22 Ιαν 2013

Δύο κόμμα δέκα ευρώ

Αταίριαστο ζευγάρι, δίπλα-δίπλα καθισμένοι στις άβολες στενες θέσεις, λεωφορείο 12, Κατω Τούμπα προς ΚΤΕΛ. Από μέσα καθισμένος, 50αρης, μουλωχτός, λιανός, κοντούλης, καραφλοχαίτουλας, με ύφος μάγκικο, κουτσαβάκικο. Κοιτούσε τριγύρω στραβωμένος. Στραβωμένος με κοίταξε κι ο διπλανός του, ο απ' έξω, 25αρης, ψηλός, με κουρασμένη όψη, όταν κατά λάθος τον έσμπρωξα περνώντας δίπλα του για να καθίσω πίσω. Συγγνώμη ψέλλισα. Αυτός με κοίταξε σαν να 'μουνα μπριζόλα. 
Κάθισα πίσω. Ο νεαρός κουτουλούσε από τη νύστα. Εγειρε αποκαμωμένος στον ώμο του διπλανού του. Αυτός τον έσμπρωξε ξυπνώντας τον. "Κοιμάσαι", τον επέπληξε. 
Τα πήρε στην κράνα ο πιτσιρικάς, κόλλησε τη μούρη του στη μούρη του 50αρη: "Από τις 4 κύριος είμαι ξύπνιος, δουλειά, συνεργείο καθαρισμού". Ο άλλος "κάνε ό,τι θες, αλλά όχι πάνω μου". Τον είχε στριμώξει ο πιτσιρικάς στο τζάμι. "Και να ξέρεις κύρος, δεν είναι εύκολη δουλειά το συνεργείο καθαρισμού". Μούγκα ο κουτσαβάκης. "Και ξέρεις πόσα παίρνω κύριος; Δεκατρία ευρώ το εξαωρο. Ξέρεις κύριος πόσα είναι αυτά την ώρα; 2,10 ευρώ την ώρα". 
Ούρλιαζε ο πιτσιρικάς. 
Ο 50άρης χαλκομανία στο τζάμι."Εντάξει, εντάξει, ηρέμησε". 
Χαλάρωσε ο πιτσιρικάς. Ξεκόλλησε τη μούρη του από του 50αρη. Κάθισαν ίσια αμίλητοι, σκυθρωποι, κοιτώντας μπροστά τους. 
Ξάφνου γυρνά ο πιτσιρικάς και λέει του 50αρη: "Εσύ κύριος εργάζεσαι; τι δουλειά κάνεις;". 
"Τρώω τα λεφτά της μάνας μου", του απαντά ο άλλος.
"Ρε πώς μας κατήντησαν έτσι", ξεφύσηξε ο πιτσιρικάς, "ρε πώς μας κατήντησαν έτσι".

5 σχόλια:

μεστ απ είπε...

Ρε πώς μας κατήντησαν έτσι....

sunCoater είπε...

Αν ήταν ταινία, όλως τυχαίως θα ξανασυναντιόντουσαν μετά από κανά μήνα. Τα ίδια πάλι. Με τη διαφορά ότι ο 50άρης θα καθυστερούσε να κατέβει 4 στάσεις για να νιώθει αυτό το κεφάλι στον ώμο του. Μια ιστορία φιλίας θα γεννηθεί. Και μετά από 5-6 μικροεπεισόδια φιλμικού χρόνου η τελευταία σκηνή θα είναι η ίδια με την πρώτη (αλλά με αντεστραμμένους τους ρόλους).

Ryan Gosling, Kevin Costner και Bill Murray.

ΠανωςΚ είπε...

Ρε πώς μας κατήντησαν έτσι... Αυτό, μεστ απ, ξαναπέστο, ρε πώς μας κατήντησαν έτσι... αυτό, μεστ απ, ξαναπέστο, ρε πώς μας... κτλ.


SunCoater, ωραία ιδεα.
Ράιαν Γκόσλιν, ο πιτσιρικάς.
Κέβιν Κόστνερ, εγώ;
Μπίλ Μάρεϊ ο 50αρης που τρώει τα φράγκα της μάνας του;

sunCoater είπε...

κάαααπως έτσι.

ΠανωςΚ είπε...

αλλά όχι ακριβώς ε; δηλαδή κάτι δεν κατάλαβα; όχι πρωτόγνωρο για μένα, λολ!