11 Νοε 2009

Παπαρίγιες 2

Μετά τις Παπαρίγιες Νο 1 αποφάσισα να επιστρέψω για το Σίκουελ.
Πάμε λοιπόν. Θα σας αντιγράψω τι είπε και θα κάνω και ένα σχόλιο. ΟΚ; Το κείμενο είναι απ' εδώ και απ' εδώ. Με bold τα σημεία που πρέπει να προσέξετε.

"Aπό το σκοπευτήριο της Καισαριανής, επέλεξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, να μιλήσει για τις "αντικομμουνιστικές" όπως τις χαρακτήρισε εκδηλώσεις στο Βερολίνο, με αφορμή τα 20 χρόνια από το γκρέμισμα του τείχους. Όπως τόνισε η κ. Παπαρήγα: "Νιώσαμε την ανάγκη σήμερα να βρεθούμε εδώ, σ’ αυτόν τον ιερό για το λαό τόπο, όπου Έλληνες παρέδωσαν στους Γερμανούς, κομμουνιστές πιστούς και αμετανόητους στην υπόθεση της λευτεριάς της πατρίδας, εν γνώσει του ότι θα εκτελεστούν ή, στην καλύτερη περίπτωση, ότι θα τους στείλουν στα γνωστά στρατόπεδα της Γερμανίας. Προτίμησαν νεκρούς τους αμετανόητους και μαχητικούς κομμουνιστές παρά ζωντανούς αγωνιστές για τη λευτεριά".

Σημείο Νο 1
Οι εκδηλώσεις ήταν μόνο αντικουμουνιστικές. Μόνο. Και επίσης: Μόνο κουμουνιστές ήσαν όσοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή. Βέέέέέέέβαια. Κανείς άλλος. Μόνο κουμουνιστές. Όσοι δε πρόλαβαν να διαγραφούν μάλλον.

Συνεχίζουμε:
"Νιώσαμε την ανάγκη να έρθουμε εδώ γιατί σήμερα στο Βερολίνο, η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους - ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός - πήγαν να γιορτάσουν την πτώση του τείχους. Πανηγυρίζουν και καταλαβαίνουμε γιατί πανηγυρίζουν. Γιατί γι’ αυτούς η ελευθερία και η δημοκρατία εμπεδώνονται πάνω σε μια ταξική εκμεταλλευτική κοινωνία. Γι’ αυτούς ελευθερία και δημοκρατία είναι να καταπατούνται τα δικαιώματα των λαών, να ληστεύουν την εργατική τάξη, να διαιρούν λαούς, να κατακερματίζουν ή βίαια να προσαρτούν κράτη. Γι’ αυτούς η ελευθερία και η δημοκρατία είναι συνώνυμες με τον πόλεμο του κεφαλαίου, αλλά και με τον πόλεμο με τα όπλα. Όλοι αυτοί που μαζεύονται στο Βερολίνο έχουν ξεχάσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο τείχος που υψώνουν οι Ισραηλινοί μέσα στην Παλαιστίνη".

Σημείο Νο 2
Οκ εδώ έχει κάποιο δίκιο. Αν δε μιλούσε για το τείχος αλλά γενικά θα της έλεγα και μπράβο. Παμε στο ψητό:

«Το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Και ρωτάμε: Δεν είχε δικαίωμα ένας λαός, μια εξουσία εργατική ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το τείχος μέσα στο έδαφός της; Σκεφθείτε αν μέσα στην Αθήνα είχαμε τρεις - τέσσερις δήμους που ανήκαν σε έναν στρατό Κατοχής, θα ήταν ελεύθερα, μπες βγες; Γιατί η Δυτική Γερμανία στην ουσία λειτουργούσε με το ΝΑΤΟ, με τους Αμερικανούς σαν στρατός Κατοχής. Απ’ τη μία μεριά ευθύνεται για τη διαίρεση της Γερμανίας και από την άλλη ήθελε τη βίαιη προσάρτησή της».

