο Κωλοράντο αδερφή μου, στο Κωλοράντο;

messed up είπε...

Κωλοράντο, Κωλόμπους, Κωλούμπια, έχουμε να διαλέξουμε! :D

ΠανωςΚ είπε...

Κωλόκληρη η Αμερική δικιά μας.