7 Απρ 2010

Στην πολυκατοικία της Λαϊκής
εντούτοις Μεγαλοαστικής Δεξιάς

Η Λαϊκή εντούτοις Μεγαλοαστική Δεξιά (στο εξής ΛΜΔ) είναι μια γνωστή μου καμιά σαράντα χρόνια μεγαλύτερη από μένα. Η ΛΜΔ πρόσφατα ανακάλυψε, για την ακρίβεια απ' την ημέρα της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ότι υπάρχει οικονομική κρίση και ότι ο κόσμος ζορίζεται. Βέβαια ομολογεί πως τα δύο τελευταία χρόνια της νεοδημοκράτικης διακυβέρνησης οι δουλειές είχαν κόψει και υπήρχε μια κρίση στην αγορά, αλλά στα όρια του φυσιολογικού, διότι φρόντιζε να κρατάει τα μπόσικα ο Καραμανλής. Η ΛΜΔ έχει δύο εγγόνια, που ακόμη μπουσουλάνε, και στο άκουσμα του ονόματος Καραμανλής, σαν να τούς πάτησαν το κουμπί με μια φωνή, φώναξαν "Ζήτω, ζήτω, ο Καραμανλής". Η ΛΜΔ είναι αναντάμ παπαντάμ δεξιά γιατί οι κομμουνισταί σκοτώσαν τον μπαμπά της ή τον παππού της στον εμφύλιο και δεν αντέχει καθόλου τους αριστερούς και ειδικά τους πασόκους. Η ΛΜΔ φοβάται για το αύριο το δικό της, των παιδιών της και της χώρας. Δεν εγκρίνει κανένα απ' τα κυβερνητικά μέτρα, εκτός απ' τα μέτρα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους, τα οποία θεωρεί δίκαια, διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πάρα πολλοί και πάρα πολύ τεμπέληδες. Η ΛΜΔ πιστεύει ότι επί Καραμανλή κανείς δεν έκλεψε τίποτε, κανένα σκάνδαλο δεν συνέβη, κι αν συνέβη τέλος πάντων κάτι, δεν φταίει ο Καραμανλής, που είναι αθώος σαν λευκή περιστέρα, και όπως και να 'χει τα οικονομικά σκάνδαλα επί ΝΔ είναι σίγουρα πολύ μικρότερα απ' αυτά που θα συμβούν επί ΠΑΣΟΚ. Η ΛΜΔ θεωρεί απαράδεκτο το μεταναστευτικό νόμο του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο γιατί είναι ψηφοθηρικός, αλλά γιατί θα βάλει όλους αυτούς τους ξένους, που 'χουν διαλύσει τα πάντα στη χώρα μας, να κάνουν κουμάντο στο δικό μας σπίτι, για να διώξουν τον κύριο Παπαγεωργόπουλο απ' τη δημαρχία. Η ΛΜΔ τώρα τελευταία βλέπει μια εκπομπή στο Σκάι που της αρέσει πολύ, την Ελληνοφρένεια. Η ΛΜΔ, παρότι δεν αντέχει την αριστερά, πιστεύει ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμη και με την Παπαρήγα, την οποία τώρα τελευταία τη βρίσκει πολύ σωστή σε αυτά που λέει, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα που 'χει κόψει τα πολλά-πολλά με το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει κι αυτός να τα λέει σωστά. Η ΛΜΔ έχει καταλάβει από καιρό τι καπνό φουμάρω, αλλά με συμπαθεί. Βλέπεις, καλύτερο και πιο συνεπή νοικάρη από μένα δεν είχε ποτέ. Τσέπωσε το ενοίκιο, με κέρασε τρία σοκολατάκια, μου 'δωσε χίλιες ευχές και πήγα στο καλό. Για την ακρίβεια, πήγα στο σπίτι κι έγραψα αυτό που τώρα διαβάζεις. Ελπίζω η ΛΜΔ να μη διαβάζει ιστολόγια, γιατί φοβάμαι ότι, μετά απ' αυτο, μπορεί και να θελήσει να μου κάνει έξωση.



YΓ. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τραγούδι με τη λέξη Right απ' αυτό... Κλασικό.

6 σχόλια:

strategic80 είπε...

