12 Νοε 2009

Αρχή χωρίς τέλος

Ήταν Χριστούγεννα, το μόνο σίγουρο - να'ταν το 2000 ή το 2001, δε μπορώ να πω με βεβαιότητα. Κοιτάζω φωτογραφίες και προσπαθώ να συνδυάσω γεγονότα στο μυαλό μου, αλλά και πάλι...

Αλλά αυτά τα ίδια γεγονότα εν τέλει είναι που έχουν σημασία. Σ' αυτή τη μικρή πόλη περιτριγυρισμένη από βουνά που βρέθηκα εντελώς συμπτωματικά, με μια παρέα που μόνο από σύμπτωση τελικά δε διασπάρθηκε εν μία νυκτί. Τόσο ασύμβατη.

Εκεί όμως έτυχε (;) να βρίσκεται και ένας αγαπημένος φίλος, μόνιμος κάτοικος τότε, λόγω καταγωγής φυσικά. Ένας φίλος που μπορεί οι καιροί να φύγαν, κάποιες χαζοπαρεξηγήσεις να υποδαυλίσαν τη σχέση, αλλά το δώρο εκείνων των Χριστουγέννων δε θα το ξεχάσω.

Και ήταν δύσκολα Χριστούγεννα, δεν ξέρω αν φταίνε τα βουνά που δεν άφηναν καμιά ελπίδα διαφυγής, ο βαρύμαγκας της παρέας ή μάλλον ο χαμένος μεγάλος έρωτας που βρισκόταν θαμμένος σε κάθε σημείο της πόλης (πόσο τραγική ειρωνία αλήθεια τώρα πια!).

Μάλλον η συναισθηματική καταβύθιση που μας προσφέρουν κάποιοι ήχοι να μην είναι τόσο αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής τους αξίας (αν υπάρχει κάποιο βαρόμετρο αντικειμενικής εκτίμησης αυτής της αξίας), αλλά, το κυριότερο, συνάρτηση των δικών μας συγκυριακών συναισθηματικών δαιδάλων. Έκτοτε τους Tindersticks τους κουβαλάω μέσα μου και αυτοί με κυριεύουν σε κάθε μου συναισθηματική ολίσθηση (χμ, πολύ συναίσθημα έχει πέσει σε μια παράγραφο και υπονομεύει την κυνική μου allure...).

Εντούτοις, καινούριο άλμπουμ για τους tindersticks, κι ας πούμε ότι αυτή είναι η μικρή μου αχίλλειος πτέρνα αγαπητέ. Αυτή η φωνή πάντα με κάνει να δακρύζω, νά, το παραδέχομαι, τί να κάνω;

Δε θα πρωτοτυπήσω, ένα από τα τόσο γνωστά και λατρεμένα...

12 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Ορίστε κι ενα ολόφρεσκο, καινούργιο τραγούδι, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν, απ' τους μαστρομίζερους. Νερόβραστο μέχρι αηδίας.

Μπλακ Σμοκ, πυκνοί καπνοί

nikolakisdiaselos είπε...

θα σε σκοτώσω, πρωί-πρωι με σφίξιμο στο στομάχι...να είσαι καλά, κι αυτός ο "γηγενής" φίλος σου, κι ο φίλος που λείπει. Και λείπει πολύ, ο βλάκας...

Μετεωρίτης είπε...

Από τότε που ανακάλυψα τις "κουρτίνες" κάτι μου έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι και τους έχω λατρέψει! Bathtime, no more affairs, drunk tank, her... και τώρα, πάω να κατεβάσω και αυτό το μπλακ σμοκ-να'ναι καλά ο Πάνοςμε τα λιενκς.
Βρε να μην τους έχω δει live! Ο μάι χάζμπαντ είχε πει ότι ήταν καταπληκτικοί...!
Καλημέρες

Go_Go είπε...

Α πα πα Μετεωρίτη, επίτηδες λες και το κανε ο άτιμος, από χτες που το'γραφα με γυρόφερνε, χάλια είναι το καινούριο τραγουδάκι...

Βέβαια, όπως εξήγησα, οι ρίζες βρίσκονται στο παρελθόν και το παρόν λίγο τις επηρεάζει.

Θυμάσαι, ε; Tribute λοιπόν, έστω και 4 χρόνια μετά και με πολλά ξέφτια.

Ανώνυμος είπε...

prostheto os agapimeno tin diaskevi toys stus pavement
to xrisimopoioysa os teleytaio tragoydi sto set
http://www.youtube.com/watch?v=DTeojSN81GM&feature=related

ΠανωςΚ είπε...

kapetank, ωραί διασκευή, ενός ωραίου τραγουδιού ενός πολύ ωραίου συγκροτήματος... Αλλά προσωπικά αντιπροτείνω, καταλαβαίνεις γιατί, Ziggy Was Here.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=fD5OAWdJcNE&feature=related

Go_Go είπε...

Πολύ ωραίοι και μαστρομίζεροι, λίγο αντιφατικός μου φαίνεσαι, αλλά και πάλι, τόσο χαρακτηριστικός Πανκιό.

Εντούτοις kapetank προτιμώ την πρώτη διασκευή, δε μπορώ να μου βαράει ο ήχος τ'αφτιά (ε, κάνουμε και καμιά εξαίρεση άμα λάχει. Μήπως να ξανανεβάσεις το Rat εμμονικέ τύπε;)

Εμμονικός Τύπος είπε...

Οποιος με κάνει κλικ, θα ακούσει ωραίο κομμάτι (όχι το the rat, φτάνει, σήμερα άλλωστε ακούμε ελληνικά).

Ανώνυμος είπε...

ayto poy evale o emmonikos
einai to agapimeno mou elliniko
olon ton epoxon
...kai exo xalasei ena glenti gamoy m ayto..
gia tin prosfora moy ayti exo timithei apo to groyp me mia thesi stoys top filoys toy sto myspace gia 200 synexomenes evdomades
(http://www.myspace.com/bokomolech1993)
sigoura einai to pick tis karieras mou se sxesi me diasimes gnorimies ...
alli simantiki epafi me diasimo προσοπο einai oti kapote to 92 eixa dei ston dromo ton karapiali

ΠανωςΚ είπε...

Λοιπόν: ένα βράδυ ήμουν ξαπλωμένος μεθυσμένος έξω απ' το μπερλίν και -νομίζω ότι- πέρασε από πάνω μου ο Αγγελάκας.

Και μια φορά -ήταν και η καλύτερη- παραλίγο να ρίξω κάτω την Ευα Καϊλή βγαίνοντας απ' το ασανσέρ (αυτή έμπαινε...). Αχ, Ευα!

Επίσης έχω πιει πολλές φορές ποτάκια με τον ΝικολάκηΔιάσελο, ο οποίος μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη διάσημος, αλλα μια μέρα θα γίνει.

nikolakisdiaselos είπε...

και τότε θα σου προσφέρω και την πολυπόθητη θέση...