Σημείο 3
Μα την Παναγία δυσκολεύομαι να σχολιάσω. Δικαιολογεί δηλαδή το τείχος των Ισραηλινών που ανέφερε πιο πάνω; Αλλά θα μου πει όχι εκεί δεν ισχύει γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν είναι στρατός κατοχής. Τότε όμως γιατί δεν είπε κάτι για την Κύπρο; Και εκεί υποτίθεται στρατός κατοχής υπάρχει. Αλλά η Κύπρος δεν είναι σοσιαλιστική άρα ότι κάνει δεν είναι σωστό ε; Από την άλλη πόσο σίγουρη είναι ότι το τείχος στήθηκε για να κρατήσει κάποιους έξω; Μήπως Αλέκα μου στήθηκε για να κρατήσει κάποιους μέσα; Τέτοιες μαλακίες κάνει μετά πλεξούδα ο κάθε Άδωνις.
Και πάμε για το κλείσιμο:
"Εμείς για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε ότι είμαστε με την πλευρά του σοσιαλισμού. Υπερασπιζόμαστε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε για τη μεγάλη συνεισφορά του και στους λαούς που γνώρισαν το σοσιαλισμό και για την ανθρωπότητα. Και είχαμε το θάρρος και την τόλμη να βαθύνουμε και να αναδείξουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση. Γι’ αυτό παλεύουμε με νύχια και με δόντια και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από την πάλη για το σοσιαλισμό, έναν σοσιαλισμό που στην Ελλάδα θα έχει όλα τα καλά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και βεβαίως θα ενσωματώσει τα διδάγματα από τις αρνητικές εμπειρίες. Αν νομίζουν αυτοί που μαζεύονται σήμερα στο Βερολίνο ότι οι λαοί θα συμφιλιωθούν με την ιμπεριαλιστική πραγματικότητα πέφτουν έξω. Αργά ή γρήγορα οι λαοί θα σηκωθούν πολύ ψηλά, ακόμα ψηλότερα απ’ ότι έγινε στον 20ο αιώνα".

Τώρα...σωθήκαμε Αλέκα...
Τώρα σωθήκαμε...

5 σχόλια:

demetrat είπε...

Την Αλέκα, ξέρετε αγαπητέ που ακριβώς την έχω τοποθετημένη.
Αλλά ασχέτως με τα εργολαβικά που παίρνει κάθε φορά, που της ακουμπάνε τη Σοβιετία (είδες έκφραση;),Θα γουστάριζα πολύ να δω το Μπόνο καβάλλα στην πράσινη γραμμή,ή καβάλλα στο τείχος στην παλαιστίνη να δείχνει κατά τη μεριά του ιστραήλ, και όλοι οι επαναστάτες από κάτω να χαίρονται τίγκα στην ελευθερία και τη δημοκρατία.
Ή να πάνε όλα τα κρεμ ντε λα κρεμ συγκροτήματα της κουλτούρας στα περάσματα του Ρίο γκράντε γιά καμμιά συναυλιούλα.Είναι ζεστά τα νερά τώρα .
Η μαλακία της Αλέκας , δε σημαίνει πως δεν βλέπουμε πως το τείχος έγινε η επαναστατικη παντιέρα του ευρωπαικού κατεστημένου.Ουί;
Και μόνο γιαυτό ,δεν θα τους προσφέρω μία ακόμα να προσθέσουν στο κοπάδι των εορταζόντων.

καλημέρα και να μου φιλήσεις το μικρο παίχτη.
δ

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

"Η μαλακία της Αλέκας , δε σημαίνει πως δεν βλέπουμε πως το τείχος έγινε η επαναστατικη παντιέρα του ευρωπαικού κατεστημένου.Ουί;"
Σωστά demetrat μου αλλά και από την άλλη δε μπορούμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα...

demetrat είπε...

Όχι δεν τα δικαιολογούμε.
Ποτέ δεν τα δικαιολογήσαμε, τουλάχιστον όταν τα πήραμε χαμπάρι.
Και περηφανεύομαι να πω, πως τα πήραμε πολύ γρήγορα μερικοί από μας.
Αλλά δεν το βλέπεις; Πως να στο πω, είναι όπως τότε που βγήκε φιρμάνι να σβήσουμε όλοι οι ενεργοί πολίτες τα φώτα .
Και μεις τα αφήσαμε ανάμενα.
Δεν τους παίζουμε ρε παιδι μου , πως το λένε.
δ

head charge είπε...

Από την ομιλία της Αλέκας πάντως, εγώ κατάλαβα ότι το τείχος του Βερολίνου ανήκει σε «όλα τα καλά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε».

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Αυτό εννοώ κεφαλάκι μου. Αυτό.