ολόσωστός σε πολλά αναφορικά με την...κυρία αλλά (κ επειδή είμαι φανατικός της ακροατής) η Ελληνοφρένεια γιατί να της αρέσει;Δηλαδής (sic) λόγω ΣΚΑΪ θεωρείς "δεξία" την Ελληνοφρένεια;With respect but I disagree..

ΠανωςΚ είπε...

Θεωρώ την Ελληνοφρένεια ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τηλεοραση (τους ακούω και στο ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ όποτε προλαβαίνω) και σε καμία περίπτωση δεν τους θεωρώ "δεξιά". Απλώς μεταδίδω ότι μου είπε η δεξιά γνωστή μου σήμερα.
Υποθέτω πως η δεξιά γνωστή μου, εχοντας μια τρικυμία στο κρανίο, υιοθετεί αυτή τη στιγμή οτιδήποτε αντιπασοκικό και για αυτό δηλώνει ότι "χαίρεται με το πώς ξευτιλίζει το ΠΑΣΟΚ η Ελληνοφρένεια".

strategic80 είπε...

Απόλυτα σωστός ότι η ραδιοφωνική (και όχι τόσο η τηλεοπτική) Ελληνοφρένεια (μαζί με ψίγματα των Αρβυλάδων) είναι ο,τι καλύτερο κυκλοφορεί στα παραδοσιακά μέσα (radio-TV). Η φιλενάδα σου όντως είναι σε τρικυμία καθότι ακούω τους "Ελληνοφρενέις" χρόνια τώρα και ήταν το ίδιο απολαυστικοί κ επί νουδου. Το να ξευτιλίζεται το ΠΑΣΟΚ είναι σχετικά εύκολο στην φάση που ήμαστε έτσι κ αλλιώς. Το να χαίρεται η ΛΜΔ με τον κακό χαμό που κοντοζυγώνει το ελλαδιστάν είναι rather disturbing though, isn't it?

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Μπήκα να σχολιάσω για την τρικυμία εν κρανίω των δεξιών -γιατί την έχω κι εγώ παρατηρήσει τελευταία, σε όσους απ' το συγγενολόι και τη γειτονιά μου δεν το έχουν γυρίσει στον τρέντι σοσιαλισμό-, αλλά παίρνω αμπάριζα απ' την Ελληνοφρένεια και βγαίνω.

Γουστάρω τρελά τους Ελληνοφρενείς -αν και η ΚΚέδικη νοικοκυροσύνη του Καλαμούκοφ κάποιες φορές με κουράζει-, επειδή δεν χαϊδεύουν αυτιά. Η κριτική που ασκούν δεν χάνεται μέσα στον χαβαλέ. Νομίζω πως όσο απαραίτητο είναι το χιούμορ στη σάτιρα, άλλο τόσο είναι οι σκληρές αλήθειες. Κι αυτό είναι οι μοναδικοί που το πετυχαίνουν.

(Πάντως, αν η εν λόγω κυρία μπορεί και αντέχει την ανάποδη σημαία στο logo της Ελληνοφρένειας, τότε ή δεν είναι τόσο δεξιά όσο νομίζεις ή πρέπει να βρει έναν καλό γιατρό)

kostasK είπε...

Μπα, μάλλον λόγω ηλικίας και πρεσβυωπίας δε θα μπορεί να δει την ανάποδη σημαία!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτη η κατά τ'άλλα συμπαθέστατη κυρία απλά αποτελεί τμήμα του μεγαλύτερου ποσοστού ψηφοφόρων στην Ελλάδα. Αυτή και το αντίπαλο δέος των "αριστερών".

ΠανωςΚ είπε...

@ strategic80 Η ΛΜΔ έχει όλων των ειδών τις φοβίες, που μπερδεύονται μεταξύ τους: πασοκοφοβία, ξενοφοβία και δεν συμμαζεύεται...

@ Ανεφελη, εμένα καθόλου δεν με χαλά ότι είναι κουκοέ τα παιδιά. Αλλωστε κατά βάθος κι εγώ ΚΚΕ είμαι!

@ ΚοstasK, αυτό είναι το πρόβλημα ξάδερφε, ότι όλοι εντέλει σε αυτή τη χώρα, δηλαδή το 80% περίπου, είναι δεξιά!