3 Μαΐ 2012

Το φαινόμενο του αναβληθέντος τηλεφωνήματος και οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του υποκειμένου

Eπτά και μισή σήμερα είναι πολύ πρωί. 
Επτά και μισή χτες είναι επίσης πολύ πρωί αλλά έχουν μεσολαβήσει πολλές ώρες.
Στις 10 και κάτι, είπες αρχικά. Στις και μισή καλύτερα. Οχι μωρέ, ας πάει έντεκα. Σε δέκα λεπτά. Και μετά από δεκαπέντε λεπτά είπες σε δέκα λεπτά. Και στο πεντάλεπτο απάνω, τ' ανέβαλες για άλλα δέκα λεπτά. Ιδρωσες. Να κάνεις ένα μπάνιο, να έχεις καθαρό σώμα και κεφάλι. Τι ώρα να 'ναι; Δώδεκα παρά. Σε δέκα λεπτά. Μεσημέριασε. Ιδρωσες πάλι. Να πιεις νερό, μην είναι ξερός ο στόμας σου. Να πλύνεις τα δόντια, μη μυρίζει η αναπνοή σου. Α, τι καλό τουίταρε αυτός; Για δες! Χαχαχα, τον μαλάκα, πώς τα λέει έτσι. Πέρασε η ώρα. Μία και. Μεσημέρι, μην ενοχλήσεις. Αστο καλύτερα. Τ' απόγεμα. Τ' απόγεμα όμως δεν ενδείκνυται για τέτοια πράγματα. Σε δέκα λεπτά. Ή τ' απόγεμα. Ή αύριο καλύτερα;
Επτά και μισή σήμερα είναι πολύ πρωί. Διάβασε τις εφημερίδες πρώτα. Τα feeds σου. Δες τι λέει ο κόσμος στο τουίταρ. Θα πας στο μάθημα; Θα κάνεις κοπάνα. Πώς τη λέμε την κοπάνα γαλλιστί; Faire l'école buissonnière. Κάτσε να πάει δέκα, δέκα και κάτι. Στις και μισή, καλύτερα. Εχεις δίκιο, στις έντεκα θα είναι καλύτερα. Να πλύνεις τα πιάτα. Να ξεπλύνεις το μαρούλι. Το σπανάκι. Το φρέσκο κρεμμυδάκι. Να ξεβουλώσειις τη καφετιέρα.Να πλύνεις κι εκείνο το τηγάνι. Σκούπα θα βάλεις; Οχι, πρέπει πρώτα να... Αστο καλύτερα, σε δέκα λεπτά. Να, σε streaming o τελευταίος δίσκος των Mogwai. Βάλτον να παίζει. Τι ώρα είναι; Δώδεκα παρά δέκα; Σε δέκα λεπτά. Δώδεκα ακριβώς, αυτό είναι το σωστό.
Προλαβαίνεις να κάνεις ένα ποστ σε δέκα λεπτά;
Δώδεκα και κάνε ένα ή κανένα τηλεφώνημα;

7 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

Μου άρεσε. Υψηλή λογοτεχνία.

Ανώνυμος είπε...

Σε λατρεύω

ΠανωςΚ είπε...

Raggedy Man + throgos, ευχαριστώ σας πολυ!

Tic Tac είπε...

Άρτιο. Μην πέσει πρόσεχε σε στόμα ηθοποιού και το χαλάσει. :)

Tic Tac είπε...

Άρτιο. Μην πέσει πρόσεχε σε στόμα ηθοποιού και το χαλάσει. :)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Αν όμως τον σκηνοθετήσει ο συγγραφέας; υπό την προϋπόθεση ο ηθοποιός να είναι πολύ καλός; Με καλή συνεργασία (και χημεία και επικοινωνία) θα μπορούσε να δοθεί και μία ακόμα διάσταση που ο συγγραφέας δεν είχε αρχικώς σκεφθεί.

Aλλά, ΠάνωςΚ, μόνο μέσω μπλογκ τα κείμενά σου; Σε βιβλίο δεν παίζουν; Έλα... αν κυκλοφορεί κάτι, μην το κρατάς μυστικό.

ΠανωςΚ είπε...

Tic Tac, ας πέσει σε όποιον θέλει και ας το κάνει ό,τι θέλει. Ευχαριστώ!

Κατερίνα σ-Μ., ποιος σκηνοθέτης, ποιος ηθοποιός, ποιος συγγραφέας; Δεν ξέρω τίποτε!
Και όχι, τίποτε δεν κρατώ μυστικό. Δεν υπάρχει τίποτε σε βιβλίο.